Skip to main content

3 cerita

cerita 1 :

entah kenapa rasa nak makan nasik cam takde.
mungkin sebab lidah asyik nak makan nasi goreng kampung shahirah yang sedaaaaap gila tuh.
tapi bila pergi situ asyik tutup je. 
mencik! :'( tolong lah aku nak sangat.

haihh.

cerita 2 :

hari ni first day posting baru iaitu primary care medicine.
i feel quite excited actually.
sebab inilah masanya aku nak collect segala ilmu pasal clinic kan.
mana lah tau in future nak bukak clinic sendiri ke kan? tee-hee! who knowss? :D

and tadi macam nak lantik ketua group kecik.
macam group 2, ketua kelas memang dalam group tuh.
so group 1 iaitu gerup aku takde ketua lagi.
aku pon dok bising bising calon orang tuh, orang ni.
sekali malang tak berbau. aku lak yang kena.
haiiih, seriously menyesal. sobss.

so, officially, aku ketua group jugak lah. haaaaih. 

cerita 3 :

aku melukis guna excel. based on tutorial ofkosss.
waaaa excited okei.
nah gambaaa!


first try : ketupat


second try : female eyes. the eyelashes are hay wired.


third try : colourful fan. :)

cantik taaaak? :)

ok dah. byebye

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak