Skip to main content

Recap on 2013!

Lets do some recap! Yeahh. 😀😀

March 2013-


Time ni dah last posting fourth year iaitu medicine 😀 time ni kami di Hospital Putrajaya for Endocrine posting! Saya baru beli iphone time ni! 😜

April 2013


Dinner@LeMeridien after conference regarding asthma. Buffet sini terbaikk! Ahh bila la bleh makan free lagi. 

May 2013


First time participate in voting for my beloved country! Sukaa-- 

June 2013


First time malaysia jerebu terok! Kata budak medic yang konon nya health freak haruslah pakai mask ok bila mahu kuar beli makan di fazlina maju -- 

July 2013


Holiday di sabah! Ada gamba ni jee dalam hp-- unforgettable memory 😀😀


Tahlil arwah cik mar. Alfatihah. All of us missed u.

August 2013

Psy--raya raya raya-- gymm
Trip to hosp bahagia-- owh ye. Time ni dah masuk 5th year. First posting kita psychiatric! 


Dan selamat hari raya! 


Time raya makan bagai nak rak. Lalu timbul keinsafan maka kami bergym-- semangat betol bebudak final year medic ni. Zaman tak sedar diri lagi ni. 

Dan bulan ni i made another step in my life..

Sept 2013


the challenging yet fun ONG posting!

Oct 2013


Raya haji pulak 😀😀 one grateful ipta medical student -- i can celebrate raya in kampung halaman every time! 


And able to toast a last minute caught --suprise for my father! ❤️ 


And also have such a great time with my girlfriends at skytrex@bukit cerakah! 

Nov 2013

Is paeds month. 


My paeds kits

And we have to Travel a lot during this posting. 

To lppkn--


To ijn--


To teluk intan-- 


And to be arrived at teluk intan, it a must for us to have our makan makan session. 

So we ate --


Udang galah--


Durian-- 

Dec 2013

In surgical posting now. And here it is-- some evidence-- 🔪🔪


Colorectal cancer on colonoscopy. What an aggresive ill looking growth. Hoping the best for this patient. 


And we (family of 6) went to penang for my cousin's engagement. 

So how i end my 2013-- it was me doing some modest sale at my online shop.



Do visit us! 

 FB : boldestsquarehijabs
 IG : @boldestsquarehijab

------ 

Now 2014 had arrived! 

Have to work extra hard for the fast approaching -- the upcoming pro exam.

I hope 2014 is a good year for me!

For my studies. My Career afterward. And also my life.

My resolution this year is to take life changing steps-- 

InsyaAllah!























Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…