Pages

Thursday, February 28, 2013

jealousy, i hate you so much

i should change a bit. not a bit. lot a think. i should change a lot.

main thing today is.
i should not be jealous to those who are not deserved to be jealous to.

err, do u get me?

ok. 
there some people who of course, for sure are dear to him.
and i get jealous to them too.

i knowwwww. im being sooo super ridiculous here.
i think i have to change this stupid or nonsense act of mine.
or else, it will lead to something disastrous later on in the future.

let place myself in his situation.
i will definitely love these certain people who are very important and dear to me too.

owh god, jealousy kills.
kills me. kills him. kills our relationship. 
go away, jealousy. i hate you.


*so cheesy those word at the bottom me no likey lolz*

please don't make thing difficult.
please have more faith.
please be more matured
please don't make him choose things that shouldn't be chosen in the first place.
please please please.

Monday, February 25, 2013

berry brenda and pumpkin fify

haaaa.

isnin lepas aku baru lepas berabis duit dekat online shop ni, THEPOPLOOK

aku beli due ni

Brenda Blouse - Berry Purple

yang ni xsuke sangat...hahaha tapi layan kan je la.... 
kalo jumpe dugong berry jalan tengah jalan, layankan aje la ye. hiks.


ni plak fify...
sumpah sukeeee gile fify ni.

nanti nak beli fify green. hehe. 
xsabarrr nyee.

heee

insyaAllah t kalo amik gamba pakai baju ni i pos sini k....

i love poplook! :)

Saturday, February 16, 2013

Jalan jalan pegi pantai

Hye!

Lepas short plan via fb, akhirnya kitorang decide hari Khamis nak keluar.
Keluar pagi pagi is too mainstream. 
So, since aku yang drive, aku decide why don't we keluar petang. 
Pagi pagi banyak kerja woo, (padahal terbongkang atas katil buruk bena perangai) 

Kul 2.30 petang baru gerak g umah zati. Pi fetch dia, then g ke Guchil g amik Lian.
Due due ni korang rapat la time skola dulu dulu. 
ramai je yang rapat. tapi sekarang kalau kua dengan due orang ni la. hehe.

cam biasa tak decide lagi nak g mane, padahal kereta dah gerak ni.
last last kitorang decide nak g pantai je.
tamao g pantai irama, bosan.haha.
so kitorang pon g la pantai cahaya bulan kat kb. weee.

my first time, dah umor 22 tahun ni baru jejak kaki kat PCB. fuhh fuhh.
sampai sampai je baru pukul 4 lebih. 
panas ceng ceng lagi masa tuh.
so kitorang decide untuk lepak makan makan dulu.
walaupun masing masing baru makan tengah hari kat umah masing masing.
dasar perut penuh nafsu. eh eh, perut pulak disalahkan. huwaaa-kesian perut. ok dah stop.

so ni la yang kitorang makan.


fishball, udang, sotong, sausage, macam macam ada. gorang celop tepung.

minum pulak nak lebih je kan. jenis xnak kalah.


air kepala buaah tuh.

makan tak hengat dunia. bila time nak bayar hamik kau.

rm 53.70

amik kau, aku bold siap. aku hengat lagi secara detail sebab mahal punya pasal. lolz.
so nasihat kalau nak g makan seafood goreng ni kat tepi pantai. tanyalahh rega duluuu.
terutama kalo g satu family, anak anak confirm nak macam macam punye kan.
kena macam ni x ke menangis.. 
nasib bek la duit ada time tu.

lepas dah makan kitorang pon pegi la berjalan jalan kat tepi pantai. weee.


omey kan batu batu cani.. :) 


sempat ag selca gune dslr. kau boleh? :) 

then da puas dok lepas atas batu, kitorang pon g jalan jalan tepi pantai. 
amik gambar bla bla bla.



love both of them soooo much! 

lepas tuh kitorang pon decide nak men layang layang. thanx you lian belanjooo.


muka happy gile bleh men layang layang an. hehe


layang layang ikan pari kami


"t, jom la amik gambaaaa"
"xsey xsey" muka excited.


gedik tau tak ape? :P

heee kesimpulannya best gile leh spend time dengan budak budak ni.. 
weee. love them all so much!





Tuesday, February 12, 2013

BOLDEST SALE!



SALAM!





CEPAT CLAIM UR VOUCHER HERE!

https://www.facebook.com/BoldestSquareHijabs

Saturday, February 9, 2013

random : flower fade but u never will


confessing like this is so not me.
what more is when i do it soo publicly. 
but i think once a while will not lead to any disastrous whatever, insyaAllah. hee.

just finished reading peoples' sweet love story. 
and now, i'm missing someone dear to me.


i guess, this really work. 
quarreling? sulking? 
go and have sweet love stories therapy. 
it works.

anyhow, pffft lame post. dush! :P

Friday, February 8, 2013

surgery posting

hye.

lama benar x menulis dengan jaya nya.

banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu.
cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.

tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu.
aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.

sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting.
menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.

faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu.
surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are

1) hepatobiliary 

belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye disitu. hadap la tiga organ penting ni dalam masa 2 minggu.

2) uro

kat sini pulak belajar everything pasal kidney (buah pinggang), ureter, bladder, urethra, prostate ect. case paling banyak sini ialah STONE. tak kisah la kidney stone ka, ureteric stone ka, bladder stone ka.. sume ada. sini pon 2 minggu. wad ni ramai lelaki sebab banyak yg ada masalah prostate. either cancer or BPH xkisah lah kan. pakcik2 ni suke beno dok tengok tv, aissh, cek xsempat nak borak dah pakcik asyik xda kat katil pon. agaknya die ingat tv lounge tu kedai kopi agaknya. hee.

3) neurosurgery

posting 2 minggu u olls. baru habis satu minggu. seriously posting ni sangat best. and very emotional indeed. i feel like crying whenever i see patient. young patient, accident tup2 ada pendarahan otak. kesian tau tak. macam confuse kot dorang ni. i even came across this akak, 20 something, datang hospital sebab weakness, tup tup ada brain tumor kat midbrain pulak uh. batang otak, tempat segala benda penting ada situ kot. haihh. menangis akak tuh bila dapat tahuu. very emotional. anything yang berkait dengan brain is indeed emotional. tercalar sikit otak, macam macam leh jadi.

4) paeds surgery

ni gonna be next 2 weeks. i guess its one of the exciting posting too.

best kan uitm? hee.

i love surgery. hee.

Monday, February 4, 2013

yellow yellow

hellow how are yew?

ew ew ew (gedik tak? lempang sikiiit tengok)

yewlow pewple. :)


mentang mentang today pakai yellow kan? hee.
thats all. nak tayang picture je.

that beautiful scarf is from boldest square hijab.
crimped peplum tunic dress in yellow from thepoplook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...