Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

please don't be a fake, and bersyukur sikit.

hai kawan kawan. :)
aku nak bagi amaran. hari ni aku nak membebel. emm, more to luahan perasaan terpendam lama sebenarnya. kalau nak baca, ambil lah ikitibar sama sama. kalau tak mahu baca boleh lah menekan symbol X di penjuru atas sebelah kanan saya ni. okai? aku pon dalam proses nak menambah baik kan diri aku ni. 
situasi :
si A ni jenis yang biasa buat "something" ni. dan satu hari, si "B" ni tiba tiba muncul dalam hidup nak try "something" tuh jugak. tanpa diajak. si "B" yang menawarkan diri nak try.

oh ye, something can be anything. fikir sendiri. dalam kes aku ni, aku tak mahu lah cerita kan, kang obvious sangat. i won't mentioned name here. and don't ask me. just please don't be like one in my story. i had enough. 
\intro bila berkawan sifat give and take tuh mesti ada. tak semestinya orang yang tahu mengenai hal itu tahu segalanya. tak semestinya orang tuh biasa sebenarnye. mungkin dia buat buat biasa dengan menanya orang lain.…

open house tahun ni meriahh nye la.

cerita hari raya ke-2.
macam tahun sebelomnya. hari raya ke-2 memang open house...
dalam kul 6.30 gitu bangun solat subuh. then, final touch red velvet aku...

red velvet tuhh je. yang laiin uh rumah orang lain. -.-" amik pic from cousin's fb. sebab lupa nak snap red velvet aku.
then, siapkan spageti. memang mencabar jugak lah nak siapkan spageti and sos sebab mak beli tomato puree 2 tin kecik je. then mak demand nak kuah banyak banyak. memang macam cair gile ah kuar tuhh. tanya mak, ada tomato lagi tak. mak cakap ada dalam almari. so cari cari... ada paket tomato kimball yang dalam paket tuh la. aku guna SEMUA. LOL... tapi macam sedih sebab terlupa nak taruk cili bohh. xpedasss and macam cepat muak kalo guna tomato je. haiih. but life must go on, teroskan jugak. agak agak da sedap, siap la. 
spageti pon x sempat amikk. sebab kalut sangat time tuhh nak serve tetamu lagi. tetamu dah macam mana spagetiii? sebab angkat kuahh je. spageti terlupa nak angkat. -.-""
time t…

salam aidilfitri

hye hye hye.
hari ketiga raya. dan cuti tinggal lagi 5 hari. eh, sekejap nye. -.-" tuh kalo balik ahad. kalau balik sabtu, 4 hari je tinggal cuti.. huwaaaaa.
ok ok. sebelom apa apa, aku nak wish selamat hari raya semuaa orang. :) maaf zahir batin...

gambar di atas aku cilok di google. muehehe. so jangan puji kata lawa aku edit lak. :) 
aku harap semua orang sudi maafkan aku yang mulut cibai ni... memang aku jenis yang suke hangin sikitt. wiwwiwuu.  tapi hangin aku diam diam je la.... kalau ter mengumpat tuh harap dimaafkan.  hehehe. 
so, lemme narrate cerita hari raya 2012 ni...
1st day RAYA.
cam biasalahh pagi raya aku akan iron baju kurung set dengan tudung tiga pasang. dan baju melayu tiga pasang. aku ni kalo iron lama bebenaa. tapi yang herannye.. baju x jugak "lendik".. aishhh.. xpaham "lendik"? nanti tanya personal k.. hikhik..  so macam tak sempat nak gi semayang raya.. huuuu sediihh tau.. takpe takpe. tahun depan aku iron siap siap malam tuhh.  ok dah,…

Emergency's Iftar

hye. here i am writing this post.
so, regarding PHPM's research, i teamed up with Aiko n Musa. alhamdulillah, our tasks can be considered as finished. data entry will be done after Raya. insyaAllah.
----------------------------------
On Monday, since we are all (whole posting) are already at Shah Alam... to do our research, we decided to "buka puasa" at Wong Solo at Syeksen 7.. Its a Jawa-Indon restaurant, just like Ayam Penyet punye restaurant.  tapi dorang cakap Wong Solo lagii umpphh. 
And yes, and Perghh, the "sambal" is veryyyy spicy.  til im tearing up while eating it. HAHAHA. but, sedaaap laa. ayam die like ayam kampung sikit.. IDK. i will definitely go there again. hehe.
so pictures!

after finished eating.

see how many glass of water there? HAHA. 
-------------------------------------------------
yesterday, my friend, Shahira who lived in Shah Alam had invited us to her house for buka puasa. free food, so i'm going..
haha. no pictures of me yet. caus…

yayayayay!

salam u olls.
i da dapat tiket balik. malam khamis.
why malam khamis?? sebab x nak rushing sangat... banyak kerja perlu setel...  so i decide thursday night...
so, yes.  aku beraya jugak tahun ni.  alhamdulillah.

wuwuw

ok. tahniah abe lil and kak izzah dapat baby.
problem now..  i dah xda cara nak balik la pulak. -.-"
for sure x balik raya kelantan kan..

so, cane aku nak balik??
huwaaa. x beraya kah aku?
owhh sedih siod weh.
so what's now?

iftar ruban

after planning for quite some time. at last, iftar day is today..
asalnya nak g seoul garden, but xjadi sebab xda tempaaat. akhirnya kitorang g suria station dekat selayang ni je..
sebab kereta xda, aku tumpang kereta hanis. :)
rindu gile budak budak lama ni. setaon kot lepak sama. mana lah x rapat kan??
talking about food, they are good.  i ate grilled chicken chop with mushroom sauce. and also tea o ais.
i got my food quite late.  but im so happy sebab my friends kept me fed by sharing their foods with me. awww, so sweet of all of you. thanx you guys.  hehehe.
so, picturees. :)

on our way to ze restaurantz (from syazmin's camera)

my lovely friends. (from hairi's instagram :P)
eh, baru perasan kat lua quite bright. macam makan tengah hari pulak. hahaha.

the whole group. i have to jengket jengket to make sure my face are shown clearly. muahahaha

yaa, i sat in between of asiah (one of my besties time ruban) and syidiq (sape entahh hahaha) just gurau, a friend of mine la of cou…

just babbling around.

today means almost a week in this new posting which is PHPM. PHPM posting is kinda interesting. when i say interesting, in regards of HEALTH CARNIVAL part.
however, regarding the RESEARCH part, i just didn't like it.  its burdensome, i will be tireed, i have to knock people's house to interview them. if i am the house owner, i din't like it if random students knock  my house to interview me. i hope everybody else are not like me.. please everybody, i'm pleading desperately here.
it becomes worst when tomorrow i got seminar to present. and still i haven't got a clue on how to present bla bla. still can't digest what the hell is provider payment mechanism bla bla bla. adoi. :'( and i got two more topics to discuss about.  im screwed.
let just forget about it now. just now, i went out for iftar with mike. we had a wonderful iftar together. its wonderful because the food is sedap, and cheap (crucial point) and the feeling is awesome.  just love how wonderful i…

chocolate BROWNIES

hari tuh dila (adik aku) merayu rayu supaya kakak die (aku) yang baik hati ni buatkan BROWNIES sebab aku awesome, aku buat lah.
mulalah proses pencarian recipe among friends namun tak jumpa. ada pon, die kasi recipe uh after brownies aku dah partially baked.  anyway thank you. 
makanya aku pon men-google and akhirnya aku jumpa satu recipe ni. and akhirnya aku buaat laah.
so here's the recipe..
bahan bahan :
150 g butter
150 g castor sugar
2 biji telor
50 g self raising flour (ayak)
2 sudu besar koko
50 g badam
cara cara :
 mix butter dan castor sugar sampai sebati
 put in telor one by one. mix until well mixed
 put in flour - mix! mix! mix!
 put in koko - mix again
 lastly, put in badam
komen : aku rasa dah ok. but someone says, i should put more sugar... so its up to you people. 
pictures : later i will upload.
credits : here
selamat mencuba!