Skip to main content

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 

Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 

1) Bukak akaun kwsp

2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!

3) Medical checkup

4) Passport pic

5) Labcoat

6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr

8) and lots of photocopied documents
- ic
- akaun kwsp
- pengesahan akaun gaji
- med degree cert
- sijil pendaftaran sementara
- surat lantikan spa
- surat lantikan kkm
- surat setuju perlantikan
- surat akuan sumpah
- medical check up result

Things~~ add up

if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- pita ukur
- pentorch
- tendon hammer (biasa org tak bawak, takot hilaaaang)
- paeds protocol

if medicine
- Sarawak handbook superbly helps

if ONG
- pita ukur 

tuh je la kot.......

enjoys your housemanship! :) :)
gonna resume back my housemanship in september.
now nak beranak dan berpantang dan main dengan baby.

i love working, but family come first. 

Comments

Popular posts from this blog

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)

bye bye

assalamualaikum.
akhirnya. vacation saya da tamat. saya sedey.  T______T
kalo ade peluang saya on. kalo x,  jgn la miss saya plak. sbb saya bakal hilang 2mggu. 
papehal. doakan kejayaan saya oke.
bye bye.