Pages

Tuesday, January 31, 2012

dreaming


my dreaaaaam.
one day, insyaAllah.

random #9




APABILA kita bersin, umpamanya kita mati satu saat. Bila kita bersin, semua sudah berhenti. Jantung dan nyawa semua sudah berhenti. Jadi, bila semua sudah berhenti dan hidup semula, kita patut bersyukur dan mengucapkan "Alhamdulillah". Sebab itu bila bersin, ucapkanlah "Alhamdulillah" kerana Allah masih meminjamkan nyawa kepada kita

till then.
bye.

Saturday, January 28, 2012

karnival buku karangkraf!

salam!

pagi tadi sempat singgah jap kat KARANGKRAF!


bukan nak beli buku~
tapi sebab nak beli tudung dual tone aidijuma!

aku rembat 3 helai.
nanti nak g lagi kot esok last day. whehehehe.

nak usha pe yang patot!

n buku2 seriously murah gila.
rm3 kot novel.

tapi novel lama lama sri diah bagai uh.

yang latest agak 30% diskaun gak laaa.
memang rambang mata bagi penggemar buku~
malangnya aku tidak.

aku rambang tudung jeee. hehehe.

so, moh la kita ke sana.
esok (AHAD) dalam pukul 11-11.30 am camtu,
datin norjuma turun padang kott.
so.. moh la kita~ :)

k bye!

Tuesday, January 24, 2012

random #8

say aww.


 :)

Sunday, January 22, 2012

anyone? kain cotton polkadot

salam.


ada sape sape nak x?

ni entry teaser nak survey ramai tak nak kain polka dot ni.

and yes, kalau ramai nak.
i nak juaal.

sesuai untuk buat baju kurung yang comel comel. kiut. 

jenis kain : cotton mix polyester

Saturday, January 21, 2012

shawl attic!

salam.
kan hari tuh aku ada cakap aku beli barang online.
read here, okay?

so, nak review la ni.
aku beli blouse and skirt from shawl attic.

butterfly tops and lindsay skirt. 
try la usha.

antara barang yang dorang jual 


kimono wrap


flowery blazer ni

and also, shawl. tudung. earring n all la.

and dorang macam very nice.
senang gila nak berurusan.

banyak gak la baju lelawa dorang jual.
dah la harga pon ok.
memang wajib beli la.



best!


Friday, January 20, 2012

izwan pilus meninggal

what?
izwan pilus meninggal.


penyanyi kembali senyum dan juga abang kepada aril af7.

based on what i read, arwah meninggal at 6.15 pm.
sebab jangkitan kuman ke saluran pernafasan.

emm kenapa eh?
dia immunodeficiency ke? or sepsis.
sebab sudden gila kot.

semoga arwah di tempatkan di kalangan orang yang soleh. 

home.. :)



im home. :)

Wednesday, January 18, 2012

cam ape je.

lain kali 
tak payah keluar kalau kau nak cari gadoh dengan aku.
even kalau aku yang ajak.

minyak tengah panas lagi mahu tambah api ka? 

agak agak la nak bergurau pon.
ni la jadi bila nak gurau x kena tempat.  

nak keluar sebab banyak cerita.
tapi dah buat hal. 
cacat gila ah.

notakaki : quarreling. 

long case paeds

alhamdulillah.
semua dah selamat.

dapat case bronchiolitis.
dr azizah.

she's nice and very kind.
she asked me lotttsss of questionss kot.

and mesti lah aku x leh jawab sume.
lumrah alam.

jawab due tiga nak lagi memang x tau nak jawab ape la kan...
emmm, harap2 ape yang aku jawab tuh cukop la untuk lulus kan..

insyaAllah.

gonna missed those little2 kidss.
have too much fun playing with u guyss.
sayang korang sumeee. 

seriously paeds posting make me love kidss more.
memang tension where they are fussy, irritated, crying ap bagai sume.

but bila dah kawan. dah gang.
having to see their smile pon da cukop. 

pape hal, bia je ape yang nak jadi.
sekarang fokus oscee.

(lalu bukak running man -.-")

k bye. hhahah.


 go go OSCEE! and also budak posting surgery.. good luck. :)

Tuesday, January 17, 2012

wahai hati, tenang lah

ya Allah, cuak nye. huhu.

'rabbi yassir, wala tu assir, rabbi tammim bilkhairi ya karim'

aku selalu baca ayat ni nak kasi tenang.
and aku percaya Allah akan permudahkan segala urusan.
ya Allah, aku berserah kepada mu.

will depart at 6.45 am.
semoga selamat sampai. 
insyaAllah.

long case paeds


esok. is the day.

long case paeds. 

moga dipermudahkan segala urusan.

kawan kawan sume, semoga berjaya. insyaAllah.


