Skip to main content

Skytrex adventure at bukit cerakah

Venue : Taman pertanian malaysia, bukit cerakah, final year, skytrex adventure

Salam. 

Entry lama (tak tahu kenapa tak sent) 

Sem 9 which consist of psychiatric n ong posting da selamat. Short case ong hari tuh alhamdulillah due due lulus. Yay! 

So da nak masuk sem akhir ni, haruslah ada sem break kan. Dapatlah jugak 4 hari. Ok lah sem break 4 hari daripada tak ada langsung. Berbeze gila perangai budak tahun akhir dengan perangai aku masa budak budak 1st year hingusan dulu. Bersyukurr-- 

So kami satu rumah wat la plan. Kalo ni aku mastermind die. Memang dah lama da pon teringin nak main. Happy sangat bila minggu lepas akhirnya aku berjaya melunaskan keinginan aku ni. 

Apa nya la sangat kan? Hehe. Benda tu adalah skytrex kat bukit cerakah. 😀



Memang syok sesangat okehhh. Flying foxx 4 kali okehhhh! Meniti atas tali! Swing-- ya allah. Memang best gileeee. Extreme. Tapi layan. Kena panjat pokok ibaratnya tapi ada tangga paip lah. Yang tingginya agak agak ada la dalam 2 metres ++ ! 



The tree we climbed. This is the 3/4 of the stairs! 

Skytrek ada offer 3 challenges. Little adventure, big thrill and xtreme challenge. Aku pilih yang big thrill tuh je. Rm 45/person. Pastu kat sana nak masuk kena bayar rm 3. N glove rm 2/pair. Basically tuh je la yang wajib. If nak locker pon boleh. Rm 5 deposit. Then dapat balik rm 4. 

So for big thrill u kena bayar rm 45(fee) + rm 3 (entrance fee) + rm 2 (glove) 

Total : rm 50 per person

Nak tahu lebih lanjut boleh refer website dorang ok!

Tapi yang kurengnya. Facilities like tempat solat n toilet sangatlah terok. Nak menangis aku. Mohon pihak bukit cerakah pandang seriius la benda ni. It reflects malaysia's image actually.

Tuh je la kot! I have funn--- thanx kawan kawan ❤️❤️❤️❤️❤️ Youuuu all! 


Love youuu housemates!

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....