Skip to main content

don't snatch!

hye, here i am shamelessly quoting my friend's fb status without telling her. hahahaheheihuihui.

lets read them first, should we?

“A guy and a girl can be just friends, but at one point or another, they will fall for each other...Maybe temporarily, maybe at the wrong time, maybe too late, or maybe forever”

nak huraikan sikitt. hehe.

from my sight of view, it is so true.

sorry la kalo ko rasa aku ni narrow minded ke ape.
but really, man and woman can't really be a closed without any feeling tangling around.
sad, but true story indeed.

everybody nak such lovely love story.
start as a friend, then bila dah close, develop feeling and the future later on is a mystery to be solved. 
kekal ke tak, bahagia ke tak, those elements are another different thing. 

but, this only applicable kalo due2 single.
if both are single, yes u may proceed. xde sape nak halang.

but, if not, please la jangan. jangan la nak menyebok relationship orang lain.
unless kalau u dah mintak permission dari pasangan orang yang x single itu.

i don't oppose kawen banyak.
our holy religion, islam itself allow poligami, so who am  i to oppose it?

but i do believe in good manner.
don't snatch other people thing.
if u really want it, then please do it in a most respectful way.

dah pandai sangat nak jugak, pandai la mintak clash, pandai la mintak permission.
yeah, definitely not easy, but, u must do it.
jangan treat the other person macam orang bodoh.

once u do it to other people, seriously nanti ko kena jugak macam tuh.
penah dengar karma, what goes around comes around? penah dengar?
kalau ko x kena, anak cucu cicit ko yang kena.

ye, aku sangat emotional.
sebab aku sangat lah tak suka kejadah curang curang ni especially when we are the one yang di betray.
seriously feel like puking.

and to the one yang have been betrayed..
jangan bersedih because u should be happy.
sebab u don't deserve orang tuh.

im writing feeling sooo very emotional right now.
so lets stop this. 

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)