Pages

Saturday, July 30, 2011

MALAY MOVIE : SEKALI LAGI


i just finished this movie entitled SEKALI LAGI.
tengok dalam van on the way from Teluk Intan to Sungai Buloh tadi.
tengok ramai ramai kot tadi atas van. :)

tapi lagi suku nak habis, battery laptop habis.
so pinjam member punye, tadi x syok sebab sound laptop dia xkuat sangat.
xclear pelakon cakap ape. so xleh feel.
tapi, thanx u sebab sudi bagi pinjam. :)

so, bila dah sampai bilik.
xsempat unpacked barang lagi, teros bukak laptop tengok citer tuh.
semangat itu penting ye.

oh ye, the main cast are LISA SURIHANI, SHAHEIZY SAM, and also MIA.


lisa => shila
sam => arman
mia => amy

genre dia ialah romantic sedih.
antara arman dengan shila

dorang bercinta dari zaman sekolah lagi. sweeeeet gilaaa kot.
sweet mmg sweet tapi dating sampai ponteng sekolah memang xboleh bla jugak lah.
bila ayah lisa dapat tau, habislah kena balun.
mak sam pon marah jugak, suruh sam putus dengan lisa.

then dorang pon ambil keputusan nak kawen.
so, dorang kawen tanpa restu ayah lisa.

until one day, ayah lisa meninggal.
and bila balik rumah sam nak ceraikan lisa.
sedih gilaaa kot time ni!
and dalam hari yang sama jugak lepas kena cerai, lisa disahkan mengandungkan mia.

"dalam satu hari bang saya hilang semuanya" - lisa

quote dialog lisa dalam cerita tuh, dalam sehari dia hilang ayah, hilang sam~

lisa benci gilaa ah kat sam ni.
(sebab dia xtau kan cerita sebenar.)

padahal sebenarnya, sam ni ceraikan lisa sebab dia ada tumor.
kalau buang tumor tuh, something will be different lah.
which dalam cerita ni sam jadi perangai macam budak budak.

so kiranya, sam cerai dengan lisa sebab xnak wat lisa sedih laa.

and time fliesss,
bila mia ni dah besar, umor 5,6 taun gitu la.. 
dia jumpa balik dengan sam yang perangai budak budak ni.
then dorang keep meet up la.

"kalau ada jodoh kita jumpa lagi" - mia

quote dialog mia, time ni sam cakap macam mana nak jumpa mia lagi, then she replied that. so comel lah mia!

so, dorang pon jadi kawan lah~

and then lisa jumpa sam balik, n ofkos la an lisa benci gila kat sam.
sampai lah cerita sebenar terbongkar.
and akhirnya dorang sume happy. 

walaupun lisa n sam x kawen. :)

satu lagi quote dialog kali ni from sam yang sangat sweeet comell.
aww romantic!

"shila awak cinta pertama saya awak tau tak? dan saya nak awak jadi cinta terakhir saya..... dan saya percaya saya akan cintakan awak sampai bila bila."

komen aku : cerita ni bessssst la! sedih! tengok laaa, yang time dorang budak budak sekolah bercinta serius sweet gilaaa.. definitely a must watch movie la. i will watch it again n again. :)





macam happy family je dorang ni...

awww, best best.  dah la shaheizy sam ni encem. :)


Friday, July 29, 2011

my first BE

salam! 

yeah, akhirnya nuffnang kasi aku BE!
terima kasihhhh. :)


aku pon xpaham kenapa nuffnang kasi aku..
sebab blog aku ni bukan ramai readers pon.

tapi tetap bersyukor lahh.

thanx u nuffnang! 

korang klik2 la kalau nampak iklan celcom SOX hoops and reebonz tuh k. :)

bye bye.

Thursday, July 28, 2011

Psst.. dari seorang insan bernama lelaki..


Ini jasa baik daripada seorang insan bernama lelaki..

( it's always fun to sit together with the one we love )

  1. Berikan komitmen anda sepenuhnya ketika bersama si dia. Lelaki amat pantang sekiranya teman wanitanya sekadar melayannya ala kadar sahaja.
  2. Letakkan kepala anda di bahu teman lelaki anda.Walaupun dia agak rendah. Ini akan membuatkan si dia amat gembira.
  3. Sekiranya dia menghantar mesej,janganlah balas dengan perkataan2 yang simple/satu patah sahaja.Ini akan membuatkan dia bengang.
  4. Ucapkanlah perasaan sayang anda kepadanya selalu.Sekurang2nya skali shari. Ini dapat mewujudkan dan mendalamkan lagi rasa cinta anda berdua.
  5. Mintalah maaf sekiranya anda ada berbuat silap kepadanya walaupun silap anda cuma sdikit sahaja.
  6. Sokonglah pasukan kegemaran teman lelaki anda.Contohnya sekiranya dia menyokong Chelsea.Anda pun sokonglah Chelsea juga walaupun anda tidak meminati sukan bola sepak. Jangan sesekali menyokong pasukan lain kerana perkara buruk mungkin berlaku.
  7. Selami jiwa teman lelaki anda.Walaupun dia merupakan seorang yang kasar,tetapi hakikatnya dalam hatinya bersinar sekiranya anda mengetahui akan jiwa teman lelaki anda itu.
  8. Jangan sesekali menduga kesabaran teman lelaki anda. Walaupun dia nampak seperti seorang yang penyabar,tetapi hakikatnya sekali dia burst,perkara buruk dan tersangat2 buruk boleh berlaku.
  9. Sentiasalah berborak atau berbincang mengenai perancangan masa depan anda dan dia. Si dia amat menyukai dan sememangnya inginkan hubungan yang kekal.
  10. Jangan sesekali meragui kesetiaan dia terhadap anda. Bukan semua lelaki yang begitu mudah terjatuh dan mata perempuan. Si dia mungkin seorang yang setia dan tidak suka apabila kesetiaannya dipersoalkan.
  11. Jangan bermain mesej atau menjawab panggilan daripada lelaki lain ketika bersama si dia.Seandainya tidak dapat dielakkan,cukuplah cakap sementara sahaja dan tidak perlu suke sangat ketika menjawab panggilan kerana boleh melukakan hati teman lelaki anda.
  12. Selalu bercerita tentang pengalaman hidup anda dengan si dia.
  13. Ceritalah sedikit pasal pengalaman anda sebelum ini bersama bekas2 kekasih anda.Si dia akan sentiasa berjaga2 dan mengelakkan diri daripada membuat kesalahan yang sama seperti yang pernah bekas kekasih anda lakukan pada anda.
  14. Seboleh2nya elakkan bercerita mengenai lelaki lain walaupun lelaki itu cuma merupakan kawan anda. Sekali dua boleh la.Tapi jika berulang kali,teman lelaki anda akan berasa tidak selamat kerana khuatir anda akan jatuh hati pada lelaki itu.
  15. Sentiasalah bangkitkan isu2 yang anda tidak suka dan bincangkan hal itu secara serius.
  16. Janganlah sesekali mempermainkan perasaan teman lelaki anda.
  17. Sekiranya si dia mengajak anda pergi ke mana2,seelok2nya janganlah menolak.Adakalanya si dia merasa malu untuk mengajak anda,tetapi sebenarnya dia terlalu inginkan keluar bersama anda.
  18. Sekiranya si dia tiada wang,hulurkan bantuan.Si dia biasanya akan menolak tetapi si dia akan tersenyum lebor bila dapat tahu bahawa anda sebagai teman wanitanya menikmati hidup susah senang hidup bersama.
  19. Jangan spoil mood bersama anda berdua semata2 benda yang remeh.
  20. Lelaki juga pandai merajuk.Pujuklah dia seelok2nya.
  21. Anda sebagai perempuan janganlah suka merajuk sangat.Kerana lelaki biasanya tidak pandai memujuk dan akan sentiasa berasa bersalah kerana telah membuatkan anda merajuk.
  22. Sentiasalah romantis seksually mahupun emotionally bersama si dia.
  23. Sentiasalah pergi ke tempat yang anda berdua merasa selesa atau yang menjadi kenangan anda berdua. Jangan pernah bosan.
  24. Bersikap jujur dalam setiap perlakuan anda. Jangan pernah menipu dengan si dia.
  25. Selalulah ceritakan masalah anda dan menangis sekiranya perlu.Ini akan membuatkan si dia berbangga kerana dia mencari anda instead of anyone else.
  26. Selalulah berkata bahawa anda care terhadap si dia.Ramai orang berpandangan bahawa kapel xsemestinya kena care.Ini salah coz anda seperti tidak mahukan dia seandainya anda xcare pasal dia.
Ni semua hasil nukilan seorang lelaki? So perempuan? Apa lagi? Buat la pasangan anda tersenyum.. :)


k bye. :)

Wednesday, July 27, 2011

aktiviti today

today's activities! :)

pagi pagi ini aku akan join PKD punye orang..
from unit BAKAS.
t aku cerita okeeei. :)

then, for enforcement unit.
akan pergi sekolah, cekup budak budak hisap rokok. 
err, dah macam pengawas sekolah aje.. hurrmm.

harap harap best!

kerja dah melambak.
masa semakin singkat, oho.
stress? yes, i do! uhhh

*tiba tiba*

k bye. 

