Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

Alkisah hand foot mouth disease haiyaya

Balik from kelantan hari tu, teros kerja la esoknya kan..
Dalam kul 3.30pm, time tu mmg tunggu nak chow je la an.. Tibe tibe rasa badan panas gila, haihh demam ape pulak ni. 
Singgah 7e beli panadol soluble, mineral water balik rumah tidor. 
Malam tu mmg fever + chills no rigors. Malaise. Athralgia, myalgia. Headache. Plus sore throat! Nak telan air pon sakit gila. Huh, tak selesa gila. Dalam otak dok pk aku kena dengue ke? 
Kul 4 bangun lagi telan ubat, dengan harapan akan ok sikit. 
Bangun pg esoknya, rasa ok sikit. Ape ape hal, still kena kerja kan.. So off la to work.
Dlm kul 11, tengah dok kat pantry aku notice tgn and kaki aku tumbuh bintik2. Hahhh ape pulak ni. Dekat palmar surface. Habissssss. Teros google2, macam hand foot mouth disease. Viral fever. 
Teros tunjuk mo. Mmg diagnose hfmd. Pastu, dapat cuti 6hari (4mc + 2off).. Yg sedehnya aku kena kerja straight 14 hari sbb aku da amik sume off aku. Sobss.



Bintik2 baru tumbuhhh. Pastu die akan jadi sakitt mcm kena cucuk2 gtuu. 

Time ni …

Soon

Insyaallah bakal nikah 22/9/15
Maka dengan itu banyak la preparation yg tgh nk buat.
Which is sgt sakit otak. 
Haihh. 
Sabar la hati, aku mohon yang terbaik. M