Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

angan angan menikohh aku

this post is regarding THIS! take a peep first!

hari ni day 7
semalam aku menggila tau x?
now i know kenapa lah semalam aku dok usha blog blog bride-to-be. seharian, aku dok baca pasal DIY items sebab perasan diri ni akan rajin nak buat. semalaman aku dok hadap video video cst production on save-the-date lah, wedding lah. 
and now i know why! and its hillarious. HAHAHAHAHA. what a coincidence!
do u know why? sebabnye adalah the next task on my kononnye 30 days challenge is about my dream wedding
so here we go, my version of dream wedding. :)
MY DREAM WEDDING
gambar hiasan sahaja

as for me, i don't want it to be so extravanganva.  (extravaganza means erra fazira's wed ceremony, siti nurhaliza's wed ceremony! :P) i don't want it to be stressful. i don't want it to be full with protocols. i don't want it to be like this or like that. i just want to have fun on my wedding day. the way me and my future husband want it to be.
i'll mention everything here briefly saja lah. mayb…

dalam banyak banyak binatang kan, aku suka..

AMARAN! post ini penuh dengan gambar! 
it will be,
CAT CAT CAT CAT
before i proceed to the task, lemme introduce my cats first okay. :)
i got few cats here in my home. and mereka semua sangat lah comel.
yang available kat rumah sekarang are :
1) CIKO, the persian cat.

CIKO lebih kurang macam ni lah, breed chocolate brown persian. :) but kaler mata dia deep orange.

macam ni! :) warna bulu pon lebih kurang macam ni
2) BOBO, anak si OREO (T_T)  not sure what breed he is. but i think it is domestic long hair cat. black in colour. bulu dia panjang and the best part is bobo ni sangat manja.
bila kitorang satu family dok lepaking kat depan TV, dia akan datang gesel gesel kat kita. 

lebih kurang macam ni lah. 

seriously, ekor dia tebal macam tuh. 
3) beberapa ekor anak kucing anak kepada OREO ( oreo? T_T) 4 kittens yang comel berada di halaman rumah sekarang, siapa mahu sila komen. :) hitam, hitam, putih, and putih+brown
kenapa setiap kali tulis OREO, mesti T_T? sebab OREO kesayangan family tuh hilang sudah~ missing…

evening with cendol pulut n laksa kedah!

i sat in my room, randomly tapping my touchpad. and as usual, mesti lah facebook is most opened websites! congratulations i bid to mark sukerbeger~ muahaha! nah awards i kasi. ok, merepek! -.-"
and now sambung. terbaca my friend nye status, it is about she went out for evening walking at tasik syeksen 7 tuh. and after that, she went to satu kedai cendol. aku just, ok. she ate cendol just now. 
and another perfect day of me laying in my room doing nothing, suddenly, i felt like my tekak, esophagus, stomach and everything downward screaming, wanting something cold! and i immediately remember about cendol that my friend mentioned few days back!
so i sms her, 'u, cendol yang u makan tuh kat mana? i need something cold, tee-hee!' she replied, 'kat unisel, syeksen 7, dekat restoran hakim'.
so that evening i went to that tempat la with my other friend. a small stall actually, xde meja pon. only chairs available.
tapi cendol dia sumpah sedap gila. ce imagine!  di petang petang yang kering …

Day 5 – How important you think education is?

DAYHEEEM ITS SO IMPORTANT! 
its so important, why? because it is.
basicnya, education ni ada macam macam. depends on the environment. education or pembelajaran budak kampung tak sama langsung dengan budak bandar. #fact
pembelajaran harian, seperti house chores, (basuh baju, lipat kain ect.) pembelajaran formal, lebih kepada apa yang kita belajar kat sekolah. pembelajaran secara x langsung, contoh nya, the way we communicate, the way we mingle with people, ect. dan lain lain.

so, xboleh x memang kena setuju education a.k.a pembelajaran ni amat penting! kan kan~ 
masa kecik kecik, mak ayah ajar kita macam macam.
ajar ngaji, ajar jadi budak baik, ajar macam mana nak survive hidup dalam dunia, dan ect

masuk sekolah pulak, cikgu ajar~
math, science, bm, bi and all~

ustaz ustazah ajar kita agama~

unformal education + formal + agama


bila tiga benda basic ni ada.
insyaAllah senang hidup kita. berjaya dunia akhirrat.

tambah tambah dunia sekarang ni.
anything la, memang semua nak tengok result and sahsia…

nak gak macam ni~

ciri suami yang baik.
ada ilmu agama, bukan takat solat 5 times per day. ADA ILMU AGAMA. boleh bimbing aku. kalau aku wat salah die boleh tegor. duduk elok elok sikit boleh x? aku suke sebenarnya kau tegor aku macam ni. tegor baik baik macam nak gurau tp besar maknanya. i like~ then, bukan nak perosak aku. aku ni mudah terpedaya. mudah hanyut. memang kena dapat laki baik baik lah. xde die nak tambah pedaya kan aku, tambah hanyut kan aku~  
tengok ni. 

aku harap yang terbaik~

MY AWESOME-BEE POSTER!

beautiful poster of mine! muahahaha.

suke hati lah nak kata kerek ke ape. nak kata buruk ke ape. its really up to you.
but as for me, sebab aku buat! sebab im part of it,  so its my taste and style. i think its beautiful!  and, i love it! :)
erk, but not me lah yang buat poster ni actually.
my friend, nizam yang buat, BUT with my brilliant consults and ideas. combine our ideas together, walla, the result x mengecewakan.  thanx u nizam! :)
he's the one yang terer guna photoshop. and me as the client la cakap nak macam ni, macam tuh~ hahaa.
when i get involved in decorating something, memang x sah kan if there is no pink~ (unless if i'm aiming other colors)
so taraaaa, hamik kau, poster pink pink aku buat! LOLz.
with this, campur macam macam. presentors, props, reports and all.
memang xsangka habis, tup tup my group did win something. for the rezeki, i can only say thanx u Allah, alhamdulillah~ we manage to win 3rd runner up for natural categories!
FYI, natural categories mempunyai contestants paling ra…

SPICE-UP UR BLOG : centerize ur blog title!

salam. hari ni nak SHARE macam mana nak buat CENTER KAN BLOG TITLE.


cara nya yang senang itu adalah :
pergi dashboard --> design --> edit HTML --> klik expand widget
then tekan ctrl + F, cari .Header h1 {
dah jumpa? ok bagus. sekarang copy ini ;
 text-align: center;
then paste kat bawah yang kita cari tadi.
preview, n kalau jadi, save! :)
k bye. :)

tapi tak mengapa

aku bahagia dengan hidup aku sekarang. sangat bahagia.  ada teman, ada rakan, ada sahabat, ada manusia. yang sudi layan otak ting tong aku ni.
namun pelik yang aku rasa. bila aku usha profile facebook manusia yang dulunya buat aku bahagia. dulunye buat aku ketawa, dulunya jadi teman bicara, dulunya study sama sama.
bertambah pelik bila sekarang aku dan mereka bagai tidak kenal siapa. pelik kan? 
ya, pelik.
tapi tak mengapa. kerna kini aku ada manusia yang buat aku bahagia. rasa pelik itu cuma seketika. buat apa fikir lama lama. 

MOVIE : BLITZ

ok nak review cerita ni.
blitz tuh nickname seorang yang psiko yang bernama Barry _____, dia ni berdendam dengan polis yang penah arrest dia dulu. so,dia nak revenge lah. maka dia bunuh polis yang penah wat hal dengan dia dulu dulu dengan kejam, one by one. ada satu scene dia ketuk kepala polis nama Robert dengan tukul. berkecai, dah la pukul banyak kali. then boleh pulak dia muntah sebab tengok kepala berkecai, yang xboleh bla, dia boleh heret muntah dia ke atas kepala, sangat geli. yucks! kira macam serial killer gak la.
setiap cerita mesti la ada hero kan. hero dia ni polis gak. dia macam otai la sikit. dengan botak nye. cakap pon nak kerek je, -.-".  hero ni dia pair up dengan ketua polis yang baru pindah sebab konon hebat lah. hebat tapi xde la hebat sangat pon. hehehe. diorang lah main character la dalam movie ni nak banteras si BLITZ tuh. 
kalau nak tahu scene scene action, atau nak tengok muntah diheret ke kepala, dia sila lah tengok sendiri di pawagam berdekatan.

yang kecik…

terima kasih. :)

i received a box of watch for my 20th birthday!

the box also very cute maa. :)

few straps, and few circle things. i can change the strap, and also the round thing circling the watch. the watch are so small but im loving it! :)
thanx u! 
k bye~

evening giggles

i find these make me giggles. just sharing them. :) -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- Girls Dorm... There is a teacher speaking in front of a group of boy college freshmen about the college rules. The teacher starts talking about the dorm rooms. “If you get caught in a girls dorm room after nine o’clock, you will get a fifty dollar fine. If you get caught twice, you get a hundred dollar fine. If you get caught three times, you get a two hundred-fifty dollar fine and suspension for a week at the least.” So a boy raises his hand and asks, “How much for a yearly pass?” --------------------------------------------------
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ok bye. 

why i dont like blogwalking?

