Skip to main content

meatballz

assalamualaikum.

semalam i went to IKEA.
for dinner with meatballs. 
with rad and lil.

it was a very sudden plan. i masuk kereta, rad tiba tiba ajak g ikea.
lil dengan baju kurung. and i yang sangat selebet.
selebet aku here means SANGAT selebet ok?
bukan selebet biasa ye. 

my selebet attire was,
T-shirt covered with borrowed sweater.
a TRACKSUIT.
and selipa jepun pow.

pegi IKEA pakaaaai tracksuit tuhh! 

ye lah, i tot nak pegi makan kedai tepi jalan je.
and aku pon biasanya take-away. bukan dine-in.

anyhow, on the way there, its was disaster.
we sesat once. dengan so many roads.
luckily we managed to choose the correct road.
when we saw ikea on our left, we was very happy, excited and all. :P

selepas berjaya sampai sana.
bermulalah meatball hunting.
3-3 orang jakun xpenah makan meatballs.
sume beli meataball 5 pieces satu sorang.
and take side dishes satu.

i amik daim cake.
rad amik roti pemende ntah.
and lil amik pasta.

bayar dulu.

then makan makan timeee! :)


our meatballs. :) RM5 each only. 


daim cake. deliciouss! :) RM 5.20 *if im not mistaken lah. 


pasta lil. and roti sort of hamburger rad punye.
don't know the price. 

hurm, the truth is i don't like the pasta and the hamburger.


can u see my happy face because what i chose are sedap? HAHAHA. makaaaan yea. 


i was like, where's the meat? 
i can't find the meat. so, lil was showing me where's the meat. -.-"
and all i saw was tomato.


why my face so sad?  

------------------------

after that, jalan jalan.
memang nak balik teros.
but kitorang macam xleh resist nak pegang pegang barang2 kat ikea tuh.
sambil bermimpi, i wannt this kind of room later in my life. ahaks.


no motif. 


akhirnya, misi tercapai mahu keluar g IKEA. :)
with my click. 

lil.rad.lis

TATA


Comments

Lea Isnawi said…
ala kek!!!!

sedapnya

terliuq dh ni
unieMARKS :) said…
aww. jadi lapaq neyyyy!
isk isk,.kek tu nampak sedapp,..
ika said…
sedap kan? kan? kan? :D

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…