Pages

Sunday, September 25, 2011

my HP went missing. :(

previous post. aku ada cakap pasal HP i hilang. Missing in action. 
too bad lah kan.
but aku redha je la.
since hp kan benda kecik, nak jumpa balik mmg susah..

cani cerita dia...
aku follow satu patient ni untuk case write up.
i thought she will undergo SVD(spontaneous vaginal deliveries) 
kuar baby ikut bawah la..
but then something went haywire skit,
cervix xmau open lepas almost 4 hours.. 
then doctor decide untuk masuk OT (operation theathre) for LSCS (low segment caesarian section) 
bedah perut la kirenye..

aku n partner aku ape lagi, of course la nak follow.
first time nak masuk OT, memang noob gila la..
semua nak tanggal..
jam bagai... adoii.. HP pon ngatkan xboleh nak masuk
padahal mmg poket baju OT tuh untuk letak barang2 berharga. 

so, aku pon tinggal je HP aku, JAM aku dalam white-coat aku..
then aku gantung je macam tuh..  
kirenye, everybody yang jalan tepi whitecoat aku tuh akan nampak there is a HP in the pocket.

memang peluang keemasan bg mereka yang berhati busuk..
maybe i thought cam ok nak tnggal barang in there since changing room tu doctors and nurses je yang masuk.
there are all insyaAllah baik2 kann? and busy too... so bila nak mencurii? masuk pon gopohh gapahh je nak kejar OT...
but, i never thought about cleaners. 
they can also went in.. emmm
i know im being prejudice here, but then.. entahh la.
sebab i am a medical student, later will be a doctor insyaAllah, i never penah terdetik once ke ape ke, nak ambik HP orang sesuka hati je..

but biar lah, we never know hati orang kan? 
so, lets stop here.. malas la nak tuduh sape2..
semoga orang yang ambik tuh sedar diri die, and reallize what her action is sooo wrong.. and silalah berubah n bertaubat..

sedih memang sedih sebab HP tuh the very first HP i bought by my own money.
worth rm1000 dulu lahh. sekarang kurang sikit.
terkilan sebab in there ada GPS.
sekarang dah xda, nak drive jauh2 pon cam dah x yakin. T__T

hadooii. pasrah je laa..

number pon kena beli yang baru..
sebab sim card lama register atas nama orang lain..
memang xleh nak rescue la..

silalah call 0135937810..
if ada orang jawab tell me okay! 

sebab i ada try call banyak kali, but xda orang jawab..
i guess, the burglar dah throw away my simcard tuh... 
sob sobb. i sayang number tuh, upax kot. 

ok, once again pasrah! 

Saturday, September 24, 2011

bad day.


ok tadi aku tengok orang deliver baby cara caeser.. 

n handphone aku hilang. :(

and case write up nye patient x dapat lagi. :(


Thursday, September 22, 2011

random #6

‎*Shared*
Situasi sebenar :Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati ditempat kejadian.
Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."

Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."
... ...
Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"

Harakah - "Kami tiada beca."

Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."

Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkanubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"

Blog Melayu paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenekmati dilanggar beca."

Ibrahim Ali - "Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu matidilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!"

Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaruDavid Teo, Beca Gangster."

Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi."

Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari.!

Tuesday, September 20, 2011

a reminder

just now, i happened to came across and read this article.
which personally i think, it is very scary.
the title was, "peringatan kepada semua kaum wanita"~

korang just read it je la. fuhh, not very safe lah..
since now, aku mmg da ada my own car, and selalu jugak drive alone at night.
i want my baccccck!

dah dah, wanita semua baca ye.


Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong.
Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak.
Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.
Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai.
Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti
Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.
Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita ..
Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka.
Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka,
Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.
Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.
Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!
Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam!
Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !
Jadikan amalan :
1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.
2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.
3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam..

baca blomm? scary kaaan? emmm. ape la dunia sekrang ni..
so, beware okay.

Monday, September 19, 2011

new posting

salam. 

as the title says, today was my first day of new posting.
and i wish for..


the best. really hope everything will run smoothly.
i hope i can be more sabar lah in the future cause i just realized i am not that sabar type of person. hurmm.
and also be a more considerate and sensitive person.
eceeehh. i hoopppppeee so laah.

today not much to say,
just attend two lectures and two clinical skill labs.
personally, i think the topic is jumping here and there a bit.
abnormal thing first, the physiology lectures are later. hurrm.
quite displease with the timetable arrangement.

but, have to accept.
tomorrow i have bedside teaching.
at last, i will meet the real patientss.
(2 months kot ruBAN, xjumpa patients sangat pon..)
maybe something interesting will happen tomorrow?who knowss kann? hee.

k lah bye.

oh ye, ada 2 BE lekat ni, silalah tekaaan. :)

Thursday, September 15, 2011

definitely will not driving like a boss yet :3

ok, since naik raya hari tuh.
alhamdulillah, mak ayah provide kereta sebijik. :D


please please please  la notice there is one car there!
ahhaa. i know its dark, but believe me, there is a car there.

it is KENARI.

i hope dengan ada nya kereta ni ...
senang lah nak pergi hospital and do my jobs.

yet, driving here in sungai buloh.. is veerrry different bila drive at kelantan.
maybe sebab bukan tempat sendiri, so a bit awkward.
and kelantan jarang ada jalan tinggi2..
here, situ sini ada fly-over.
and mind that, my kenari tuh manual.
memang sangat cuak ye.
drive manual and lalu jalan bukit. -.-"

so, i decided to belajar slow slow dulu.
i'm not daredevil kind of person..
so.. yeahh, i will not go around driving like a boss yet.

screw me for being coward.
JUST say that i'm a coward.. 
i don't mind because i really am. :3
muahahhaa.

ok bye. 

Monday, September 5, 2011

congkak berbunyi

malam tuh, aku dan cousins aku ramai ramai kumpul kat ruang tamu,
masa tuh dalam pukul 12 lebih dah.
semua dah mamai mamai, lampu meja je yg terpasang.
memang dah get ready nak tidur..

sekali abang man ajak kami semua duduk dalam bulatan.
die ajak bercerita..
topik famous malam malam buta ni..
macam biasalah, cerita hanntuu..

abang man bukak cerita pasal hantu kat asrama.
budak mrsm katakaan.
seriau jugak aku dengar.

akak min pulak bukak cerita pasal hantu sungai.
aku cuak sampai peluk peluk cousin aku wani.
wani budak USJ.
sampai turn dia, dia pandang aku.
sengih.

aku dah pelik kenapa die sengih.
tapi aku abaikan,..
rupe rupenya dia cerita pasal hantu..
tapi hantu dia lawak..
pasal hantu kentut.

sengal punya wani.

dah sampai turn aku..
aku berkira kira nak cerita pasal hantu congkak.
sekali, time aku nak cerita, tiba tiba bunyi ada orang tengah main congkak.

aku menjerit lah.
seriauu, wani aku peluk kuat kuat.

abang man, kak min dengan yang lain tanya ape masalahnya?
aku cakap laa, aku dengar bunyi congkak, and aku nak cerita pasal hantu congkak.

semua dah buat muka seriau.

dorang xperasan. tapi bile dah lama lama dengar, makin kuat bunyi tuh..

abang man n kak min selaku cousin yang paling tua antara kami..
memberanikan diri..pergi intai.
kami yang lain follow belakang.

bunyi tuh dari dalam bilik adik jur.
makin lama makin seriau bila bunyi makin kuat.

daun pintu kami tolak perlahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





rupa rupanya, adik jur yang sedang main congkak.

kitorang tanya apehal main malam malam?

adik jur selamba jawab, adik lupa esok adik ada tournament congkak.
tuh yang bangun jap berlatih..

semua dah buat muka macam ni. -.-"

Sunday, September 4, 2011

happy merdeka!

best woh raya + merdeka ni...
di samping dengar lagu raya kat radio xrenti renti...
kat TV lak ada lagu lagu merdeka..

aku berkenan betol dengan lagu kat TV3 ni..
korang pon mesti tau punye an lagu MALAYSIAN BOY...


woiihh, sukeeee benoor aku...
korang aku xtau la...

dah aku suko, aku cari lah kat you tube ye dak?
sedih lak aku bace comment2 die.... haiiihhh,
hal copyright lak 'mereka' persoalkaaan.,..
apelaaah, sibok sangat nak originality, padahal tengok movie download jugaaak.
poyooozz seriously dorang ni.

why dont u take the message yang dorang nak sampaikan?
cant u see dalam video tuh all three kaum macam very harmoni together?
i would like to achieve that kind of harmonization i this country. 
come on peoooople..

one more, aku suke lagu 1malaysia ballad version tuh...
first time i dengar, teros tanya siapa perempuan ni?
suare die superrrb owh. :)


hear it. :)

k lah bye...

salam kemerdekaaan allzz!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...