Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

broga's journey part II

Read Broga's Journey PART I


4.30 - 6.15 a.m
perjalanan naik mengambil masa 1 jam 45 minit. antara kisah menarik masa mendaki.
1) semua orang pon semangat. cepat je mendaki. time awal awal xda orang sangat lagi. tup tap tup tap, dah halfway. memang nice sangat. 2) dah separuh jalan, orang dah mula ramai. so, kat atas sana pon ada jam. kat depan orang berderet. memang kena pandai-pandai mahu hidup. teroskan jugak. 3) fyda muscle cramp. cian fyda. sebab dia xmakan sebelum naik. mana x hypog. yang sweetnya, semorang cam tolong. kalau ada yang terlaju, memang tunggu lah. very sweet. 4) tukang snap : fifi and afiq tukang snap. thanx bangat. aku jadi yang x bertauliah je. banyak snap candid. :) 5) kalo part part yang curam tuh, dia ada sediakan tali. maksudnya kena bergantung kat tali uh, tarik badan kita guna tali. very challenging~ 6) sometime ada dua jalan. so, kena pilih nak guna jalan yang mana. 7) memang kena hati hati sangat sebab kadang kadang ada lubang or curam yang sangat sang…

broga's journey part I

Assalamualaikum. 
8 p.m - 12 a.m : 
Long story cut short.
Nizam, the event creator reached Sungai Buloh. We have to go out quite early because I didn't have sport shoes. I lent my shoes to my sister and now i left with no shoes. So, I have to buy myself a new one. Then, Nizam pulak kena beli tracksuit la ape la. Macam macam pulak kan.
Drove leisurely to Shah Alam thru highway-avoided punye jalan sebab kedekut nak bayar tol. On the way, Yna mesej saying something about berkumpul kat McD Semenyih kul 12 p.m. Err. Salah faham di situ. Teros call her explain the journey again. N ter bagitahu nak beli kasut baru. Sekali dapat shoe advisor. Thanx Yna for that. :'P around 9.30 pm reached there. Teros pergi Tesco to buy things la. Nizam rembat what he wants to buy. But I xjumpa kasut pon. Ape la Tesco Shah Alam ni. Then, dah bayar bagai. Ternampak Bata. Maka, aku pon usha sport shoes there, then teros amik satu, bayar, amik stokin jugak. Then off to makan makan place.
Kitorang makan da…

tak jadi kena saman. HEHE

lepas fikir jalan habis habisan. rangka jalan mana nak lalu. aku pon dengan yakinnya drove my car by myself to PKNS shah alam.
ada benda yang kena setel. hee.
then sampai je shah alam.  aku park la kereta secara haram namun begitu secara berjemaah dengan kereta kereta lain di tepi tasik shah alam tuh. then aku g la buat keje aku yang xberapa banyak tuh. serious sekejap je. dalam 10 minit gitu je.
then, lepas siap do my things. aku pon g kat kereta balik la. sekali ada penguatkuasa lelaki tengah nak saman kereta aku. mule mule dia  xhensem. padahal x nampak sangat muka dia sebab dia pakai spek la, helmet la. kaitan la sangat aku letak ayat ni. -.-"
aku dah cuak. HUWAAA. xmahuu bayar.
then aku pon g la tegor diaa dengan sopan dan mesra. ecehh.
sekali dia cakap, belom kena saman lagi. auuwww, abang penguatkuasa hensem sangat bila dia kata aku tak kena saman.  eh, melampau nye bodek. -.-"
aku pon memang lega gila nak mampos. start kereta, beredar~ muehehehe.
btw : bak kata oran…

be more independent!

salam! JJ Kepong with friends-me driving the car by myself-eventually, i park my car at level 4- checked!going to Shah Alam driving alone to do my stuff- checked!basuh kereta alone- checked!going to Econsave alone- checked!

i should learn how to live alone. er. i mean be more independent after this.  baru lah tak lost sangat.

story of BF, GF and Y - if u know who.

hati perempuan ni sensitif. maka jaga lah dia. jangan mudah mudah nak usik. nak buang.
situasi satu
GF yang dibetray oleh BF nya. BF nya cheating behind her back without her knowing. sedih kan kalau jadi perempuan tuh?
me : sedih sedih sedihhh la kan.
actually,  dah banyak kali dengar cerita macam ni. hari tuh time keluar dengan kawan pon, macam ni jugak. dorang dah 5 years kot couple.  tup tup putus sebab lelaki tuh ada girl lain.  --- aku ada cerita pasal ni kat member aku, i wonder dia ingat ke x?
yes, mungkin peringkat awal ni kawan kawan jer. tapi kalau si lelaki tuh jenis suka kacau, suka flirt, suka mengatal. mana la tidak hati perempuan yang kena kacau tuh terusik.
bila dah dapat yang baru, of course yang lama ni akan dibuang. itu lumrah alam. 
maka, bagi lelaki.. buat lah dinding perisai kat diri awak tuh. mungkin sekarang awak rasa awak setia. tapi selama mana lah sangat?
dengan awak satu kelas, ditakdirkan pula satu group.. macam mana tuh nak tahan dari tersuka, lalu terjat…

reminder to myself

i told my roomate everything. even about u. i guess her perception to u had changed a bit. thus she said, "just be ready, lisa" T_T
as for me, i should be ready to. just in case. but it would be wonderful if we can be together one day.



sewing

when aa my holiday? i want to be at home. sewing things for myself.

baju kurung for myself would be great. or maybe a maxi dress. 

1 april 2012

1 APRIL 2012
atuk aku meninggalkan dunia ini. kembalilah dia kepada sang pencipta. semoga atuk ditempatkan di kalangan mereka yang soleh.
to be dealing with that kind of emotion, it was seriously veryyy hard.  to be looking to my dearest grandfather, lying flat on the bed without any sound, was so heartbreaking. i can't resist my tears from flowing out. i just can't.
i was siting near to him at that time. i kept reciting yaseen over and over again. until one time, my dad (his son) ,
who was siting nearer to him, whispering 'allah, allah' to my grandfather's ear suddenly stop whispering.
he stood up. and told everybody that my grandfather had passed away.
my father was crying at that time. he looked here and there.
just like children that lose his father in the supermarket. restless children. he seem so loss at that time.  and yes, he did really loss his father that time.
and i was in front of him at that time
and really, i felt like punching my self because what i …