Skip to main content

dinner @ bangkok house

hello.

apa khabar loyal readers? :)
(if any)

ok lah. hari ni i wanna share pasal hari tu kitorang dinner.
saya dan kawan saya. (hikhik)

lepas drama, merajuk berbaik merajuk berbaik.
at last, group on bangkok house tuh kitorang beli jugak.

so, last 2 weeks.. akhirnya kitorang pergi la makan bangkok house tuh.
kat sunway giza, damansara.

haruslah guna GPS.
celah mana sunway giza pon aku tak tahu.

akhirnya sampai.
macam high class punye tempat je.
aku cam da owww-kay.
tak biasa. aku orang kampung je.

cari punya cari bangkok house tuh akhirnya jumpa jugaaak.
lawa sangat tempat die. suke sangat.


interior design dia macam classy.



beli voucher rm 50 worth RM100.
so memang makan besar laaa. weee.

first of all air minuman.

i ordered fresh orange and he ordered cappucino.


iced cappucino 


fresh orange

air is so so.. boleh laaa. cam kedai kedai biasa. nothing special.

as for makanan, dah nama pon bangkok. 
for sure kitorang makan tomyam. muehehe.

dan side dishes yanng lain.


Tomyam RM 16

auww. tomyam dia sedap gila ok. love it so much! nak lagi! Dalam dia, crab pon ada okay. Sesuai la dengan harga nya.


KaiHorBaiTeay/Pandan Chicken RM 15

Dalam benda cam ketupat ni ada ayam. Macam satay gitu... manis manis. Sedap! 


rupe pandan chicken lepas dibuang pandan nye. 



KungC.Png.Squid / Sotong Goreng RM 20

Macam sotong goreng biasa je... But yeah, nice plating make it more delicious than ever.


Po.P.Png.Cari / Crab masak lemak + telor RM25

Melantak crab kitorang malam tuh. Muehehe. Mentang mentang ada voucherr. Bahan je segala makanan. Ni pon sedap!



rupe pinggan lepas makan. Bukti melantak habis. bapak x senonoh.


this is bangkok house, sunway giza
dia macam rumah kedai tepi jalan gitu. but actually dalam open mall. awesome gila.
personally, i think sunway gizza is a very nice place.


Total : RM 103.40

But we pay RM 53.40 only! :)

Thanx You Group On merealisasikan impian kami. :)
memang tak la kitorang nak pegi tempat cam ni kalau tak dapat murah... hee

ok bye! :D

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa