Skip to main content

meatballz

assalamualaikum.

semalam i went to IKEA.
for dinner with meatballs. 
with rad and lil.

it was a very sudden plan. i masuk kereta, rad tiba tiba ajak g ikea.
lil dengan baju kurung. and i yang sangat selebet.
selebet aku here means SANGAT selebet ok?
bukan selebet biasa ye. 

my selebet attire was,
T-shirt covered with borrowed sweater.
a TRACKSUIT.
and selipa jepun pow.

pegi IKEA pakaaaai tracksuit tuhh! 

ye lah, i tot nak pegi makan kedai tepi jalan je.
and aku pon biasanya take-away. bukan dine-in.

anyhow, on the way there, its was disaster.
we sesat once. dengan so many roads.
luckily we managed to choose the correct road.
when we saw ikea on our left, we was very happy, excited and all. :P

selepas berjaya sampai sana.
bermulalah meatball hunting.
3-3 orang jakun xpenah makan meatballs.
sume beli meataball 5 pieces satu sorang.
and take side dishes satu.

i amik daim cake.
rad amik roti pemende ntah.
and lil amik pasta.

bayar dulu.

then makan makan timeee! :)


our meatballs. :) RM5 each only. 


daim cake. deliciouss! :) RM 5.20 *if im not mistaken lah. 


pasta lil. and roti sort of hamburger rad punye.
don't know the price. 

hurm, the truth is i don't like the pasta and the hamburger.


can u see my happy face because what i chose are sedap? HAHAHA. makaaaan yea. 


i was like, where's the meat? 
i can't find the meat. so, lil was showing me where's the meat. -.-"
and all i saw was tomato.


why my face so sad?  

------------------------

after that, jalan jalan.
memang nak balik teros.
but kitorang macam xleh resist nak pegang pegang barang2 kat ikea tuh.
sambil bermimpi, i wannt this kind of room later in my life. ahaks.


no motif. 


akhirnya, misi tercapai mahu keluar g IKEA. :)
with my click. 

lil.rad.lis

TATA


Comments

Lea Isnawi said…
ala kek!!!!

sedapnya

terliuq dh ni
qwert. said…
aww. jadi lapaq neyyyy!
:: cikNuurul :: said…
isk isk,.kek tu nampak sedapp,..
ika said…
sedap kan? kan? kan? :D

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak