Pages

Thursday, June 30, 2011

angan angan menikohh aku

take a peep first!

hari ni day 7

semalam aku menggila tau x?

now i know kenapa lah semalam aku dok usha blog blog bride-to-be. seharian, aku dok baca pasal DIY items sebab perasan diri ni akan rajin nak buat. semalaman aku dok hadap video video cst production on save-the-date lah, wedding lah. 

and now i know why! and its hillarious. HAHAHAHAHA. what a coincidence!

do u know why? sebabnye adalah the next task on my kononnye 30 days challenge is about my dream wedding

so here we go, my version of dream wedding. :)

MY DREAM WEDDING

gambar hiasan sahaja


as for me, i don't want it to be so extravanganva. 
(extravaganza means erra fazira's wed ceremony, siti nurhaliza's wed ceremony! :P)
i don't want it to be stressful.
i don't want it to be full with protocols.
i don't want it to be like this or like that.
i just want to have fun on my wedding day.
the way me and my future husband want it to be.

i'll mention everything here briefly saja lah. maybe it will sound illogic but never mind lah since its my dream wed. well, i am the type yang love to put everything into memories. so, i'll hire a team of great photographers. for pre-wed, wed, and post-wed photograhy sessions! muahahaha. wedding video pon i nak jugak!  persoalannya perlukah point amik gambar dimention as the first point? -.-" yang pasti uitm shah alam will be one of the places. that place is full of kenangan okeh! and the whole shah alam la. yeah! 

i want my wedding to be held at my house saja. since im the eldest in my family, meh aku nak rasmi wedding kat rumah ni. i got in mind already where will the pelamin will be put. bunches of canopies in my house's lawn. for families and friends. and for my 1991 buddies, i'll reserved special canopies for u guys. please please come! 

of wedding theme? i want a simple theme. more to modern concept. no traditional~ i dont want garden wedding. colours for the wedding? i want purple (semangat uitm kah aku?), but later i want red, and sometime i love pink. ngahahahaha. so, malas nak pikir lagi kaler ape aku mahu.

of wedding dress? i want it to be simple simple saja. not too over crowded with beads or laces u know all those things. tengok lah macam mana. haha.

there will be my bridemaids, eceh macam orang putih lak... inspired from 27 dresses nye movie. i will buy special kain for them. nanti lah i fikir. they will be my friends, and my brothers and sister also. parents, mak ayah. i want they to be awesome that day, will find something awesome for them to wear. :) and as for my big families, diorang must wear baju yang bertema kaler yang sama.

see how brief it is? malas nak tulis about hantaran, doorgift ape sume. nanti nak kawen i'll do special blog for all these things. weehhuuu! every single details i'll put in the blog. okey? :)

haih, this task surely make me want to get married as soon as possible lah. calon? entah ada entah x.. (o_0)

as for conclusion, i think getting married surely need me to go out and shopping like crazy! (which i do not really like) dengan kerja, busy ape sume. so, have to kumpul duit banyak banyak. and mentally and physically prepared. and must do research from now on. on what dress i want to wear, and all those wedding things la. i want it to be my truly wedding, yang i sendiri yang commit and sacrifice to make it happen,  bukan other people, bukan my mom. sian lah dia, my wedding but she's the one yang buat tuh buat ni. tapi memang she will be my consultant terhormat lah, that's for sure! hehe. but of course la i want people along my side yang support thoroughly. 

hahaha! k lah that's all!

Wednesday, June 29, 2011

dalam banyak banyak binatang kan, aku suka..

AMARAN! post ini penuh dengan gambar! 

it will be,

CAT CAT CAT CAT

before i proceed to the task, lemme introduce my cats first okay. :)

i got few cats here in my home.
and mereka semua sangat lah comel.

yang available kat rumah sekarang are :

1) CIKO, the persian cat.


CIKO lebih kurang macam ni lah, breed chocolate brown persian. :)
but kaler mata dia deep orange.


macam ni! :) warna bulu pon lebih kurang macam ni

2) BOBO, anak si OREO (T_T) 
not sure what breed he is.
but i think it is domestic long hair cat.
black in colour.
bulu dia panjang and the best part is bobo ni sangat manja.

bila kitorang satu family dok lepaking kat depan TV, dia akan datang gesel gesel kat kita. 


lebih kurang macam ni lah. 


seriously, ekor dia tebal macam tuh. 

3) beberapa ekor anak kucing anak kepada OREO ( oreo? T_T)
4 kittens yang comel berada di halaman rumah sekarang, siapa mahu sila komen. :)
hitam, hitam, putih, and putih+brown

kenapa setiap kali tulis OREO, mesti T_T?
sebab OREO kesayangan family tuh hilang sudah~
missing in action! sedih sedih.


my beloved OREO is now missing~

photo sources : all by google images because lack of kemudahan untuk ambil gambar, and lack of kerajinan untuk tangkap gambar and upload here EXCEPT for OREO's pictures. its original~ hehehe

as for day 6 (poyo je? :P) nye task, a photo of an animal you'd love to keep as a pet?

of course i would choose cat. 
i want kucinng maine coon bred boleh?

what issss thaaat?


The Maine Coon is a breed of domestic cat with a distinctive physical appearance and valuable hunting skills. It is one of the oldest natural breeds in North America, specifically native to the state of Maine,[1] where it is the official State Cat.
Although the Maine Coon's exact origins and date of introduction to the United States are unknown, many theories have been proposed. The breed was popular in cat shows in the late 19th century, but its existence became threatened when long-haired breeds from overseas were introduced in the early 20th century. The Maine Coon has since made a comeback and is now one of the most popular cat breeds in the world.[2]

why i want? sebab dia besaaaar and comel!


tengok tengok! besar kan?
ini 3 tahun, rm 6000.

(memang x lah nak beli~ T_T)

kucing ni kepunyaan en. faryzal who i didnt know who he is~
yang i know, he is the owner of this maine coon cat. tee-hee
sebenarnya, i randomly search maine coon and end up finding his maine coon.

besar right! and comel too~
jatuh cinta sudah..

more info sal maine coon ni
kalau beli, nanti show it to me okay! 

kang nanti dah kaya, nak bela lah kucing ni sekor~ 

harap harap future husband saya tuh cat-lover.

extras about maine coon! 


btw, anybody mahu sphinx?

Sphinx2 July 2006.jpg

ini kucing jahat dalam megamind, Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore
tuh kaaan?

more infos : wiki/sphinx
more pictures : sphinx images (BUKAK PLEASE!)

k bye!

Tuesday, June 28, 2011

evening with cendol pulut n laksa kedah!

i sat in my room, randomly tapping my touchpad.
and as usual, mesti lah facebook is most opened websites!
congratulations i bid to mark sukerbeger~ muahaha! nah awards i kasi.
ok, merepek! -.-"

and now sambung.
terbaca my friend nye status, it is about she went out for evening walking at tasik syeksen 7 tuh.
and after that, she went to satu kedai cendol.
aku just, ok. she ate cendol just now. 

and another perfect day of me laying in my room doing nothing,
suddenly, i felt like my tekak, esophagus, stomach and everything downward screaming, wanting something cold!
and i immediately remember about cendol that my friend mentioned few days back!

so i sms her, 'u, cendol yang u makan tuh kat mana? i need something cold, tee-hee!'
she replied, 'kat unisel, syeksen 7, dekat restoran hakim'.

so that evening i went to that tempat la with my other friend.
a small stall actually, xde meja pon.
only chairs available.

tapi cendol dia sumpah sedap gila.
ce imagine! 
di petang petang yang kering je kan~ 
u dapat telan something cold, omg, sangat heaven la~

gambar cilok from adam roslan

ada dua cendol, cendol pulut and cendol tapai.
i nak cendol tapai, tp xdapat~ wuwuw, habis dia kata.
so layan saja cendol pulut.
pon sedap!

beside cendol, die ada jual laksa kedah jugak.
cam nak sama dengan laksa penang jugak.
PON SEDAP!

the location is depan restoran hakim syeksen 7 shah alam.
first of all, u cari unisel, masuk lorong yang main gate unisel, just go straight.
nnti akan jumpa stall kecik kecik, depan hakim~

later, i wish i can go tthat place again~ please please~

k bye!

owh this is my 3rd post for today. muahahah!

Day 5 – How important you think education is?


DAYHEEEM ITS SO IMPORTANT! 

its so important, why?
because it is.

basicnya, education ni ada macam macam. depends on the environment.
education or pembelajaran budak kampung tak sama langsung dengan budak bandar. #fact

pembelajaran harian, seperti house chores, (basuh baju, lipat kain ect.)
pembelajaran formal, lebih kepada apa yang kita belajar kat sekolah.
pembelajaran secara x langsung, contoh nya, the way we communicate, the way we mingle with people, ect.
dan lain lain.

so, xboleh x memang kena setuju education a.k.a pembelajaran ni amat penting! kan kan~ 

masa kecik kecik, mak ayah ajar kita macam macam.
ajar ngaji, ajar jadi budak baik, ajar macam mana nak survive hidup dalam dunia, dan ect

masuk sekolah pulak, cikgu ajar~
math, science, bm, bi and all~

ustaz ustazah ajar kita agama~

unformal education + formal + agama


bila tiga benda basic ni ada.
insyaAllah senang hidup kita. berjaya dunia akhirrat.

tambah tambah dunia sekarang ni.
anything la, memang semua nak tengok result and sahsiah diri.
baru orang nak gaji.

lepas tuh baru leh capai successs!

hmpphh!
so now, agree tak education tuh important?

(sila agree, sebab this post not open for debating. muahehahah :P)

and yes, if u say, ala tengok goh tong(founder genting tuh betol ke i eja?)~
 x belajar tinggi boleh bukak genting maa~
orang yang xbelajar formal pon boleh berjaya.
 i totally agree BUT, BUT i know somewhere in his life, he learned something before he can be that berjaya.
xkisah la unformally ke formally ke..

learning==> pembelajaran==> education!

jangan sempitkan fikiran by thinking, education is when we sit between four walls and listen to the speakers in front!

NO NO NO!

ps : gedik nak sambung day day jugak. sebab tengok member buat konsisten je. 10 days more. after that halted lagi la, sebab dah masuk klinikal. hahah.

and yeah, this post is pasal this~ tekan saya!

nak gak macam ni~

ciri suami yang baik.

ada ilmu agama, bukan takat solat 5 times per day. ADA ILMU AGAMA. boleh bimbing aku. kalau aku wat salah die boleh tegor. duduk elok elok sikit boleh x? aku suke sebenarnya kau tegor aku macam ni. tegor baik baik macam nak gurau tp besar maknanya. i like~ then, bukan nak perosak aku. aku ni mudah terpedaya. mudah hanyut. memang kena dapat laki baik baik lah. xde die nak tambah pedaya kan aku, tambah hanyut kan aku~  

tengok ni. 


aku harap yang terbaik~

Friday, June 24, 2011

MY AWESOME-BEE POSTER!

beautiful poster of mine! muahahaha.


suke hati lah nak kata kerek ke ape.
nak kata buruk ke ape.
its really up to you.

but as for me,
sebab aku buat!
sebab im part of it, 
so its my taste and style.
i think its beautiful! 
and, i love it! :)

erk, but not me lah yang buat poster ni actually.

my friend, nizam yang buat, BUT with my brilliant consults and ideas.
combine our ideas together, walla, the result x mengecewakan. 
thanx u nizam! :)

he's the one yang terer guna photoshop.
and me as the client la cakap nak macam ni, macam tuh~ hahaa.

when i get involved in decorating something,
memang x sah kan if there is no pink~
(unless if i'm aiming other colors)

so taraaaa, hamik kau, poster pink pink aku buat! LOLz.

with this, campur macam macam.
presentors, props, reports and all.

memang xsangka habis, tup tup my group did win something.
for the rezeki, i can only say thanx u Allah, alhamdulillah~
we manage to win 3rd runner up for natural categories!