Monday, July 25, 2011

lata kinjaaaaaang with love!

"posting rural cuma sekali. 
maka hargailah peluang yang cuma sekali ini."

tuh kata kata dari senior aku.

dek dorongan serta sokongan yang sebegitu rupa.
and since kitorang kat perak ni.
kami almost satu posting pon plan la nak pergi ke lata kinjang.
yahhhoooo! 

some pictures of course!


excited faces upon arriving at lata kinjang. 


the girls. :)

after that, kitorang gerak lah masuk dalam.
cari tempat for BBQ nehh. 

then, ape lagi.. 
start lah BBQ session.


the menu are very delicioussss!
ayam bakaq, kerang rebus, cendawan bakar,  daging burger (ayam + daging), tembikai, durian, meehoon goreng, coleslaaaw, and banyaakk lagi laaa. nyumm nyuummm!


makaaaaan makaan time!


lepas dah kenyang, start lah jalan jalan kaaan.
view of the waterfall tersangatlah beautiful!
subhanaaallllah!


tengok air dia deraaaaas gila! :)

dah datang waterfall, memang sah la kalau x berenang nang nang. 
tapi aku x join, atas sebab sebab tertentu.. haihh sedihhh je.
just main main air je...

tang tangkap gambar bessssst gilaa!


bessssst gilaa pergi jalan ramai ramai gini. 

terima kasih group 5! korang memang beeesssst! :))))
kenangan terbaaaaaik lah! 

k lah tuh je. 
more post to come ye.

byeeee!

gambar ehsan nadia, n sape entah lagi. terima kasih banyak2.

Thursday, July 14, 2011

talking about politic

salam.

stress semakin terasa.

and i'll never talk about politic again.
i'll do my own observation.
i'll keep it only to myself.

when the day comes,
i'll go and vote by myself.

bye.

Tuesday, July 12, 2011

new year. :)

alhamdulillah dah daftar year 3. 

my clinical year officially dah start yesterday. 
yesterday was registration day. 
and today, pagi n petang tadi kelas start.

memandangkan aku dapat posting terbagus. (kahkah)
iaitu rural & urban. makanya, sehari suntuk tadi aku ada lecture.
belajar pula perihal PHPM.
subjek feveret all the time (kononnya)

dengan penuh kusyuk aku mendengar.
dan juga 'mengangguk'.

owh kenapa aku assik eja mengangguk as mengannguk. 
mengannguk? ape tuh? -.-"

4 more days full of lectures for me to survive.
wuu huu.

sabtu nak kuar ye. 

ahad pulak dah mau gerak ke teluk intan (insyaAllah).
posting sana pulak for 2 weeks and 5 days. 
harap harap dipermudahkan.
saya mahu pass year 3 so that saya boleh masuk year 4. 

amin.

gud luck untuk kawan kawan medic saya semua! :)

Monday, July 11, 2011

REVIEW : SWEET HOME ALABAMA

YA ALLAH, cerita ni kan best gila kot.
sweet romantic story. 

aww, sebenarnya cerita ni is regarding perempuan ni, melanie.
dia ni warga Alabama. 

and masa dia budak dulu, die dah fall in love dengan jake. orang kampung die jugak lah. 




sweet sweet, nak cakap la kat someone special (if any)













and dah kawin bagai.

but then, bila dah besar. die pergi lah NY.
bila dah pergi sana, dunia dah glamor, dah la jadi designer.
then lupa kampung halaman. suami pon lupa. 

and there, melanie ni jumpa dengan andrew, anak politician.
kayooo!
dah la encem. patrick dempsey weh.. 
awwww. i love him so much! 

dorang bercintaa. and one day, andrew ni propose dia.
kat tiffany & co. pulak tuh. pilih je cincin mana nak. 
kayooo!

melanie ni nak xnak kena balik kampung Alabama balik.
sebab nak suruh Jake sign divorce paper.

then,pung pang pung pang.

Melanie sedar yang sebenarnya she still loves Jake tuh.
and they live happily ever after, i guess lah. LOL


ni time wed andrew dengan melanie, xjadi akhirnya. aww andrew hensem. i love u PD!

a must watch movie to u yang lovey dovey! 