Monday, January 16, 2012

new header.

yay. header baru.
setelah berbulan bulan x da header.


ramble.mumble

simple gile.. kan?

i'm thinking of adding some objects la.
but no still in the middle of thinking what to be put on. 

ada cadangan tak? :)

Saturday, January 14, 2012

review : THE DARKEST HOUR

best gak la citer ni. 


the darkest hour.

cara alien tuh bunuh orang style gila kot. hehehe.
sentuh je manusia habis jadi debu. memang terbaik lah. 

ending dia  bagi aku very unexpected.
for sure lah the hero will survive.
but how will he survive, i macam xleh agak pon.

sebab it kinda related to waves~ electromagnetic~~
so aku macam x paham sangat.
so, xleh nak guess macam mana.

untuk citer ni i kasi 3.5/5 

careless mistake.

sebab careless,
aku tertinggal hp lagi. -.-"""
yang first, read here

semalam makan dekat shah alam.
then boleh plak tertinggal..
sampai sg buloh baru perasan hp xda.
call punye call, x angkat pon hp.
sedih i..

tp macam ada harapan jugak.
sebab hp x off pon.

kalo curi biasanya dia off kan?

then, aku pon pecut la dengan kuasa kuda.
dari sg buloh p shah alam balik.
dalam 20 minutes je da sampai.

sampai2.
kedai da gelap. time tuh dalam kul 11.10 pm kot.
awal pulak kedai ni tutup. T__T
dah kecewa sikit da sebenarnya.

tapi nasib baik, lampu belakang kedai still bukak lagi.
so, aku pon masuk la..

then tengok tengok dorang dok kumpul ramai ramai tgh tgok hp aku.

lega gilaaaaaa!

and betol la jangkaan aku,
diorang x reti nak angkat.

hp tuh kalo nak accept call kena drag down.
xda button hp colour hijau tuh.

makanya, aku pon say thanx ape sume sebelom balik umah~ 

alhamdulillah, x kena curi.
lau x memang aku guna hp murah je la lepas ni..

:) k bye.

aku pakai hp ape? sila baca kat sini.

Thursday, January 12, 2012

dapat selayang!

aku dapat selayang.
masa dapat tahu,
memang speechless.

sedih sangat. 
tapi bila dah rationalize balik.
dah  tenangkan hati.

ape yang aku kena buat~

doa banyak banyak.
just face the challenge. 

buat yang terbaik je ok. :)

insyaALLAH i'll pass. 

Tuesday, January 10, 2012

padang besar --> wedding --> kuala perlis --> sg buloh!

long story cut short nye version lah ni k. :)

saturday

5 am : 

reach changlun. parents amik. bawak pegi rumah makcik. 

rehat rehat borak borak

10 am : 

keluar pegi padang besar. shopping time! :) 
memang rambang mata giloss. 
at last aku dapat baju and beg. nak rembat skirt tapi x berkenan pulak. 
adik beradik mak ayah sume dapat barang masing masing.
semua dah senyum happy. 

2 pm :

g majlis nikah. but arrived a bit late. hehehe. 
shopping nye pasal.

5 pm : dok lepak lepak kat rumah. rehat rehat tengok tv. yeah!

sunday

kenduri day. :)

ni lah pengantin!

abe faiz + kak ayu

pegi konvoi ramai ramai g alor star.
makan makan. amik gambow. <== penting!





6 pm : off to kuala perlis untuk makan besar 
makan seafood! ikan pari bakar memang sedap gilaaaaaa. 
awwww nak makan lagi!

kumpul 5 family kot. memang meja panjangg. :)

tapi, x amik gamba la pulak. T__T

then kitorang adik beradik jalan jalan tepi laut.


monday

its time for me to go back. separated from my family.
aku balik sg buloh balik.
my family balik kelantan. 

sobs.

that's all. its how my get-away end. 
bessssst!

ps : macam nak wat post to wrap up la 2011. emm

Sunday, January 8, 2012

trip to changlun, kedah

cuti sebelum new year hari tuh.
aku ada pegi changlun, kedah and kuala perlis.
boleh kata unplanned-get-away with family jugak aa.

lama tau kitorang x kumpul satu family holiday.
biasanya memang aku lah yang tertinggal.
sobss. :(

sebenarnya kitorang ke kedah sebab cousin aku nikah.
so, first and foremost, i wanna bid "congratulations la to my abe faiz sebab dah selamat kahwin"
please hurry up and get a comel comel babiess please! HAHAHA.

so, malam jumaat tuh lepas dah habis kelas bagai.
aku dengan adik aku, long ~ bermusafirlah ke puduraya.
serious x biasa gila.
sebab kitoang biasa balik naik bas kat PUTRA je.
biasalah nak balik kelantan. :)

tapi buat-buat cam tahu je, teros jalan and at last jumpa. :)

route to go to puduraya.

if from sg buloh (my current place)

sg buloh --> putra --> jalan ke lrt (star kot (?) ) just ikot jejantas --> berenti kat stesen plaza rakyat --> jalan ikot signboard or manusia --> reach pudu central. 

if from kl central pon sama gak la.

sampai2 puduraya, perot dok dendang lagu mak yong mintak di isi.
so kitorang p la KFC. makan makan. habis makan dalam kul 10.30..
kitorang p cari surau.
isyak x solat lagi...
nak cari surau lagi, nak solat lagi...
dalam kul 10.45 jugak la baru siap.

turun platform.
sekali pakcik bas lain cakap bas kitorang da geraaak.
dia cakap gi kejar bas kat luaa. balaaa~
hadoi cuak!

kitorang pon lari lari anak kot kejar bas kat luar.
nasib ada lagi bas tuh.
kalau x -- mahu terlepas -- ~ -.-"

alhamdulillah berjaya naik bas.
aku pon macam biasa tidor dengan lenanya...
memang non-stop tidor till sampai tempat di tuju iaitu changlun.

