Skip to main content

OLIMPIK? BEST SGT!

well.
medic@olimpik da TAMAAT

siyes meriah sgt.
gempak berabes la.

mase TGAH TGOK VOLLEYBALL laki,
masa tuh OREN VS KUNING.
ARRAZI vs IBNU SINA
mmg PENYOKONG OREN sgt2 la GEMPAK.
cheer mmg BNYK gile kot.

tp, YG BES is dis one.

"rumah tepi sawah, pakai langsir kaler (pihak lawan nye kaler).
marah jgn marah, OREN ttp num satu.
SATU xCKOP.
HENTAK bg CKOP!

then, srg sbut OREN~~~

BTOL BTOL HAO LIAO~~ "

em. 
kalo diikotkan.
aku join NETBALL.
in case kalo drg xckop pemain or wateva.

BUT, last minute my seniors from UiTM SELAYANG,
which i'll be going to in my clinical year smpai.
SO, bagi la drg main.

xkesa la. sbb las 2weeks ktrg da main.
n AKAK2 neh siyes TERER gile main NETBALL.
so, ktrg menang second place.
nak wat cane, kuning lg TERER ot.

tuh NETBALL.
game len, mostly OREN conquer~
kalo x second place, 1st place.

SUKANEKA plak? 
em, xterer sgt PON. 

aku join tarik tali. 
BAPAK sakit tangan~ HUH.
n XMENANG pon. 
sdey. sdey.

SO, OVERALL RESULT.

OREN num ONE.
YEA!

ofkos la HAPPY an. 
GEMPAK gile kot. hee.

las WORD, bgga jadi OREN
hidop AR-RAZI~ 

so, SEKARANG.
pe lagi.
PULUN PBL.
PULUN OLIMPIAD.

nex MONDAY, kena SUBMIT.

so, may i noe how cyanosis arised? haha.


Comments

Nur Areefah said…
congrate. n goodluck siapkan esemen~
Nik Lisa said…
thanx efa.

esemen done. ;)

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa