Skip to main content

nk stay ke xnk stay? (smbil cabut kelopak bunge2)

sgt seronok ok ade keta sndri.
n boley drive sndri.

(poyo je ot kata keta sndri. =.=".
keta mak act. juz aku wat cam keta aku sndri.)

tp seswai wat.
lisa bawak kelisa. :pp

mak, bg la kelisa kat lisa. eh? ^^"

point sbena is...
aku rasa cam nk xtend je cuti ni...
boley x?

exam etnik 22april, hence.
leh x balik 20april?

aku dok umah stadi ot.
g lepak library... hoho.
kat USM n also library kelate.
rajin an aku...

tp lg prefer lib USM aa sbb ade books medic untuk ku refer.

cam ECG td.
notes ntah pape.
tbe2 kuar bipolar lead n unipolar lead.
GAPO DIO LAH?

naseb bek ade jaypee physio.
layan jap.
 n tadaa! paham. paham. :))

n rasa cam lg bes je la.
tayah pk makan mane.
mkn kat umah je...

n disiplin ok kot.
pgi2 bgun kul 8..
mndi sbb kul 9 da nk pgi belaja..
nk xnk akan pegi la an...

so,lepak situ smpi ptg pon ok...
rasa bes la.... 
nk stadi umah je...

can i?

kalo kat s.alam tkot sush jew....
malas kot.
pk makan lg... 
xske btol.
kalo DC sjengkal ok gk.
ni agk jaoh kot...

tp, laptop mmg nk tggl umah da...
so, godaan laptop is OUT.

emm.. cane eh?

kalo balik s.alam 16hb ni...awal 4hari je pon.
sbb 20hb mmg kena balik jgk.
sbb 22hb da ade exam...

dilemma la..............
aish. =.="

Comments

u.know.who said…
my opipion : kalo kamu mao stay.., stay sajer.. kne ar korbankan cket perasaan rindu muh...ok ?? ;p
lala said…
u.know.who.

adei. unfortunately i don know sape muh.

stay eh?
emm. i wannt to.

n yes. korban kn..
but... T_____T
Khairi said…
balik!!jom!! hahaah
lala said…
keiry : sje je an dgki dgn aku... T___T
Fakhrur Razi said…
eh nape kau RAJIn sgt nih..
respek larh
huahuahua kalau ak extend cuti.. extend men gme =.=
lala said…
pelik ke aku rajiN? hoho.
=.="

nk exam meh.

extend cuti sbb game.
salah satu sbb minor aku jugak uh. :pp
HackerCS said…
xkenal u.know.who?? sob2.. cdey dier nanti.. cian dier...
lala said…
bru kenal lorh. hurm. die upenye. :pp

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…