Skip to main content

nescafe ais.

hebat x?

si kakak yg umonye 19taon tahon 2010..
nak wat nescafe ais.

but then x reti.
so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.

sgt terox kan kakak srg ni?

tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))

*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw
:))

Comments

Ḏαᾔṧα said…
hahaha!!cet,,,,beli 3 in 1 je la..huhu
Nik Lisa said…
ade ke 3 in 1 nescafe je?

tamao susu~~~~ hohoh.
Asy_raAf said…
haha... nanti laki mu mintak nescafe ais, suh adik mu bancoh eh~~~~ muahahaha
Nik Lisa said…
uit. ku da terer lorh. :))

bancuh sbela mata je nex time.
Anonymous said…
喜樂的心是健康良藥,憂傷的靈使骨枯乾。........................................
Nik Lisa said…
Hati yang gembira adalah ubat yang baik untuk kesihatan, patah semangat membuat sumsum kering.

n so?
huh?
Raji and Yeen said…
aku sgt suka nescafe ais mamak
Nik Lisa said…
owh yea?
kang aku nk try.
xpena mintak nescafe ais.
cam segan je. :p

*but, y aku nk kena segan? =.="*
U - WareZ said…
hamba rasa ar..bakal suami mu msti bgga gler ngan muh.. dier kata nak mu watkan utk dier ble balik nanti...
Nik Lisa said…
owh cam uh ke?
tp sana xda nescafe.
camane mahu buat meh?

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa