Skip to main content

empat cerita

cerita 1

reunion kawan kawan sekolah menengah lower form.

asal nya ramai.
namun hari kejadian, ramai pula yang cancel.
sedih, namun apa boleh buat.
  • tuan kensel d/t something came up suddenly
  • lian kensel d/t FYP, lab yada yada. bz lah budak FYP. ku mengerti. :D
  • kinah kensel d/t keluar with her frenz.
  • kema kensel d/t meeting MPP. orang kenamaan. memang suka bz. :P
  • sukma can't make it sebab beliau berada di teluk intan, posting ONG di sana.
  • others, jauh di kelantan, johor dan serata alam dan juga un-contactable. 
at last, yg muncul hanyalah lima.
aku, zatie, eyna, syaz, aina

pape pon, i had fun meeting zem.
lots of loves and misses. reminiscing old memories.


cerita 2

worried sick because all these time.
since 2001 it always be there for you.
every single months.
but out of nowhere, it came late.
seriously, i was very worried. 

cerita 3

hang-out with my bedside mates. 

kitorang pergi OU.
wayang + makan.


thanx you. 

syazairsyad, arsha, syazmin, syakeel.

cerita 4

sengal selenga.
bila mahu makan grand grand.
bila mahu bayar, cek purse duit nya tiada.
enjin kereta di start, berlalu mencari mesin ATM.

owh, kau sengal wahai kawan

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....