Skip to main content

END OF YEAR 4

24th June 2013 (ISNIN) - 28th June 2013 (FRIDAY) : End of Sem Exam Week

Minggu ke 8 cam biasa minggu paling sengsara dalam sejarah hidup student medic UiTM.
Biasanya exam end of posting je....
Tapi yang ni extra sengsara sebab ada like 3 main postings yang kitorang kena cover..
As for me, aku kena sit exam for Surgery Medicine n Short Posting.
Tiga tiga ada anak anak dia. Fuh. 

The worst part is.. Aku exam like almost everyday kot. Beza sangat sangat dengan time aku FIRST SEM.
first sem dulu satu hari je exam semua posting. yang ni everyday ada exam. which one is worst? ntah la.. masing2 ada pros and cons. so layankan je la. hari rabu kot aku xde exam ape ape.. tp ada kelas la pulak.. pagi sampai petang.. -.-" hahahaha. konon la nak revise an, tapi xpayah la bermimpi di siang hari... memang xde masa langsung. stresss ok. by the way, gile kentang betol sape dapat short posting time nak end of sem exam... memang malang gile... sorry to say lah kan.. 

anyhow, seriously.. I LEARNT A LOT in YEAR 4!! u get to know many things.

Lepas habis exam, kalau budak UiTM course lain, dorang akan dapat like a 2 months break kalau tak silap.
But me, no. Im not. Aku hanya dapat cuti seminggu je. Nak masuk tahun 5 beb, cuti seminggu je... HAHAHHA. Medicine memang abnormal. 

Biasanya kalo dah habis exam. Sume orang akan chow like stat. After habis exam jugaklah blah. Tapi kali ni kitorang lah rumah yang paling relax. Chill-chill je kat rumah. 

Sebabnya? 

We are going to Sabah for a holiday! YAY!!! 

oh ye, Result exam? Nantilah aku cerita.

Ikot kronologi sikit ye. hehee.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa