Pages

Thursday, February 6, 2014

Skytrex adventure at bukit cerakah

Venue : Taman pertanian malaysia, bukit cerakah, final year, skytrex adventure

Salam. 

Entry lama (tak tahu kenapa tak sent) 

Sem 9 which consist of psychiatric n ong posting da selamat. Short case ong hari tuh alhamdulillah due due lulus. Yay! 

So da nak masuk sem akhir ni, haruslah ada sem break kan. Dapatlah jugak 4 hari. Ok lah sem break 4 hari daripada tak ada langsung. Berbeze gila perangai budak tahun akhir dengan perangai aku masa budak budak 1st year hingusan dulu. Bersyukurr-- 

So kami satu rumah wat la plan. Kalo ni aku mastermind die. Memang dah lama da pon teringin nak main. Happy sangat bila minggu lepas akhirnya aku berjaya melunaskan keinginan aku ni. 

Apa nya la sangat kan? Hehe. Benda tu adalah skytrex kat bukit cerakah. 😀



Memang syok sesangat okehhh. Flying foxx 4 kali okehhhh! Meniti atas tali! Swing-- ya allah. Memang best gileeee. Extreme. Tapi layan. Kena panjat pokok ibaratnya tapi ada tangga paip lah. Yang tingginya agak agak ada la dalam 2 metres ++ ! 



The tree we climbed. This is the 3/4 of the stairs! 

Skytrek ada offer 3 challenges. Little adventure, big thrill and xtreme challenge. Aku pilih yang big thrill tuh je. Rm 45/person. Pastu kat sana nak masuk kena bayar rm 3. N glove rm 2/pair. Basically tuh je la yang wajib. If nak locker pon boleh. Rm 5 deposit. Then dapat balik rm 4. 

So for big thrill u kena bayar rm 45(fee) + rm 3 (entrance fee) + rm 2 (glove) 

Total : rm 50 per person

Nak tahu lebih lanjut boleh refer website dorang ok!

Tapi yang kurengnya. Facilities like tempat solat n toilet sangatlah terok. Nak menangis aku. Mohon pihak bukit cerakah pandang seriius la benda ni. It reflects malaysia's image actually.

Tuh je la kot! I have funn--- thanx kawan kawan ❤️❤️❤️❤️❤️ Youuuu all! 


Love youuu housemates!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...