Skip to main content

Jalan jalan pegi pantai

Hye!

Lepas short plan via fb, akhirnya kitorang decide hari Khamis nak keluar.
Keluar pagi pagi is too mainstream. 
So, since aku yang drive, aku decide why don't we keluar petang. 
Pagi pagi banyak kerja woo, (padahal terbongkang atas katil buruk bena perangai) 

Kul 2.30 petang baru gerak g umah zati. Pi fetch dia, then g ke Guchil g amik Lian.
Due due ni korang rapat la time skola dulu dulu. 
ramai je yang rapat. tapi sekarang kalau kua dengan due orang ni la. hehe.

cam biasa tak decide lagi nak g mane, padahal kereta dah gerak ni.
last last kitorang decide nak g pantai je.
tamao g pantai irama, bosan.haha.
so kitorang pon g la pantai cahaya bulan kat kb. weee.

my first time, dah umor 22 tahun ni baru jejak kaki kat PCB. fuhh fuhh.
sampai sampai je baru pukul 4 lebih. 
panas ceng ceng lagi masa tuh.
so kitorang decide untuk lepak makan makan dulu.
walaupun masing masing baru makan tengah hari kat umah masing masing.
dasar perut penuh nafsu. eh eh, perut pulak disalahkan. huwaaa-kesian perut. ok dah stop.

so ni la yang kitorang makan.


fishball, udang, sotong, sausage, macam macam ada. gorang celop tepung.

minum pulak nak lebih je kan. jenis xnak kalah.


air kepala buaah tuh.

makan tak hengat dunia. bila time nak bayar hamik kau.

rm 53.70

amik kau, aku bold siap. aku hengat lagi secara detail sebab mahal punya pasal. lolz.
so nasihat kalau nak g makan seafood goreng ni kat tepi pantai. tanyalahh rega duluuu.
terutama kalo g satu family, anak anak confirm nak macam macam punye kan.
kena macam ni x ke menangis.. 
nasib bek la duit ada time tu.

lepas dah makan kitorang pon pegi la berjalan jalan kat tepi pantai. weee.


omey kan batu batu cani.. :) 


sempat ag selca gune dslr. kau boleh? :) 

then da puas dok lepas atas batu, kitorang pon g jalan jalan tepi pantai. 
amik gambar bla bla bla.



love both of them soooo much! 

lepas tuh kitorang pon decide nak men layang layang. thanx you lian belanjooo.


muka happy gile bleh men layang layang an. hehe


layang layang ikan pari kami


"t, jom la amik gambaaaa"
"xsey xsey" muka excited.


gedik tau tak ape? :P

heee kesimpulannya best gile leh spend time dengan budak budak ni.. 
weee. love them all so much!





Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…