Skip to main content

dinner @ bangkok house

hello.

apa khabar loyal readers? :)
(if any)

ok lah. hari ni i wanna share pasal hari tu kitorang dinner.
saya dan kawan saya. (hikhik)

lepas drama, merajuk berbaik merajuk berbaik.
at last, group on bangkok house tuh kitorang beli jugak.

so, last 2 weeks.. akhirnya kitorang pergi la makan bangkok house tuh.
kat sunway giza, damansara.

haruslah guna GPS.
celah mana sunway giza pon aku tak tahu.

akhirnya sampai.
macam high class punye tempat je.
aku cam da owww-kay.
tak biasa. aku orang kampung je.

cari punya cari bangkok house tuh akhirnya jumpa jugaaak.
lawa sangat tempat die. suke sangat.


interior design dia macam classy.



beli voucher rm 50 worth RM100.
so memang makan besar laaa. weee.

first of all air minuman.

i ordered fresh orange and he ordered cappucino.


iced cappucino 


fresh orange

air is so so.. boleh laaa. cam kedai kedai biasa. nothing special.

as for makanan, dah nama pon bangkok. 
for sure kitorang makan tomyam. muehehe.

dan side dishes yanng lain.


Tomyam RM 16

auww. tomyam dia sedap gila ok. love it so much! nak lagi! Dalam dia, crab pon ada okay. Sesuai la dengan harga nya.


KaiHorBaiTeay/Pandan Chicken RM 15

Dalam benda cam ketupat ni ada ayam. Macam satay gitu... manis manis. Sedap! 


rupe pandan chicken lepas dibuang pandan nye. 



KungC.Png.Squid / Sotong Goreng RM 20

Macam sotong goreng biasa je... But yeah, nice plating make it more delicious than ever.


Po.P.Png.Cari / Crab masak lemak + telor RM25

Melantak crab kitorang malam tuh. Muehehe. Mentang mentang ada voucherr. Bahan je segala makanan. Ni pon sedap!



rupe pinggan lepas makan. Bukti melantak habis. bapak x senonoh.


this is bangkok house, sunway giza
dia macam rumah kedai tepi jalan gitu. but actually dalam open mall. awesome gila.
personally, i think sunway gizza is a very nice place.


Total : RM 103.40

But we pay RM 53.40 only! :)

Thanx You Group On merealisasikan impian kami. :)
memang tak la kitorang nak pegi tempat cam ni kalau tak dapat murah... hee

ok bye! :D

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…