Skip to main content

Reblog : A perfect life with my husband (?)



assalamualaikum.

-------------------------------------------------

in 4,5 years from now, 
i will be married. 
and have my own childs.


30 years afterward

i sit on the sofa cozyly..
i looked back into time.
reminiscing the old time.

-

when im happily married, and happy with my kids
and i raised my kids well.
being able to watch them grow up is the best things that ever happen to me.
with my supportive husband by my side, 
my life can't be more great.

my kids always make me proud,
with their excellent grades during their school life.
as a reward, on the school holiday..
my husband and i will took them on a vacation.
everything seems perfect! 
i love my husband and my kids.

now, my kids have grown up and so far healthy 
my little boy turned to be a handsome guy.
while my little girl turned to be a pretty lady.

one day, my son complained about him having a headache.
I told him to get himself checked at the hospital.

as the malay saying says,
"langit xselalu cerah"

well the saying is so true.
my son came home that night.

and he broke the bad news.
'mak, abang ada blood cancer, white blood cancer, a.k.a leukemia'

i'm speechless.
tears flowing on my cheeks. 
fast.

-------------------------------------------

editted by me by using my wild imagination, based on a true story.

everything is perfect, flawless right at first?
but suddenly, everything goes upside down.
druuung! semua ranap, nak tengok anak kahwin dan the smooth flow in the future.
cucu ape semua..

ape ntah rasa dia?
sedih. memang akan rasa sedih sangat.
nak jadi kuat untuk anak pon tatau macam mana.
mintak jauh lah benda ni jadi in my future.

kalau korang, how are u gonna face with it?


Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)