FYI, natural categories mempunyai contestants paling ramai ye.
(ayat macam takbur je, ish ish ish)

and officially, my 2nd year as medical students dah tamat.
bermakna dah nak say bye bye to shah alam.
my upcoming 3rd year location is at hospital sungai buloh as i will enroll there for my clinical years.

thanx u shah alam for giving me the sweetest thing that ever happen in my life.


k bye. :)

SPICE-UP UR BLOG : centerize ur blog title!

salam.
hari ni nak SHARE macam mana nak buat CENTER KAN BLOG TITLE.



cara nya yang senang itu adalah :

pergi dashboard --> design --> edit HTML --> klik expand widget

then tekan ctrl + F, cari .Header h1 {

dah jumpa? ok bagus. sekarang copy ini ;

 text-align: center;

then paste kat bawah yang kita cari tadi.

preview, n kalau jadi, save! :)

k bye. :)

Thursday, June 23, 2011

#SPONTANEOUS THURSDAY-1




OUR GROUP WINSS! 
*BIG SMILE*





PS : sejuta kali bahagia! terima kasih kepada mereka yang terlibat. terbaik wok!

Wednesday, June 22, 2011

tapi tak mengapa



aku bahagia dengan hidup aku sekarang.
sangat bahagia. 
ada teman, ada rakan, ada sahabat, ada manusia.
yang sudi layan otak ting tong aku ni.

namun pelik yang aku rasa.
bila aku usha profile facebook manusia yang dulunya buat aku bahagia.
dulunye buat aku ketawa, dulunya jadi teman bicara, dulunya study sama sama.

bertambah pelik bila sekarang aku dan mereka bagai tidak kenal siapa.
pelik kan? 

ya, pelik.

tapi tak mengapa.
kerna kini aku ada manusia yang buat aku bahagia.
rasa pelik itu cuma seketika.
buat apa fikir lama lama. 

Sunday, June 19, 2011

MOVIE : BLITZ


ok nak review cerita ni.

blitz tuh nickname seorang yang psiko yang bernama Barry _____, dia ni berdendam dengan polis yang penah arrest dia dulu. so,dia nak revenge lah. maka dia bunuh polis yang penah wat hal dengan dia dulu dulu dengan kejam, one by one. ada satu scene dia ketuk kepala polis nama Robert dengan tukul. berkecai, dah la pukul banyak kali. then boleh pulak dia muntah sebab tengok kepala berkecai, yang xboleh bla, dia boleh heret muntah dia ke atas kepala, sangat geli. yucks! kira macam serial killer gak la.

setiap cerita mesti la ada hero kan. hero dia ni polis gak. dia macam otai la sikit. dengan botak nye. cakap pon nak kerek je, -.-".  hero ni dia pair up dengan ketua polis yang baru pindah sebab konon hebat lah. hebat tapi xde la hebat sangat pon. hehehe. diorang lah main character la dalam movie ni nak banteras si BLITZ tuh. 

kalau nak tahu scene scene action, atau nak tengok muntah diheret ke kepala, dia sila lah tengok sendiri di pawagam berdekatan.

yang kecik bawah ni ending die, kalau xnak tahu jangan gedik baca. kalau yang desperate nak tahu tuh silalah usaha sendiri untuk baca. hehe


lastlastBLITZtuhmatikenabunuhdekpolisbotakmacamotaidenganketuapoliskononhebattuh. 

bagi aku la, jalan cerita ni lame la. action pon suam suam kuku je. ada yang hardcore. boleh la. xde la bosan tapi for me, dah biasa tengok jalan cerita macam ni.

ok bye.

ps : xmen memang best! :)
next? emm mr popper's penguin, macam besssst. tee-hee~

terima kasih. :)

i received a box of watch for my 20th birthday!


