Skip to main content

to THEM.

to MAK saya.

NORNAZILA HJ OTHMAN.

HEPI BIRTHDAY MAK!

mak la mak terbaek atas dunia.

mak lahirkan kakak.
mak susukan kakak.
(walopon aku mnth2 x leh minum n mak terpksa beli susu tpg. hampeh tol, susu free tamao. haha)
mak ajar kakak macam2.
mak anta kakak g skola.
(walopon mak da ckop letey da.)
mak anta kakak g ngaji.
mak pksa kakak hafal sifir.
mak suh kakak solat.
bila da besar plak, mak aja kakak masak.
(even salo kena pksa.)
mak ajar kakak drive.
(siyes yg neh terharu. sbb ayah trauma nk aja org drive, sbb  dulu ayh pena ajar, n g lggr ape ntah. ayh xbrni da nk aja. so, mak yg trun pdg ajar kakak. tuh la power wanita. ;). )
mak anta kakak g kelas jahit (n now i can sew baju kurung)
mak jd tmpt kakak share prob.
mak salo nasihat kakak.
mak tgor kakak bile kakak wat salah.
mak mrh kakak. (for da good sake~)

kakak syg mak sgt2.
walopon mak salo blur. haha.
(cis, anak pe la aku neh. opss! ;P)

once again, hepi birthday. 

n to ADIk SAYA,

NIK MUHAMMAD FU'AD

hepi bday JGAK!

wewitt! da 17taon.
SPM kot.
do ur bes k.
dapt stret As
amik medic, kat oversea.

plis la FLY.
make our family nye harapan bcome kenyataan.

kakak neh LOSER.
xlayak fly. isk3.
(eh, tersedey plak. ahaks ;P)

n i love u too.
even kita salo gdow.
sbb mu poyo sgt.
kdg2 rse menyampah teramat.
tp, tuh la.
cincang air mne nk putus.
gadow cane pon, aku ttp ur sis. n abe long ttp my bro.
an?

papehal. hepi bday lg. ;)

Comments

N E E q L I S A said…
english plis? haha. cant understand dat. sorry

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…