Skip to main content

sunway. sunway!

SUNWAY punye CERITA. hehe.

comment ku. BES!

mule2 jmpe IZRIN kat KTM shah Alam.
then, dalam kul 2 lbh aku smpi SUNWAY.

pas jmpe2 dgn dak2 uh kat tmpt ice-skating uh.
amek2 gmba pe sume.
aku nk izrin cpt2 mntk diri.
kami LAPAR! haha.
g melantak prosperity kat mcD. hehe

dat time jgk.
drg p men bowling.
ngat kn nk join skali.
tp, drg da siap main la plak.
xpe2.
n again, amik gmba lg. haha.
mgsa yg kena jd tkg amik gmba.
WAITER kat situ.
thanx ye abg WAITER.
lupe nk bg tips 50sen td.

then, ktrg pon g la ARCADE.
uish, habes imej dak baek aku..
tp, layan je la.
GAME kat situ cam bnyk game laki je.
xmenarek mnt aku lgsung.
KETA la. TEMBAK2 la. BOLA la.
its so not my type.
tp, men la jgk. TEMBAK2.  hurm.

pas tu.
ONCE again, g MAKAN.
eh, MINUM je la.
MIPAK. minum n lepak di KFC.
restoren utama dak2 91. hee.

borak nye borak. bes la.

THANX for da good memories ye. ;)

IZRIN ; thanx blnja. aku syg ko la. nnt aku blnje ko plak ek. ;))

EFA ; hbt woo men keta. mng dua kali.

SARA ; bes sgt la kau!

WANY ; dapat gk rapat dgn die. curi die sat from feeq. haha

KHIDIR ; first time jmpe. but, boley tahan bes la dgr cter pelik ko, kawen la, oversea la.

FEEQ ; die bercakap dgn kuat! progression yg baek. yg xbley bla, sggup taep msj nk tnye wany smtg. hak3

FAIZ fzeo ; kelate upenye. haha.

yg len2. xtgor sgt. xkenal pon. so. tataw nk komen pe...

let's create another great, sweet memories tgther again okie?

Comments

wany said…
ouh yeaah!best dengan anda.hee.dpt gak rpt2 kan
Nur Areefah said…
wosh!
syokkk!!
thank karena memeriahkan hari saya..sayang anda lisa <3
hope pasnie ley dating lg k ngee~
Nik Lisa said…
wany ; yea. love u.

efa ; insyaAllah.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa