Pages

Thursday, May 7, 2015

Alkisah hand foot mouth disease haiyaya

Balik from kelantan hari tu, teros kerja la esoknya kan..

Dalam kul 3.30pm, time tu mmg tunggu nak chow je la an.. Tibe tibe rasa badan panas gila, haihh demam ape pulak ni. 

Singgah 7e beli panadol soluble, mineral water balik rumah tidor. 

Malam tu mmg fever + chills no rigors. Malaise. Athralgia, myalgia. Headache. Plus sore throat! Nak telan air pon sakit gila. Huh, tak selesa gila. Dalam otak dok pk aku kena dengue ke? 

Kul 4 bangun lagi telan ubat, dengan harapan akan ok sikit. 

Bangun pg esoknya, rasa ok sikit. Ape ape hal, still kena kerja kan.. So off la to work.

Dlm kul 11, tengah dok kat pantry aku notice tgn and kaki aku tumbuh bintik2. Hahhh ape pulak ni. Dekat palmar surface. Habissssss. Teros google2, macam hand foot mouth disease. Viral fever. 

Teros tunjuk mo. Mmg diagnose hfmd. Pastu, dapat cuti 6hari (4mc + 2off).. Yg sedehnya aku kena kerja straight 14 hari sbb aku da amik sume off aku. Sobss.




Bintik2 baru tumbuhhh. Pastu die akan jadi sakitt mcm kena cucuk2 gtuu. 


Time ni sakit siot.

Lepas tuhh die jadi kering n ur skin will thicken. 

Then, die akan terkopek (or sengaja dikopek sbb geram deria sentuh hilang, nak cari vein nk poke patient pon susah. Cisdale cis betol)

Pastu yg kering2 tu akan menggelupass. 


Now aku dalam fasa penggelupasan. Lama gak laa. Almost 3 weeks dah kot. 

Huuuu dasyat la hfmd ni. Huuu

Saturday, May 2, 2015

Soon

Insyaallah bakal nikah 22/9/15

Maka dengan itu banyak la preparation yg tgh nk buat.

Which is sgt sakit otak. 

Haihh. 

Sabar la hati, aku mohon yang terbaik.
M

Adios medical, olla ONG

Alhamdulillah i passed my medical posting.

Going to ONG next! Yay!!! 

Heard a lot bout ong. How the tagging period is soooooo tough n all. 

I hope i can survive it,... Insyaallah amin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...