Skip to main content

bukit tinggi with love

salam.

last saturday. 3/3
i went to bukit tinggi, pahang.
for a quick getaway la.

bukit tinggi is awesome.
the building there were very breathtaking.
hey cik architect, u are so teror!

memang lawa sangat. 

from selangor, the journey took about 1 hour and a half la.

ikot jalan yang nak pi IIUM Gombak tu
then straight, until u jumpa simpang BUKIT TINGGI.

sampai je sana.
at first, pergi lawat botanical garden, and then proceed to japan punye garden (?) kot
jalan jalan there, take few pictures.

then, proceed to colmar tropicale.





tempat ni macam pekan kecil with beautiful frances like architecture buildings tuh.
but, it was raining on that day.
so aktiviti agak limited. sobss.

naik je sana, there were few makan makan places, shopping places, and stage.
on the stage, there was perfomance being held.

omputih nari nari. layan sat, agak agak bosan..
we spend some times (1 hour ++) jgk la.
on painting arca yang kitorang beli kat satu kedai ni.

then, kitorang proceed amik gamba di sekliling pekan kecil yang lawa ni.

TAPII

tapi, my camera x ok plak.
ada virus, gamba time painting n kat pekan ni sume xda. T_T

so sempat amik gamba kat botanical garden and kat japan garden je. 
sobss. sedih ok.


my picture kat botanical garden + japan garden.


ze japan like gardenz

to enter all these place
entry per person : RM12

ps : i was so happy on that day. thanx you! 

Comments

sy pernah kerje kat sane..fuh..memang cantik,rase xnak balik..udara segar gile..dalam sebulan keje kulit terus jadi cun..putih jek sebab x panas kan..
Nik Lisa said…
@mrs.PROandKONTRA

best nya kerja situ.. mahu jugak~

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)