Friday, July 8, 2011

mouse car

assalamualaikum!


here we goes. another task for me which is~

TASK : A photo of the item you last purchased.


a-car-mouse

i bought it few days back for rm15 only.
at a shop in KBMALL.

k bye. 

ps : im in sungai buloh now. but not so ready for my clinical year! HAHA

Wednesday, July 6, 2011

Tuesday, July 5, 2011

The meaning behind the ------


Do you know why bra makers measure cup by"A B C D E F"?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

jawab la dulu kenapa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Answer :
A - almost gone 
B - barely noticeable 
C - comfortable 
D - damn good 
E - extremely big 
F - fake 

the joke is pretty funny and dirty too! HAHAHA. 
chill saja ok. :P

taken from facebook. 

Sunday, July 3, 2011

Recipe Review : Moist Choc Cuppies

For the sake of references and reminders.
I will post the link of moist chocolate cupcake that I made in the morning. :)

cupcake recipe. 


I did not add baking soda because there is no baking soda in my house! My comment about this recipe is the cupcakes were too sweet. 
Too sweet keep the doctors nearer you know!-an idiom created by niklisa just now.

Like really, I can feel my teeth enriched with so much sweetener right now. I must brush my teeth thoroughly tonight. But the moist moisture of cupcakes are the best! I love it so much. So, bear in mind, whenever I want to use this recipe again, please reduce the amount of sugar used. :)

As for frosting, I used recipe from this website.


I love it, since it is not too sweet. just nice. :) and I put 2 cup of powdered sugar as suggested. It turned up well. FYI, powdered sugar is also known as icing sugar. 

Some pictures of course. 


Sweet first.
Salty later.


To mereka yang tatau what is this, HAHA. This is ikan kering pari goreng. or ikan pari kering goreng. 
Either one. :)

What a perfect combination for more earlier admission to hospital due to artherosclerosis!

PS : My mother gave some cupcakes to my aunt who live nearby. And she asked for more. Owh, come on. You know what that mean. 

bad decision

bad decision making, lisa. 
haih.

lastly, u did not manage to get yoursellf a red food colouring and  a whipping cream.

so, no red velvet cake for today.

ps : i do give a **** when u r ignoring me. thanx.

Saturday, July 2, 2011

my mood's song NOW.

opss, i skipped yesterday's task. sorri!

here goes task number 8 y'all! let's get started. :)


a song to match my mood.


emm, whaaat aa?
sekarang ni mood aku nak sangat tengok cerita monte carlo
(kejadah? orang len sume nak tengok transformer. -.-")


ala, movie yang selena gomez berlakon tuh.


selena gomez ni comel la.
muka budak budak.

so, song to match my mood sekarang of course la lagu tema die.
WHO SAYS. 
best ah lagu ni. memberi semangat kepada orang perempuan.
menyeru kaum perempuan supaya percaya dengan diri sendiri.

a bit of the lyrics. 

I wouldn't wanna be anybody else, You made me insecure, Told me I wasn’t good enough, But who are you to judge, When you’re a diamond in the rough, I’m sure you got some things, You’d like to change about yourself, But when it comes to me, I wouldn’t want to be anybody else, nanannaa, i'm no beauty queen, i'm just beautiful me- who says, selena gomez

translation :
saya xnak jadi orang lain, awak buat saya rasa x selamat, awak cakap saya x cukup bagus, tapi siapa awak nak judge saya, bila awak pon hebat dengan bersusah payah, saya pasti awak ada sesuatu yang awak nak ubah pasal diri awak, tapi bila awak tanya saya, saya xnak jadi orang lain, nanana, saya bukan jelitawan, saya hanya cantik seadanya saya. :)

nah dengar sendiri la. :)

`

aku memang suka movie yang macam ni.
dulu yang hillary duff nye movie tuh, tajuk lizzie mcguire movie.
serious aku suka.

agak agak sama x jalan cerita dia?


rindu lak kat hillary duff.
dulu time kecik kecik suka dok ngadap lizzie mc'guire kat disney.
dah kawin bagai dah die sekarang.

(asal aku cakap macam hillary duff tuh member aku pulak?)

eh, mood sekarang  ni dah lain lah,

rindu lagu lizzie mc'guire yang time die nak perform last concert tuh pulak.  isabella and lizzie nyanyi time ni. padan muka paola yang jahat tuh! :P (u will know what i'm saying here if u watch this movie)

so, nah. THIS IS WHAT DREAM ARE MADE OF.



bye bye.



ps: adakah pada zaman anda semua budak budak dulu, ada layan lizzie mc' guire? kalau ya, kita sama. kasi like sikit. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...