Skip to main content

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect?
Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni?
Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3..

Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia..
tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri..
so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet.
Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni.

Daily requirement is about 1000-2000mg per day
So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard
1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA)

Antara khasiat omega 3 ni
✅ kesihatan jantung
- kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack
- kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block

✅ kesihatan otak
- otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊

✅ kesihatan sendi
- maintain bone density
- joint mobility
- kurang rasa sakit sendi bila nak bengkok2 kan kaki tu..

✅ ibu hamil/pantang
- brain developement and immune function baby
- become less moody, sihatkan diri masa lepas pantang

Bonus
✅ kesihatan kulit
✅ weight loss
✅ tingkatkan immune badan
✅ tolong production and function hormone

Omega3 ni adalah good fat! 😊😊

So lets consume omega 3


Comments

Popular posts from this blog

nak tahu apa rupe kraken?

do u know kraken? kraken tuh macam satu binatang lah. yang menggerunkan. i know pon sebab hari tuh tengok movie clash of the titans.  so, nak tahu how it look likes? gerun sangat ke? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  TADAA! OMG. i am in tears. LOL. funny meh. HAHA FMTU ; semakin hari semakin risau. hurm

cupcake saya.

before balik uitm hari tuh. ade request cupcake dari kawan.  so, aku pon buat lah.  nak resipi? pi usha  blog budak comel ni.   ada satu je resipi kat situ.  supposedly kena taruk vanilla extract. but then xjumpa. aku pon taruk banana flavour. xpasal2 rasa macam kek pisang. =.= biasa nya kalo aku buat aku bakar, maksud aku.. aku taruk dalam oven. tapi kali ni. aku kukus. ingat nak buat ikot resipi ziza bagi. tapi xjumpa brown sugar pulak. yang rasa cam nk hempuk kepala sendiri bila lepas aku dah siap mix bahan bahan. aku pon ternampak la brown sugar elok je atas bekas.  huu. memang rasa cam nak campak diri dalam sungai.  =.= bekas pulak men guna je mana yang ada. tuh yang ada dua size. medium n small. ni before aku lukis lukis.  aktiviti melukis terpaksa ditangguh sebab piping bag xda.  mesti korang cakap, aku ni gatal nak wat cupcake.  tapi benda ni xda, benda tuh xda. ape lahh.  sementara tunggu mak pegi beli, aku bia je la cupcake tu dulu. hehehe. aku pulak pegi layan senario

nak gak macam ni~

ciri suami yang baik. ada ilmu agama, bukan takat solat 5 times per day. ADA ILMU AGAMA. boleh bimbing aku. kalau aku wat salah die boleh tegor. duduk elok elok sikit boleh x? aku suke sebenarnya kau tegor aku macam ni. tegor baik baik macam nak gurau tp besar maknanya. i like~ then, bukan nak perosak aku. aku ni mudah terpedaya. mudah hanyut. memang kena dapat laki baik baik lah. xde die nak tambah pedaya kan aku, tambah hanyut kan aku~   tengok ni.  aku harap yang terbaik~