Skip to main content

OLIMPIK? BEST SGT!

well.
medic@olimpik da TAMAAT

siyes meriah sgt.
gempak berabes la.

mase TGAH TGOK VOLLEYBALL laki,
masa tuh OREN VS KUNING.
ARRAZI vs IBNU SINA
mmg PENYOKONG OREN sgt2 la GEMPAK.
cheer mmg BNYK gile kot.

tp, YG BES is dis one.

"rumah tepi sawah, pakai langsir kaler (pihak lawan nye kaler).
marah jgn marah, OREN ttp num satu.
SATU xCKOP.
HENTAK bg CKOP!

then, srg sbut OREN~~~

BTOL BTOL HAO LIAO~~ "

em. 
kalo diikotkan.
aku join NETBALL.
in case kalo drg xckop pemain or wateva.

BUT, last minute my seniors from UiTM SELAYANG,
which i'll be going to in my clinical year smpai.
SO, bagi la drg main.

xkesa la. sbb las 2weeks ktrg da main.
n AKAK2 neh siyes TERER gile main NETBALL.
so, ktrg menang second place.
nak wat cane, kuning lg TERER ot.

tuh NETBALL.
game len, mostly OREN conquer~
kalo x second place, 1st place.

SUKANEKA plak? 
em, xterer sgt PON. 

aku join tarik tali. 
BAPAK sakit tangan~ HUH.
n XMENANG pon. 
sdey. sdey.

SO, OVERALL RESULT.

OREN num ONE.
YEA!

ofkos la HAPPY an. 
GEMPAK gile kot. hee.

las WORD, bgga jadi OREN
hidop AR-RAZI~ 

so, SEKARANG.
pe lagi.
PULUN PBL.
PULUN OLIMPIAD.

nex MONDAY, kena SUBMIT.

so, may i noe how cyanosis arised? haha.


Comments

Nur Areefah said…
congrate. n goodluck siapkan esemen~
N E E q L I S A said…
thanx efa.

esemen done. ;)

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…