Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

bestnyew pewgang jantung manusiew betowl.

salam. salam salam.
gewdiknyew cawkawp mawcawm iniw. sumew words nawk taruwk huruwf w. auwww.
ok, serious serious.

sedar x sedar lagi 4 hari nak exam besar. huwaaaa, mak orang xready lagi.  xmau exam boleeeeh? 
hari tuh ada revision kelas ANATOMY,  dr nilar cakap, nanti kitorang OSPE, kitorang kena identify dari specimen yang betol. dean kitorang dr khalid yusof suruh. 
aku teros rasa down, bala ni balaaa~
dah la kitorang batch first PRO EXAM, campur year 1 year 2. (dah macam spm. -.-") kire pelopor aa. then, first batch jugak identify gross specimen. tambah tension 10%!
tapi, terasa hebak jugak. kah kah kah. padahal budak budak oversea, ipta lain sume dah lama main cadaver.
so, tadi aku pegi la lab gross anatomy.. pergi mengkaji organ betol betol. selama ni, mana ada kitorang nak kaji bebetol. huahuahu. kaji cadaver bila ada lecturer je.
yang lain sume kaji patung. macam la nanti masuk clinical nanti kena periksa patung. -.-"
banyak lak membebel..adei.

ape ape hal, jangan down sangat.
believe in urs…

Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.

salam.
my best friend? mestilah nur izzati sulaiman

da pernah buat entri khas untuk dia lagi. :)
zati is my long last kawan sejak dari darjah 5 sampai sekarang.  sayang dia sangat sangat. 
 k bye.

mudah marah, mudah nyampah, mudah benci.

salam
aku banyak menulis namun aku draft kan saja.
sebab banyak entri berbaur amarah.. menyampah.. benci...
sifat setan semua nya.
owhh, daripada nanti orang baca entri marah aku, baik aku draftkan saja, kan?
ni lah manusia (merujuk kepada aku) nak exam --> stress --> nak marah orang! 
jom ah solat, kasi tenang hati sikit.
k bye.

semangat

salam.
a motivational post for myself. its really up to u nak baca ke xnak.
nik nurlisa, jangan mudah putus asa. awak boleh buat. jangan mengalah kerana bukan masanya lagi awak nak mengalah. usaha sehabis baik, doa banyak banyak kemudian tawakal.

*semangat*
bye. :)

sheehan's

salam.
saya ada beberapa cerita. mari mulakan.
cerita 1
kenapa saya x boleh balik rumah sekarang?
sebab nya,
1) kalau balik, kerja belajar saya sewajibnya tidak akan bergerak. mungkin bergerak, tapi hanya dua tiga pages. dan itu sangat bahaya.
2) kalau balik, saya akan gedik untuk buat aktiviti baking. serius gatal nak buat cake sekarang ni. cepat salahkan gamba cake ni.
3) oh ye, saya juga for sure akan menjahit. saya geram tengok blog yang buat benda handmade. saya rasa macam nak buat jugak.
4) dan juga, sebab saya rasa sudah lewat jika saya balik sekarang. kalau nak balik, seharusnya balik malam jumaat hari tu lagi.
--------------------------------------------------------------
cerita dua.
walaupun saya di dalam minggu belajar. saya masih tidak dapat melupakan kegiatan harian saya, iaitu online. tambahan lagi facebook. saya suka facebook-ing!
dan ada member saya pergi post gambar time dia pergi belon air panas hari tuh. dia guna camera LCA+ then dia sumbat dengan filem elitechrome.
(ye, LCA+ itu j…

hari jumaat

salam.

ketahuilah,
Rasulullah bersabda: “Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat pertama, dia umpama berkorban seekor unta. Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat kedua, dia seperti berkorban seekor lembu. Sesiapa yang menghadiri solat Jumaat pada saat yang ketiga, dia seperti berkorban seekor kibas. Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat keempat, dia seperti memberi hadiah seekor ibu ayam dan sesiapa hadir solat pada saat kelima, dia seolah-olah memberi hadiah sebiji telur.”Apabila imam naik ke mimbar, malaikat menutup buku catatannya dan ikut mendengar khutbah. Justeru, sesiapa yang datang untuk solat selepas itu seolah-olah dia hanya datang untuk solat semata-mata, tidak direkodkan di dalam buku kehadiran malaikat.


tuh yang datang lambat, kalau xdatang macam mana agaknya?
ermm.
tadi time orang lelaki tengah solat jumaat kat PUSAT ISLAM,  aku dah gerak pergi ke fakulti. saja nak pegi awal, bosan dok bilik.
time lalu kat DC, aku nampak manusia. eh, 'macam lelaki'? tapi bukan ke lelaki sepato…

spm-like exam

salam.
esok PT last.
lepas PT, study weeks which is 2 weeks will start. then exactly after that, im gonna sit for my pro exam. which consist of my 2 years study. macam ssssspppppppppppm pulak.
so, good luck for me. mari kita stuuudeyyyyh. :) aummm!
bye
ps : kenapa saya tidak dilahirkan sebagai seorang yang ulat buku? deyheem

list of medical school in malaysia, banyak nya!

salam.
just now, i have been searching for list of medical school in Russia. i just felt like searching for it since my brother choose for Russia to futher his study. (if he manages to get the offer, i hope he will get it. :) amin amin )
somehow, i end up searching for list of medical school in Asia. and of course i searched for our beloved country, malaysia.  (our country kaaaan?) as i expected, malaysia is the winner for having the most medical school in Malaysia.