the box also very cute maa. :)


few straps, and few circle things.
i can change the strap, and also the round thing circling the watch.
the watch are so small but im loving it! :)

thanx u! 

k bye~

Saturday, June 18, 2011

evening giggles

i find these make me giggles.
just sharing them. :)
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
Girls Dorm...
There is a teacher speaking in front of a group of boy college freshmen about the college rules.
The teacher starts talking about the dorm rooms.
“If you get caught in a girls dorm room after nine o’clock, you will get a fifty dollar fine. If you get caught twice, you get a hundred dollar fine. If you get caught three times, you get a two hundred-fifty dollar fine and suspension for a week at the least.”
So a boy raises his hand and asks, “How much for a yearly pass?”
--------------------------------------------------

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
ok bye. 

Wednesday, June 15, 2011

why i dont like blogwalking?

blogwalking, and stranded kat satu blog ni. from the blog, akhirnya jalan ke blog blog lain. dan seterusnya,  dan memang jenis aku, bila aku singgah aku akan baca dan sesungguhnya aku regret sebab rajin nak berblogwalking hari ni.

sebab sebab nya.

1. blog pemiliknya melayu perempuan dan melayu yang agamanya islam, tapi kata kata nya kasar.
sedih bila tengok melayu melayu ni, cakap bahasa carut carutan. kenapa kena macam tuh, nampak hebat ke bila cakap begitu? nampak modern, nampak style ke. owh kesian nye lah. konon nya, outspoken. outspoken lah sangat. 

2. blog pemiliknya melayu lelaki, tapi otak cabut skru kot, suke suke hina agama. not directly for sure. lagi sedih bila yang tukang komen pulak, namanya muhammad di depan namun dia kata kat tukang komen yang butthurt ni, xpaham sarcasm la ape la, narrow minded la. dah kau yang bernama mohammad sepatutnya jadi lelaki pimpin orang, wide la sangat cara pemikiran bila orang bergurau hal agama kau boleh gelak terkekek kekek sambil kata orang butthurt.  widenye pemikiran muhammad sekalian! heh, sarcasm bab bab agama aku xboleh terima. xpaham lah fikiran orang yang boleh gelak bila agama di perlekehkan. haiyaa.

haiyaa, manusia sekarang. tapi itu lah, dah namanya manusia. 

itu sebab aku xsuka mingle lama lama dalam dunia blog. itu sebab nya. serabut dengan manusia pelik cam ni. 

lagi satu, isu isu lapuk jangan difikirkan sangat. debate debate, lepas tuh reda kejap, then angkat balik isu lapuk. maju kan lah diri sendiri tuh. 

xda kaitan pon, just cat-therapy-to-ease-people-full-with-hatred chill people!
i want to be friend with bloggers yang chill chill saja. mesej pon chill, boleh gelak, i can laid back when i read the post. not those posts yang full of hatred, sumpah seranah, haiyaa, dun like maa.

ps : orang yang baca post ni pulak tedetik di hati nya, 'ada jugak manusia macam ni?'..

Tuesday, June 14, 2011

toothbrusher, fenomena baru.

kelaka, xmenahan ah youtubers malaysia kyopropaganda ni.
search la kat utube ye.

baru pas tengok video toothbrusher!
agak macam parody la.
main main je.

serius bongok.
terkekek kekek aku pukul 1 pagi ni.

tengok lah,
nescaya anda tergelak jua.

kalau yang jenis serius, maybe anda buat muka lah kot.



nah tengok tau.

Saturday, June 11, 2011

result PIALA FA 2011

and kelantan lost.
sedih nye! 

2-1

terengganu nye goal 
satu daudsu sumbat goal sendiri.
satu ahmad nordin alias sumbat.

xpe xpe, next time ye.

liga super lah plak. 

tamau gadoh2.
xsemangat sukan la macam tuh.

and congrates terengganu.
ape ape pon berhutang jugak dengan terengganu,
sebab form 4 form 5 dulu sekolah kat mrsm terengganu!

k bye

kelantan insyaAllah menang!

