Skip to main content

anak sedara.

hye blog.
long timee saya x menulis kat sinii.
hehe.

tadi terbaca kat fb, kawan aku update statuss,
pasal kakak die dah melahirkann baby.
she's so happy. tahniahh!

haaa, jealouss pulak.
nak jugak macam tuhh, i mean g tunggu kat hospital dengan mak ayah sume...
dengan adik beradik. tunggu isteri sape2/ dila nak beranaaak.
hahahhaa.

tapi bila tengok aturan adik beradik aku ni..
macam tak je..
dorang la kot yang excitedd nak dapat anak saudara..
sebab aku sulungg dan aku perempuan.
hence, kemungkinan besar, aku yang pertama akan berada dalam bilik beranak..
beranakkan anak aku.

and adik beradik aku yang lain dengan mak ayah yang tunggu kat luar...
being anxious and all...
aaaaaa jealoussss!

adik aku yang second? is lelaki..
so, mesti dia kawen lambaaat punyee. laki kott.
haiiihhh.
adik aku yang third? is also lelakii.. so, macam sama je la...
lagi muda, so lagi lambaaaat la.
yang last, baru 12 tahunnn. haaa, yang ni perempaunnn..
tapi dila nak kawen dulu, macam tak jer kot..
haih haihhh.

xper la. nanti aku dah ada anak ponn.
nak dapat anak sedara pong aku nak anxiouss jugakk.
walopon cam dah senior daaa kan,
cam kerek la, sebab aku dah masuk dalam tuhh. hikhik.
nak be thereee with my families waiting for that little onee!

yeahhhh! xsabaaaaaarnye saya! :D

kadang kadang jealous tengok kawan kawan lain,
ada kakak yang pregnant la.. ada banyak anak sedara laaa..
boleh berlatihh paeds and obss teros. hikhikk!

urggh, mmg xtahu ape future aku nanti..
tengok tengok x kawenn, jadi anak dara tua..
xmaaaaauuu! nanti umor 25 gituu, kalo still xda siapa siapa.
then, maakkkk! its ur job to find me someone! hehehe.

doa doa doa.

ps : usahalah banyak mana, kalau dia bukan jodoh... bukan jugak. so chill saja. :D

Comments

Cik Rongoks said…
hihihi..best ade anak saudara..boleh main dgn diorang :))
nuraru said…
Ahaks.. That supposed to be anxious Nk anak sendiri la ;p

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…