Skip to main content

bukit tinggi with love

salam.

last saturday. 3/3
i went to bukit tinggi, pahang.
for a quick getaway la.

bukit tinggi is awesome.
the building there were very breathtaking.
hey cik architect, u are so teror!

memang lawa sangat. 

from selangor, the journey took about 1 hour and a half la.

ikot jalan yang nak pi IIUM Gombak tu
then straight, until u jumpa simpang BUKIT TINGGI.

sampai je sana.
at first, pergi lawat botanical garden, and then proceed to japan punye garden (?) kot
jalan jalan there, take few pictures.

then, proceed to colmar tropicale.





tempat ni macam pekan kecil with beautiful frances like architecture buildings tuh.
but, it was raining on that day.
so aktiviti agak limited. sobss.

naik je sana, there were few makan makan places, shopping places, and stage.
on the stage, there was perfomance being held.

omputih nari nari. layan sat, agak agak bosan..
we spend some times (1 hour ++) jgk la.
on painting arca yang kitorang beli kat satu kedai ni.

then, kitorang proceed amik gamba di sekliling pekan kecil yang lawa ni.

TAPII

tapi, my camera x ok plak.
ada virus, gamba time painting n kat pekan ni sume xda. T_T

so sempat amik gamba kat botanical garden and kat japan garden je. 
sobss. sedih ok.


my picture kat botanical garden + japan garden.


ze japan like gardenz

to enter all these place
entry per person : RM12

ps : i was so happy on that day. thanx you! 

Comments

sy pernah kerje kat sane..fuh..memang cantik,rase xnak balik..udara segar gile..dalam sebulan keje kulit terus jadi cun..putih jek sebab x panas kan..
Nik Lisa said…
@mrs.PROandKONTRA

best nya kerja situ.. mahu jugak~

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa