Skip to main content

dinner @ bangkok house

hello.

apa khabar loyal readers? :)
(if any)

ok lah. hari ni i wanna share pasal hari tu kitorang dinner.
saya dan kawan saya. (hikhik)

lepas drama, merajuk berbaik merajuk berbaik.
at last, group on bangkok house tuh kitorang beli jugak.

so, last 2 weeks.. akhirnya kitorang pergi la makan bangkok house tuh.
kat sunway giza, damansara.

haruslah guna GPS.
celah mana sunway giza pon aku tak tahu.

akhirnya sampai.
macam high class punye tempat je.
aku cam da owww-kay.
tak biasa. aku orang kampung je.

cari punya cari bangkok house tuh akhirnya jumpa jugaaak.
lawa sangat tempat die. suke sangat.


interior design dia macam classy.



beli voucher rm 50 worth RM100.
so memang makan besar laaa. weee.

first of all air minuman.

i ordered fresh orange and he ordered cappucino.


iced cappucino 


fresh orange

air is so so.. boleh laaa. cam kedai kedai biasa. nothing special.

as for makanan, dah nama pon bangkok. 
for sure kitorang makan tomyam. muehehe.

dan side dishes yanng lain.


Tomyam RM 16

auww. tomyam dia sedap gila ok. love it so much! nak lagi! Dalam dia, crab pon ada okay. Sesuai la dengan harga nya.


KaiHorBaiTeay/Pandan Chicken RM 15

Dalam benda cam ketupat ni ada ayam. Macam satay gitu... manis manis. Sedap! 


rupe pandan chicken lepas dibuang pandan nye. 



KungC.Png.Squid / Sotong Goreng RM 20

Macam sotong goreng biasa je... But yeah, nice plating make it more delicious than ever.


Po.P.Png.Cari / Crab masak lemak + telor RM25

Melantak crab kitorang malam tuh. Muehehe. Mentang mentang ada voucherr. Bahan je segala makanan. Ni pon sedap!



rupe pinggan lepas makan. Bukti melantak habis. bapak x senonoh.


this is bangkok house, sunway giza
dia macam rumah kedai tepi jalan gitu. but actually dalam open mall. awesome gila.
personally, i think sunway gizza is a very nice place.


Total : RM 103.40

But we pay RM 53.40 only! :)

Thanx You Group On merealisasikan impian kami. :)
memang tak la kitorang nak pegi tempat cam ni kalau tak dapat murah... hee

ok bye! :D

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)