Skip to main content

cerita hobbit aku

emm how should i tell u?

i wanna make it simple.

cerita tuh pasal a journey of the hobbit yg bernama bilbo baggins (kalo x silap la?)

baggins ni uncle frodo! ala frodo yang dalam cerita lord of the rings tuh.
i don't know the stories actually.
i pon was told by friends of mine dalam cinema semalam.

ok back to story, baggins tibe tibe jadi the choosen one yg dipilih oleh wizard. nama die gandalf.
gandalf ni nak tolong the drawf to resus their place back, underground mountain (kot?)
so they need help from a hobbit to become their thief. sebab hobbit ni kecik. 
sesuai la untuk jadi thief.

based on cerita tuh la.
but i haven't know yet roles of hobbit tuh actually. tp he is awesome.
i mean nampak tak awesome, but he did something great. 

paham tak paham tak?

ayat lepas ni bakal buat koranng annoyed.

nak lagi paham pegi lah tengok. :)

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)