Skip to main content

bila ramadhan menjelma.

perasaan pemberi tumpang
sungguh xselesa.
rasa xlengkap bila xbuat ni sejak pagi.
rasa pelik. rasa kotor.
rasa sesak.
rasa macam macam lah senang

perasaan yang ditumpang
lemas kena bertempek banyak2.
timbullah pelbagai question marks.
kenapa aku still ada di sini? 
time2 cani bukan ke dah kena buang?
n macam macam persoalan lagi.

lepas tuh, timbul penyesalan dalam diri si pemberi tumpang.
lalu bermonolog dalaman lah dia.

"tuh la.
len kali before subuh mandi dulu.
bersuci ape yang patot.
ni x, lepas sahur, tidor.
tgok dah xsempat nak buat bende2."

_______________________________________________________________________
ok, enough membebel. 
back to reality. 

actually, aku tahu.
ramai yang merasakan benda ni.
xingat, pastu nyesal.
termasok lah si penulis.

ape yang cuba disampai kan sebenarnya?
aku bercakap pasal aktiviti perlombongan yang terjejas dek kehadiran ramadhan.
pelik lah x melombong seharian.
rasa tersumbat. 
=.=

ko rasa ape yang aku rasa?

so, moral of the story melombong lah awal2.
jangan tunggu sampai waktu2 kritikal. :)
sekso woo. 

n rasanya xterlambat lagi nak ucap,
selamat ber ramadhan. 

Comments

saya_arief said…
pose jangan xpose..
:D
n i k l i s a said…
mesti lah pose lau mengizinkan. :)
Nizam27391 said…
selamat melombong...

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)