Skip to main content

anak sedara.

hye blog.
long timee saya x menulis kat sinii.
hehe.

tadi terbaca kat fb, kawan aku update statuss,
pasal kakak die dah melahirkann baby.
she's so happy. tahniahh!

haaa, jealouss pulak.
nak jugak macam tuhh, i mean g tunggu kat hospital dengan mak ayah sume...
dengan adik beradik. tunggu isteri sape2/ dila nak beranaaak.
hahahhaa.

tapi bila tengok aturan adik beradik aku ni..
macam tak je..
dorang la kot yang excitedd nak dapat anak saudara..
sebab aku sulungg dan aku perempuan.
hence, kemungkinan besar, aku yang pertama akan berada dalam bilik beranak..
beranakkan anak aku.

and adik beradik aku yang lain dengan mak ayah yang tunggu kat luar...
being anxious and all...
aaaaaa jealoussss!

adik aku yang second? is lelaki..
so, mesti dia kawen lambaaat punyee. laki kott.
haiiihhh.
adik aku yang third? is also lelakii.. so, macam sama je la...
lagi muda, so lagi lambaaaat la.
yang last, baru 12 tahunnn. haaa, yang ni perempaunnn..
tapi dila nak kawen dulu, macam tak jer kot..
haih haihhh.

xper la. nanti aku dah ada anak ponn.
nak dapat anak sedara pong aku nak anxiouss jugakk.
walopon cam dah senior daaa kan,
cam kerek la, sebab aku dah masuk dalam tuhh. hikhik.
nak be thereee with my families waiting for that little onee!

yeahhhh! xsabaaaaaarnye saya! :D

kadang kadang jealous tengok kawan kawan lain,
ada kakak yang pregnant la.. ada banyak anak sedara laaa..
boleh berlatihh paeds and obss teros. hikhikk!

urggh, mmg xtahu ape future aku nanti..
tengok tengok x kawenn, jadi anak dara tua..
xmaaaaauuu! nanti umor 25 gituu, kalo still xda siapa siapa.
then, maakkkk! its ur job to find me someone! hehehe.

doa doa doa.

ps : usahalah banyak mana, kalau dia bukan jodoh... bukan jugak. so chill saja. :D

Comments

Cik Rongoks said…
hihihi..best ade anak saudara..boleh main dgn diorang :))
nuraru said…
Ahaks.. That supposed to be anxious Nk anak sendiri la ;p

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)