Skip to main content

Skytrex adventure at bukit cerakah

Venue : Taman pertanian malaysia, bukit cerakah, final year, skytrex adventure

Salam. 

Entry lama (tak tahu kenapa tak sent) 

Sem 9 which consist of psychiatric n ong posting da selamat. Short case ong hari tuh alhamdulillah due due lulus. Yay! 

So da nak masuk sem akhir ni, haruslah ada sem break kan. Dapatlah jugak 4 hari. Ok lah sem break 4 hari daripada tak ada langsung. Berbeze gila perangai budak tahun akhir dengan perangai aku masa budak budak 1st year hingusan dulu. Bersyukurr-- 

So kami satu rumah wat la plan. Kalo ni aku mastermind die. Memang dah lama da pon teringin nak main. Happy sangat bila minggu lepas akhirnya aku berjaya melunaskan keinginan aku ni. 

Apa nya la sangat kan? Hehe. Benda tu adalah skytrex kat bukit cerakah. 😀



Memang syok sesangat okehhh. Flying foxx 4 kali okehhhh! Meniti atas tali! Swing-- ya allah. Memang best gileeee. Extreme. Tapi layan. Kena panjat pokok ibaratnya tapi ada tangga paip lah. Yang tingginya agak agak ada la dalam 2 metres ++ ! 



The tree we climbed. This is the 3/4 of the stairs! 

Skytrek ada offer 3 challenges. Little adventure, big thrill and xtreme challenge. Aku pilih yang big thrill tuh je. Rm 45/person. Pastu kat sana nak masuk kena bayar rm 3. N glove rm 2/pair. Basically tuh je la yang wajib. If nak locker pon boleh. Rm 5 deposit. Then dapat balik rm 4. 

So for big thrill u kena bayar rm 45(fee) + rm 3 (entrance fee) + rm 2 (glove) 

Total : rm 50 per person

Nak tahu lebih lanjut boleh refer website dorang ok!

Tapi yang kurengnya. Facilities like tempat solat n toilet sangatlah terok. Nak menangis aku. Mohon pihak bukit cerakah pandang seriius la benda ni. It reflects malaysia's image actually.

Tuh je la kot! I have funn--- thanx kawan kawan ❤️❤️❤️❤️❤️ Youuuu all! 


Love youuu housemates!

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)