MalaysiaPublic Universities University of Malaya, Faculty of MedicineUniversiti Kebangsaan Malaysia, Faculty of MedicineUniversiti Sains Malaysia, School of Medical SciencesUniversiti Putra Malaysia, Faculty of Medicine and Health SciencesUniversiti Malaysia Sabah, School of MedicineUniversiti Malaysia Sarawak, Faculty of Medicine and Health SciencesInternational Islamic University Malaysia, Kulliyyah of MedicineUniversiti Teknologi MARA, Faculty of MedicineUniversiti Sains Islam Malaysia, Faculty of Medicine & Health SciencesU…

my very teribble dinner years back.

salam.
tadi baru lepas tengok album gamba kawan kat facebook tercinta. akhir akhir sem ni gamaknya banyak yang buat jamuan dinner la kan? alaaa, yang siap ada tema tuh.
lantas aku teringat balik kenangan dinner bertema aku zaman dulu dulu. jom baca.
last aku join dinner bertema is masa aku form 5. can u imagine that, form 5 girlss~  4 years ago tuh, tiba tiba rasa tua.
and its not like a grand dinner or what. it was held kat kitorang punye dewan sekolah. and it sucks, so sucks i cant help myself to describe it here. everything messed up. from head to toe.
tema lelaki : i dont knowthe exact tema, but they all wears coat thingy, with necktie, vest and all that.  and for the girls, the theme was : busana muslimah *yawn*
jujur aku cakap tema itu sangat lah lame, dan membosankan.
*sekolah aku tuh biasanya time prep hanya dibenarkan pakai tudung hitam, putih atau krim yang kosong sahaja, xboleh ada design langsung, kalau ada cikgu akan gunting, maka bila dibenarkan pakai tudung kaler lain besides those 3 c…

hadiah wanita tiap bulan

salam
every month, woman are given their own special time to experience menstrual cycle. atau period orang kita selalu dok panggil.
time ni lah mood jadi x stabil. sebab hormone dah naik turun. yang sepatutnya turun naik, yang naik turun.
maka senang lah bagi perempuan itu mengeluarkan kata kata nista, yang berbisa. dan boleh membuatkan telinga si pendengar bernanah dan hati pon jadi panas.
jadi, haruslah kamu menjaga hati wanita wanita yang sedang period, atau akan period. senang cerita, jangan cari pasal.
biasanya, perkara ini akan reda bila nak hujung hujung period.
how its happen?


tengok day 6 tuh, HORMONE HELL. a very bad day lah to mess with us. 
yang paling xbest, kalau sakit over sangat, dan kepala pening pening. segala benda nak buat sume x jadi. serius x suka. 
how to cure it? amik je pontalon, painkiller tuh. -.-" the very least i can do when having exaggerated pain during menses.

*namun begitu ye kawan kawan, ubat jangan makan selalu.
nanti kidney tersumbat.
susah hidup nanti.
k lah bye.

TV SHOW : grey's anatomy

salam.
tahniah grey's anatomy sebab berjaya membuat kan aku menitis kan air mata.


bagi aku, aku suke cerita ni sebab dia banyak guna term term yang aku paham. lagipon dapat tengok hows the intern work.  hectic gila kot.
cerita ni is about surgical intern yang live to survive hospital yang sentiasa ramai orang tuh. best la, sebab case dia macam macam and very interesting. i yang tengok pon macam at least dapat gain ilmu jugak la. plus, cerita ni banyak part part saspen. tang tuh yang ditunggu tunggu tuh. suke benor aku tengok tang tang saspen ni. :P

serius kot, first time aku tengok grey's anatomy aku menangis.
(abaikan saat saat pertaama first episode season 1 grey's anatomy, memang agak celaka sikit. -.-")
ok balik kepada kenapa aku menangis tengok cerita tuh.
sebab nya :
1) mengenang nanti aku akan kena marah dengan doctor senior aku. (peeehhhh, alasan boleh terima x? i sensitive tau. hik hik.)
2) mengenang nanti aku kena jaga patient. and tiba tiba patient tuh sesak nafas, bl…