Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

rainbow cake

assalamulaikum.

so, today i baked this! :D

RAINBOW CAKE, NYAN CAKE. idontknow.


recipe : go google Martha Stewart's Rainbow Cake

leceh giloo nak bake kek ni...
layer die tuhhh buat selapis selapisss  ye.. hahahhaa.
kegilaaaaan. hahahahha!

anak sedara.

hye blog.
long timee saya x menulis kat sinii.
hehe.

tadi terbaca kat fb, kawan aku update statuss,
pasal kakak die dah melahirkann baby.
she's so happy. tahniahh!

haaa, jealouss pulak.
nak jugak macam tuhh, i mean g tunggu kat hospital dengan mak ayah sume...
dengan adik beradik. tunggu isteri sape2/ dila nak beranaaak.
hahahhaa.

tapi bila tengok aturan adik beradik aku ni..
macam tak je..
dorang la kot yang excitedd nak dapat anak saudara..
sebab aku sulungg dan aku perempuan.
hence, kemungkinan besar, aku yang pertama akan berada dalam bilik beranak..
beranakkan anak aku.

and adik beradik aku yang lain dengan mak ayah yang tunggu kat luar...
being anxious and all...
aaaaaa jealoussss!

adik aku yang second? is lelaki..
so, mesti dia kawen lambaaat punyee. laki kott.
haiiihhh.
adik aku yang third? is also lelakii.. so, macam sama je la...
lagi muda, so lagi lambaaaat la.
yang last, baru 12 tahunnn. haaa, yang ni perempaunnn..
tapi dila nak kawen dulu, macam tak jer kot..
haih hai…

congratulations kak tiqa!

beautiful bride n groom.

i couldn't manage to go to her wedding. because i am in Kelantan. and the wedding was at Negeri Sembilan.
As to make up, I put some effort to congratulate her on the facebook. HAHA. awesome kan saya. -.-"
here it is.

hhehe.


kek batik.

cara cara :
milo sepaket yang paling kecik + mentega + susu  gaul gaul gauul masuk biskut merry. taruk dalam bekas. masuk peti ais 2-3 jam. makaaaan mmg sedappp. :D
bye~

auww. sedaaap.

salaaaam. 
chocolate cake moisst.  sumpah sedap. tak malu ngaku cake sendiri sedap. tapi, memang sedaaaap pon. very moissst. kalau makan memang rasa lembuut n lembab je. 

sehari je sudah habis. :D