Skip to main content

FARMVILLE dan saya


im surely have been playing  FARMVILLE a lot.

sbb my fren at US pon tgor.

"eh lisa, med student supposely to be very bz ryte? 
how come with da farmville?"

adoyai. =.="

i guess.
dats is wat i do when i dont feel like studying.

BUT. 
da problem is
i farmville-ing most of da time.
(tuh yg smpi ade org notice.)

so, mksudnya?
i x stadi larh? O-M-G

ape nak jadi?
wahai budak med sorang ni?

lisa, think back!
nk jadi doc ke, nk jd petani?

=.="

get back on ur track ok.

u r not playing farmville for da sake filling ur time anymore.
now, u r playing bcoz u feel responsible for it.

(eh, today i kena tanam anggur.. )
(eh, kambing x perah susu lg)
(pokok xkutip buah die lg)
nonsense things like dis la

n being responsible for da nonsense things?
ow-EM.gee!

get ur life back lisa.

those thick books are ur life.
lepak-ing in PTAR is ur life.

not 24/7 in front ur lappy.
n grow crops. n wat so eva.

now, im thinking of quitting farmville.
shud i? 

YES U SHOULD!
(no, i don want!!)
U MUST QUIT!
(T________T)

Comments

Ḏαᾔṧα said…
amboi...farmville..ape 2??siap ade perah susu kambing lg..
Nik Lisa said…
faizu

game Fb ot.
farm based game.
men tanam pokok.
bela binatang.
(kalo kmbg kena perah susu).

lebey krg la. haha
Ḏαᾔṧα said…
haha..berkebun nmpk..haha..erm..tau2..tp name profile 2 lala kan??hahaha
Nik Lisa said…
yea. sort of. berkebun la..

but, lala its still me oke.
call lisa lg la.
not lala. hee
U - WareZ said…
ha ah... tapi an smalam time kat stesen bas bukan ker ada yang sempat lagi suh adik dier bkakan fb dier.. tkot pokok mati...
Nik Lisa said…
hacker

ye la. nk tobat la ni.
kata nk sapot i.
ape ni?

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa