Skip to main content

sunway. sunway!

SUNWAY punye CERITA. hehe.

comment ku. BES!

mule2 jmpe IZRIN kat KTM shah Alam.
then, dalam kul 2 lbh aku smpi SUNWAY.

pas jmpe2 dgn dak2 uh kat tmpt ice-skating uh.
amek2 gmba pe sume.
aku nk izrin cpt2 mntk diri.
kami LAPAR! haha.
g melantak prosperity kat mcD. hehe

dat time jgk.
drg p men bowling.
ngat kn nk join skali.
tp, drg da siap main la plak.
xpe2.
n again, amik gmba lg. haha.
mgsa yg kena jd tkg amik gmba.
WAITER kat situ.
thanx ye abg WAITER.
lupe nk bg tips 50sen td.

then, ktrg pon g la ARCADE.
uish, habes imej dak baek aku..
tp, layan je la.
GAME kat situ cam bnyk game laki je.
xmenarek mnt aku lgsung.
KETA la. TEMBAK2 la. BOLA la.
its so not my type.
tp, men la jgk. TEMBAK2.  hurm.

pas tu.
ONCE again, g MAKAN.
eh, MINUM je la.
MIPAK. minum n lepak di KFC.
restoren utama dak2 91. hee.

borak nye borak. bes la.

THANX for da good memories ye. ;)

IZRIN ; thanx blnja. aku syg ko la. nnt aku blnje ko plak ek. ;))

EFA ; hbt woo men keta. mng dua kali.

SARA ; bes sgt la kau!

WANY ; dapat gk rapat dgn die. curi die sat from feeq. haha

KHIDIR ; first time jmpe. but, boley tahan bes la dgr cter pelik ko, kawen la, oversea la.

FEEQ ; die bercakap dgn kuat! progression yg baek. yg xbley bla, sggup taep msj nk tnye wany smtg. hak3

FAIZ fzeo ; kelate upenye. haha.

yg len2. xtgor sgt. xkenal pon. so. tataw nk komen pe...

let's create another great, sweet memories tgther again okie?

Comments

wany said…
ouh yeaah!best dengan anda.hee.dpt gak rpt2 kan
Nur Areefah said…
wosh!
syokkk!!
thank karena memeriahkan hari saya..sayang anda lisa <3
hope pasnie ley dating lg k ngee~
n I K L I S A said…
wany ; yea. love u.

efa ; insyaAllah.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…