PIALA FA tonightt, dah habis dah ke?
tuh yang aku xtau,
TV xboleh tengok, orang pejabat amik smart card astro.
jeles lettew.

so nak nak nak sangat kelantan menang! yeahhhh!
menang lah. :)


menang ye sayang ku? :)

bye.

Thursday, June 9, 2011

knitted shoes! crochet style~

OMG.

lawanya kasut ni.
like seriously.

knitting-based shoe.
crochet stylee.
awwww, so cute.


me want!

look comfortable too!
how about the 'tapak' eh?
xkesah la, if tapak xdak.

i will wear it in my room! :)

more shoes!



comelnesss!



looked super duper comfort right?


look at the flower on top of the shoess! ssooo comel gila!

awwww once again. 
k bye

banyak nye keje?

lets take it in positive way.
udah udah bermuram durja.
sebab xda guna pon,

tiket pon dah beli.

so, jom baca buku. :)


clinical exam, nicholas O talley.  6th edition

bye

kah kah, yo lah baca buku kan?
padahal berfacebook, berblog, berglee, bersims, bergrey Anatomy.
arhh, banyak nye keje. ekekeke

eh, bye lah

kecoh je tulis kat blog kata nak study, cam budak nak upsr pulak gayenye.
umor dah 20 dah lisa oi.
err

Wednesday, June 8, 2011

guess what?

well, i guess my previous title has its charm la kot. it turned to be a reality.  true jugak eh saying "kata kata ibarat doa" tuh. eh, bukan kata kata ibu ke?

the story now is~ semester 5 will be held earlier, means bulan 8 dah start, sambung teros after the intro of clinical tuh. *CLAP CLAP CLAP*

happy sangat sangat lah *while wiping tears*

-------------------------------------

yeah, maybe dean doing his best, something beneficial for me. selalu ada pendedahan awal for me.. im lucky, i know that. so that im prepared. but, still i dont want to accept the fact that there's no holiday for me. can't it waits till im officially become a doctor? 

one more, yes i will be super happy when i hear this news if im rich or i live near KL. neither one.
WHY?

if i rich, i can cozyly (ade ke such word?) ride on aeroplane for one hour. instead of uncomfortably ride on bus for 9 hours, mind u im from kelantan. tiket bus, rm 46 ye sehala. kaya nye saya ni.

OR

if i live kat KL, senang lah nak ulang alik kan?

NAMPAK TAK? the masalah is TRANSPORTATION ye.

i dont want to list all my problems here, as i will be humiliated myself if i do so. my problems let me solved them.

people may see me as gedik mengada ngada. orang nak feed ilmu tapi banyak alasan la ape la. yes, people may say that, but mind u, if u are the one. please understand okay. kita xsama. u are not in my shoes now, u dont know my side problem at all. how my economy status, and yada yada. so, please please please do not easily judge me.

people got their own problems okay. dont talk as u wish publicly and make it look so easy.

and one more, what i write here in my blog is just to express my feeling, the nobody me. a therapy to calm myself. maybe u have ur own ways, but this is my way. dont take it seriously. since whatever i write will never give any effect to anybody, and later on i will obediently go to KL and enjoy my self to the fullest finishing the programmes.

k bye

asal x buat sampai bulan 9 teros?

personal post only! 
sebok sangat nak baca pandai2 la ye~ 


okay, now all my plans for the upcoming 2 months are doomed.
i don't like u, dean. SERIOUSLY.
why laa?

at first, i'll be totally free from all these medical things exactly on 1st july.
mind that, 1st JULY
but SUDDENLY, my beloved-not-anymore dean cancelled all the activities.
(which are camping with tons of ilmiah activities)
and replaced them with a programme namely as "INTRODUCTION TO CLINICAL"
the worst part is, the duration is 1 month.
*CLAP CLAP*
and will end at the end of JULY, meaning here..
my CUTI will officially start on 1st AUGUST.
pulak daaaaah?