NASIB BAIK GILA ADIK AKU TERJAGA TIME BERHENTI KAT CHANGLUN.

lau x memang memang sampai perlis kot kitorang..
kakak yang x boleh di harap betol aku ni. -.-

nak buat macam mana, aku naik bas memang lupa daratan sikit.
tidor je keje. 

akhirnya kitorang sampai and parents jemput sume lahh.
awww, happy sangat dapat jumpa. 

ok, next. sambung later. k bye!

ps : wedding + kuala perlis. stay tuned!


video : pendedahan zina

salam. :)

not my story of course. -.-"
got no story pon. hahaha.

i would like to share two videos with you.



sedih dengar.
semoga aku x terlibat dalam benda benda macam ni.

bukan nak salahkan kaum adam ke ape. hehe
tapi, ni ada sedikit pesanan for kaum adam.

kaum adam sekalian, jaga lah tangan anda.
jaga lah lidah anda.

jangan heret kami masuk dalam lembah zina jugak.

pimpin lah kami.
sesungguhnya, kami kaum hawa ni..
lemah, mudah di pujuk, di rayu.

xpon, ayuh sama sama mantapkan iman kita.
fikir dosa, fikir Allah, fikir family.

semoga kita semua terpelihara hendaknya. 
amin.

ps : again post pasal rhaudatus sakinah. very inspring. very memuhasabahkan diri.

Wednesday, January 4, 2012

aww sedih.

A HEART Touching Story ♥ 

A doctor entered the hospital in hurry after being called in for an urgent surgery. 

He answered the call asap, changed his clothes & went directly to the surgery block. 

He found the boy's father pacing in the hall waiting for the doctor. 

On seeing him, the dad yelled: 

"Why did U take all this time to come? Don't U know that my son's life is in danger? Don't U have any sense of responsibility?"

The doctor smiled & said: 

"I am sorry, I wasn't in the hospital & I came as fast as I could after receiving the call...... And now, I wish you'd calm down so that I can do my work" 

"Calm down?! What if your son was in this room right now, would U calm down? If your own son dies now what will U do??" said the father angrily 

The doctor smiled again & replied: 

"I will say what Job said in the Holy Book "From dust we came & to dust we return, blessed be the name of God". 

Doctors cannot prolong lives. Go & intercede for your son, we will do our best by God's grace

"Giving advises when we're not concerned is so easy" Murmured the father. 

The surgery took some hours after which the doctor went out happy, 

"Thank goodness!, your son is saved!" 

And without waiting for the father's reply he carried on his way running. 

"If U have any question, ask the nurse!!" 

"Why is he so arrogant? He couldn't wait some minutes so that I ask about my son's state" Commented the father when seeing the nurse minutes after the doctor left. 

The nurse answered, tears coming down her face: 

"His son died yesterday in a road accident, he was in the burial when we called him for your son's surgery. And now that he saved your son's life, he left running to finish his son's burial." 


So, moral or the story~

Never judge anyone.....

because U never know how their life is & what they're going through


Don't Forget To Share this SPREAD HUMANITY..

Tuesday, January 3, 2012

online shopping

akhirnya aku berjinak jinak jua dengan online shop.

aku telah berjaya menghabiskan duit aku dengan membeli skirt and blouse.

muahahhaa.

and now, tunggu nak bank-in duit je.
and tunggu barang sampai.

well, very mudah and jimat masa. 

harap-harap it fits well.
and comel cantik. :)

ok bye.

t barang sampai. 
i will review the barang and also the online shop! 

serabut

serabut aku dok dengar cerita cerita hangat sekarang.
malas nk amik tahu sebab macam tutt *serious aku xsuka* 
tapi asyik ada je orang post cerita tuh kat FB.

cerita apakah? well. here they are~~~

1) cerita mahasiswa dok gadow dengan FRU.

2) cerita amalina che bakri berubah kena culture shock. bla bla bla. bosannnnnn. 

as for cerita num #1

aku xpaham sangat sebenarnya.
but, aku x berapa suke bila student nak memberontak.
and lawan lawan dengan polis.
then bila kena belasah, then video masuk FB.. 
macam nak mintak belas kasihan. adeii la.

xperlu kot semua tuh. nasihat dari aku.
belajar rajin-2, jadi orang berpengaruh.
then pengaruh semua orang.
like a boss. okei?

and for cerita #2

biaq p dia lah.
xyah nak kecoh sangat. -.-"
semua busy body. adeii la ei..
entah betol ke x cerita tuh haa. -.-"""
stop it cause it so annoying.

ok bye.

btw, happy new year! lebiu all.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...