Skip to main content

bukit tinggi with love

salam.

last saturday. 3/3
i went to bukit tinggi, pahang.
for a quick getaway la.

bukit tinggi is awesome.
the building there were very breathtaking.
hey cik architect, u are so teror!

memang lawa sangat. 

from selangor, the journey took about 1 hour and a half la.

ikot jalan yang nak pi IIUM Gombak tu
then straight, until u jumpa simpang BUKIT TINGGI.

sampai je sana.
at first, pergi lawat botanical garden, and then proceed to japan punye garden (?) kot
jalan jalan there, take few pictures.

then, proceed to colmar tropicale.





tempat ni macam pekan kecil with beautiful frances like architecture buildings tuh.
but, it was raining on that day.
so aktiviti agak limited. sobss.

naik je sana, there were few makan makan places, shopping places, and stage.
on the stage, there was perfomance being held.

omputih nari nari. layan sat, agak agak bosan..
we spend some times (1 hour ++) jgk la.
on painting arca yang kitorang beli kat satu kedai ni.

then, kitorang proceed amik gamba di sekliling pekan kecil yang lawa ni.

TAPII

tapi, my camera x ok plak.
ada virus, gamba time painting n kat pekan ni sume xda. T_T

so sempat amik gamba kat botanical garden and kat japan garden je. 
sobss. sedih ok.


my picture kat botanical garden + japan garden.


ze japan like gardenz

to enter all these place
entry per person : RM12

ps : i was so happy on that day. thanx you! 

Comments

sy pernah kerje kat sane..fuh..memang cantik,rase xnak balik..udara segar gile..dalam sebulan keje kulit terus jadi cun..putih jek sebab x panas kan..
Nik Lisa said…
@mrs.PROandKONTRA

best nya kerja situ.. mahu jugak~

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…