Skip to main content

when we look back






time kecik2 dulu...
smgt tgok cd pari2 yg aja huruf2 A,B, C uh.

pari2 uh ade tgkt ajaib...rmbut blonde, kerinting2. 
pakai gown pink.
kalo die gune je tgkat ajaib, mst muncul la ape2.
mmg rse kagum.takjub aa. 
smpi mntk ngan mak nk tgkat cam uh.
sggup. balik tadika je.. tgok cter uh. 
balik ngaji je, tgok lagi.
smpi mak ayh x dpt tgok tv. 
kecik2 da pndai conquer TV. aish.
da suke sgt2 da... 
smpi hafal dialog dalam cter uh...sengal doe.
da ulang 88 kali, stil gelak kalo ad bnde kelaka.
xpenah rse bosan. 
kalo die nyanyi, ikot nyanyi skali...  
lagu A,B,C lagu feveret. sbb sng nk ikot. haha
emm, pe leh wat.. name lg budak2...

bile da msok skola renda.
msih dgn lgu tiga kupang, lgu 10 0rg hitam tu... ikn kekek mak ilai2 uh...
aku xlayan sgt artis2 neh.. 
yg aku ingt satu je.
artis uh AMALINA dangdut uh.
msti die bgga gile kalo die tawu an?
bdk skola rendah ot.. 
tataw la nape, tp mmg aku ngat die je,...
sbb dulu2 aku rse nama aku neh sgt pelik. LISA?
mane ade org name LISA dolu2.
aku g skola, mane ade name cam aku... PELIK!
smpi kn, aku tnye mak aku... 
MAK, nape bg aku name LISA? pelikk...
then ley plak ajak mak aku p pjbt tuka name (tataw la JPN ke, JPJ ke, ape ke) sbb nk tuka name,
nk name pilihan is AMALINA. hahaha. 
tobat bongok gile. adoyai~
n syuko gile, mak aku x ikot je kpala aku..
sbb bru aku rase name LISA oke je act..

masok skola menenga, ade member aku suke BLUE la, WESTLIFE la, BSB la...
so layan la jgk... xmen lagu MELAYU beb.
tros layan lagu omputih.
gile POYO. aish.
masa skola menenga ni, rajin skit.
siap ade buku lirik lagu.
lirik yg salin, lirik yg tmpl sume ade... pas uh, antra2 lirik uh ade gmba2 artis...
LEE RYAN ke.. DUNCAN ke... 
cam xda kija je aku wat cam uh. apekejadah nya la??
dalam blik, khusyuk je nulis.
mak kat lua... bgus ank aku.. wat kija skola.
pdahal tga nyalin lirik lagu, aish! 

bile da SENIOR skit, hati da stat jwg2,,,...
so, layan la lagu2 yg ade unsur2 syg.. bla. bla. bla. 
lagu lame yg evergreen yg tobat wat hati aish, aish, bile dgr lagu pon jd cair gile
sok pg, g kelas ckp kat member. weh aku CAIR la..
ko CAIR dgn sape?
err.dgn lagu ANTARA GADIS (*contoh je). die cam ckp dgn aku je...! 
then, kawan neh plak.. "oyeke? meh aku dgr.."
pas uh, stat la CAIR same2. munguk je dolu2... 

bile da UPPER FORM, da pandai kawan dgn laki...
kemain. 
bg, bg lagu...
"awak, awak, lagu ni sy dedicate khas untuk awk"
then,kte neh dgr la lagu ni..
ye la.. ade org dedicate an? rse bes la.
then ckp dgn kawan, weh... 
si polan2, bg aku lgu neh... 
then kawan uh, SWEET Nye la die... ngaaaa.
bile pk balik time pd umo 18taon plus2 ni...
bajet sweet ke ape... 
aku ke yg sgt gatal uh? yek. yek.

pape je la lisa.... 
smpi skrg kot, ade la dedicate lagu neh...
mcm one way nk xpress feeling ot..
xpe. bnde neh nnt jd kenangan zmn dolu2.... 
n mmg aku gatal pon. xleh wat pa da... hahaha.
incurable. susah btol.

pe yg lg bes skrg,
share2 lagu aa..
weh si polan2, ko ade lagu ni x? 
ade?? nk blutooooothh~ 

n now, im so into korea music. :)
BEST!

Comments

faizu said…
haha..pari2 ek..

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)