Skip to main content

when we look back






time kecik2 dulu...
smgt tgok cd pari2 yg aja huruf2 A,B, C uh.

pari2 uh ade tgkt ajaib...rmbut blonde, kerinting2. 
pakai gown pink.
kalo die gune je tgkat ajaib, mst muncul la ape2.
mmg rse kagum.takjub aa. 
smpi mntk ngan mak nk tgkat cam uh.
sggup. balik tadika je.. tgok cter uh. 
balik ngaji je, tgok lagi.
smpi mak ayh x dpt tgok tv. 
kecik2 da pndai conquer TV. aish.
da suke sgt2 da... 
smpi hafal dialog dalam cter uh...sengal doe.
da ulang 88 kali, stil gelak kalo ad bnde kelaka.
xpenah rse bosan. 
kalo die nyanyi, ikot nyanyi skali...  
lagu A,B,C lagu feveret. sbb sng nk ikot. haha
emm, pe leh wat.. name lg budak2...

bile da msok skola renda.
msih dgn lgu tiga kupang, lgu 10 0rg hitam tu... ikn kekek mak ilai2 uh...
aku xlayan sgt artis2 neh.. 
yg aku ingt satu je.
artis uh AMALINA dangdut uh.
msti die bgga gile kalo die tawu an?
bdk skola rendah ot.. 
tataw la nape, tp mmg aku ngat die je,...
sbb dulu2 aku rse nama aku neh sgt pelik. LISA?
mane ade org name LISA dolu2.
aku g skola, mane ade name cam aku... PELIK!
smpi kn, aku tnye mak aku... 
MAK, nape bg aku name LISA? pelikk...
then ley plak ajak mak aku p pjbt tuka name (tataw la JPN ke, JPJ ke, ape ke) sbb nk tuka name,
nk name pilihan is AMALINA. hahaha. 
tobat bongok gile. adoyai~
n syuko gile, mak aku x ikot je kpala aku..
sbb bru aku rase name LISA oke je act..

masok skola menenga, ade member aku suke BLUE la, WESTLIFE la, BSB la...
so layan la jgk... xmen lagu MELAYU beb.
tros layan lagu omputih.
gile POYO. aish.
masa skola menenga ni, rajin skit.
siap ade buku lirik lagu.
lirik yg salin, lirik yg tmpl sume ade... pas uh, antra2 lirik uh ade gmba2 artis...
LEE RYAN ke.. DUNCAN ke... 
cam xda kija je aku wat cam uh. apekejadah nya la??
dalam blik, khusyuk je nulis.
mak kat lua... bgus ank aku.. wat kija skola.
pdahal tga nyalin lirik lagu, aish! 

bile da SENIOR skit, hati da stat jwg2,,,...
so, layan la lagu2 yg ade unsur2 syg.. bla. bla. bla. 
lagu lame yg evergreen yg tobat wat hati aish, aish, bile dgr lagu pon jd cair gile
sok pg, g kelas ckp kat member. weh aku CAIR la..
ko CAIR dgn sape?
err.dgn lagu ANTARA GADIS (*contoh je). die cam ckp dgn aku je...! 
then, kawan neh plak.. "oyeke? meh aku dgr.."
pas uh, stat la CAIR same2. munguk je dolu2... 

bile da UPPER FORM, da pandai kawan dgn laki...
kemain. 
bg, bg lagu...
"awak, awak, lagu ni sy dedicate khas untuk awk"
then,kte neh dgr la lagu ni..
ye la.. ade org dedicate an? rse bes la.
then ckp dgn kawan, weh... 
si polan2, bg aku lgu neh... 
then kawan uh, SWEET Nye la die... ngaaaa.
bile pk balik time pd umo 18taon plus2 ni...
bajet sweet ke ape... 
aku ke yg sgt gatal uh? yek. yek.

pape je la lisa.... 
smpi skrg kot, ade la dedicate lagu neh...
mcm one way nk xpress feeling ot..
xpe. bnde neh nnt jd kenangan zmn dolu2.... 
n mmg aku gatal pon. xleh wat pa da... hahaha.
incurable. susah btol.

pe yg lg bes skrg,
share2 lagu aa..
weh si polan2, ko ade lagu ni x? 
ade?? nk blutooooothh~ 

n now, im so into korea music. :)
BEST!

Comments

faizu said…
haha..pari2 ek..

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…