dean dean tau x saya nak bisnes ni. hajat di hati ni nak start bulan 7 ni laaah. bila dah ada yang suka, then boleh la tempah untuk raya ke ape. boleh la dapat duit sikit. ye, saya orang miskin, duit JPA semua dah habis. satu hal lagi, cane ntah nak survive kan sebulan nanti. duit xde deaaaaaan! huuu

haapppy nye aku ye lah nak belaja kelinikal ni. xyah la nak kelinikal sangat. kang masuk 3rd year belajar jugak. bongek apo pon tatau wat intro la pulak. ish.

sebaiknya aku brenti kat sini je, aku takot kang kuar ayat terbaik dari ladang aku xmahu lha cemarkan blog aku dengan kata kata hudoh. so, stop. bye.

Tuesday, June 7, 2011

cara nak cari duit online

assalamualaikum.

well, nak share la sikit an pasal YOUTHSAYS.
memang best sebab senang nak dapat duit.
konsep dia sama macam churp churp lah.
dia kasi iklan, kita iklankan dekat FB ke, dekat TWITTER ke.
bila ada yang klik, duit masuk lah.

best sebab setiap klik, masuk dah 20sen, 30sen..
dapat 10 klik, dah rm3.
memang lumayan lah. :)

lagi best kalau kita dapat survey online.
buat je survey, dapat rm2, rm3.
biasanya NST lah yang survey.
kalau jawapan best, insyaAllah leh featured in NST.
wow, dapat masuk paper owh.
bangga siot.

tapi cam biasalah kena kerja sikit lah kan.
lagi gigih lagi best duit dia. 

then kita akan dapat kawan baru.
sebab dia ada section based on UNIVERSITY.
memang boleh la kalau nak kenal member2 se university. 

kalau berminat boleh lah pegi website youthsays ni.
memang senang dapat duit. 

jangan lupa ye, pergilah sini

bye. :)

A perfect life with my husband (?)

assalamualaikum.

-------------------------------------------------

in 4,5 years from now, 
i will be married. 
and have my own childs.


30 years afterward


i sit on the sofa cozyly..
i looked back into time.
reminiscing the old time.

-

when im happily married, and happy with my kids
and i raised my kids well.
being able to watch them grow up is the best things that ever happen to me.
with my supportive husband by my side, 
my life can't be more great.

my kids always make me proud,
with their excellent grades during their school life.
as a reward, on the school holiday..
my husband and i will took them on a vacation.

everything seems perfect! 
i love my husband and my kids.

now, my kids have grown up and so far healthy 
my little boy turned to be a handsome guy.
while my little girl turned to be a pretty lady.

one day, my son complained about him having a headache.
I told him to get himself checked at the hospital.

as the malay saying says,
"langit xselalu cerah"

well the saying is so true.

my son came home that night.
and he broke the bad news.

'mak, abang ada blood cancer, white blood cancer, a.k.a leukemia'

i'm speechless.
tears flowing on my cheeks. 
fast.

-------------------------------------------

editted by me by using my wild imagination, based on a true story.

everything is perfect, flawless!
but suddenly, everything goes upside down.
druuung! semua ranap, nak tengok anak kahwin dan the smooth flow in the future.
cucu ape semua..

ape ntah rasa dia?

sedih. memang akan rasa sedih sangat.
nak jadi kuat untuk anak pon tatau macam mana.
mintak jauh lah benda ni jadi in my future.

kalau korang, how are u gonna face with it?


Wednesday, June 1, 2011

[VIDEO] A U R O R A: video : taaruf -camping 91

SALAM! 

ni haa ada video from camping hari tuh.
OWH BEST!

-------------------------------
sila click ye.













CLICK IT!


-------------------------------

@ TAARUF

A U R O R A: video : taaruf -camping 91:

"sesi taaruf bersama peserta camping yg RAMAI... hope tade yg saket pale.. sorry senget... enjoy! ^_^"

@ GAME 3 WORDS

tengok lah ye, kerh kerh, macam paham je an.
LOL.

tapi sumpah best!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...