Skip to main content

surat cinta.

terkenang waktu dulu.

masa kita baru kenal.
saya suka sgt kat awak.
awak pon suke saya.
saya sng dgn awak.
tiap2 hari kontek.
kalo bulan2 xjumpe mmg xsah.

pendek kata, sume la
saya heppi. awak pon sama.
bile da lame skit.
tp, awak xheppi macam saya heppi. 
sbb awak macam men tarik tali dgn saya.

nmpk nya saya bertepuk sbela tgn.
tuh assumption awal.
sdey. sgt.

tp, saya sabarkan hati.
xpe. sabar. sabar.

mgkin masa mnntukan sgalanya.
then, kita continue macam uh.
saya rasa awk pon heppi macam saya.
sbb kite da saling jumpe balik. 
tp, xlame..
awk rupe2 nye stil men tarik tali. 

awak men tarik tali lg.
sometime awk sng, sometime awk susah sgt.
sometime awk mesra, sometime awak kasar.
kenapa la awak cam uh?

dgn org len awak mesra, awk sng, awk boley masok. 
kenapa tidak dgn saya?

saya jeles. tp, saya pendam.

pas uh, saya rasa macam saya terhegeh2 sgt kat awak.
so, sy amik keputusan untuk brenti from bwat bnde2 ni.
saya da putus asa da. 
saya da tataw nk bwat ape da.
saya sedey sgt.
saya tnye awak...
kenapa awk susah sgt nk paham perasaan saya?
xboley ke awak dtg je dalam idop saya?

n jawapan awk,
saya dtg hanya bila awk btol2 nk kan saya.

saya angguk je.
saya tahu. saya paham.
nk dapatkan bukan sng.
awk tggi sgt.
susah nk capai.
tp, xmstahil.

no matter what.
ill try my best to have u. 

*ini kesah aku dgn dia*

*dia bukan manusia*

*dia yg dimaksudkan is kejayaan* 

Comments

Nur Areefah said…
aku susah untuk bersama dengan si dia
tapi aku masih mencari dia
Asy_raAf said…
ceit, kasi suspen ja~~~
n I K L I S A said…
efa : marilah kite sama2 cari.
n I K L I S A said…
ceroh : saspen eh? berjaya. :))
n I K L I S A said…
anon : do wat u want.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…