blogwalking, and stranded kat satu blog ni. from the blog, akhirnya jalan ke blog blog lain. dan seterusnya,  dan memang jenis aku, bila aku singgah aku akan baca dan sesungguhnya aku regret sebab rajin nak berblogwalking hari ni.
sebab sebab nya.
1. blog pemiliknya melayu perempuan dan melayu yang agamanya islam, tapi kata kata nya kasar. sedih bila tengok melayu melayu ni, cakap bahasa carut carutan. kenapa kena macam tuh, nampak hebat ke bila cakap begitu? nampak modern, nampak style ke. owh kesian nye lah. konon nya, outspoken. outspoken lah sangat. 
2. blog pemiliknya melayu lelaki, tapi otak cabut skru kot, suke suke hina agama. not directly for sure. lagi sedih bila yang tukang komen pulak, namanya muhammad di depan namun dia kata kat tukang komen yang butthurt ni, xpaham sarcasm la ape la, narrow minded la. dah kau yang bernama mohammad sepatutnya jadi lelaki pimpin orang, wide la sangat cara pemikiran bila orang bergurau hal agama kau boleh gelak terkekek kekek sambil kata orang …

toothbrusher, fenomena baru.

kelaka, xmenahan ah youtubers malaysia kyopropaganda ni. search la kat utube ye.
baru pas tengok video toothbrusher! agak macam parody la. main main je.
serius bongok. terkekek kekek aku pukul 1 pagi ni.
tengok lah, nescaya anda tergelak jua.
kalau yang jenis serius, maybe anda buat muka lah kot.



nah tengok tau.

result PIALA FA 2011

and kelantan lost. sedih nye! 
2-1
terengganu nye goal  satu daudsu sumbat goal sendiri. satu ahmad nordin alias sumbat.
xpe xpe, next time ye.
liga super lah plak. 
tamau gadoh2. xsemangat sukan la macam tuh.
and congrates terengganu. ape ape pon berhutang jugak dengan terengganu, sebab form 4 form 5 dulu sekolah kat mrsm terengganu!
k bye

kelantan insyaAllah menang!

PIALA FA tonightt, dah habis dah ke? tuh yang aku xtau, TV xboleh tengok, orang pejabat amik smart card astro. jeles lettew.
so nak nak nak sangat kelantan menang! yeahhhh! menang lah. :)

menang ye sayang ku? :)
bye.

knitted shoes! crochet style~

OMG.
lawanya kasut ni. like seriously.
knitting-based shoe. crochet stylee. awwww, so cute.

me want!
look comfortable too! how about the 'tapak' eh? xkesah la, if tapak xdak.
i will wear it in my room! :)

more shoes!



comelnesss!



looked super duper comfort right?


look at the flower on top of the shoess! ssooo comel gila!
awwww once again.  k bye

banyak nye keje?

lets take it in positive way. udah udah bermuram durja. sebab xda guna pon,
tiket pon dah beli.
so, jom baca buku. :)

clinical exam, nicholas O talley.  6th edition
bye
kah kah, yo lah baca buku kan? padahal berfacebook, berblog, berglee, bersims, bergrey Anatomy. arhh, banyak nye keje. ekekeke
eh, bye lah

kecoh je tulis kat blog kata nak study, cam budak nak upsr pulak gayenye.
umor dah 20 dah lisa oi.
err

guess what?

well, i guess my previous title has its charm la kot. it turned to be a reality.  true jugak eh saying "kata kata ibarat doa" tuh. eh, bukan kata kata ibu ke?
the story now is~ semester 5 will be held earlier, means bulan 8 dah start, sambung teros after the intro of clinical tuh. *CLAP CLAP CLAP*
happy sangat sangat lah *while wiping tears*
-------------------------------------
yeah, maybe dean doing his best, something beneficial for me. selalu ada pendedahan awal for me.. im lucky, i know that. so that im prepared. but, still i dont want to accept the fact that there's no holiday for me. can't it waits till im officially become a doctor? 
one more, yes i will be super happy when i hear this news if im rich or i live near KL. neither one. WHY?
if i rich, i can cozyly (ade ke such word?) ride on aeroplane for one hour. instead of uncomfortably ride on bus for 9 hours, mind u im from kelantan. tiket bus, rm 46 ye sehala. kaya nye saya ni.
OR
if i live kat KL, senang lah nak u…

asal x buat sampai bulan 9 teros?

personal post only! 
sebok sangat nak baca pandai2 la ye~ 


okay, now all my plans for the upcoming 2 months are doomed. i don't like u, dean. SERIOUSLY. why laa?
at first, i'll be totally free from all these medical things exactly on 1st july. mind that, 1st JULY but SUDDENLY, my beloved-not-anymore dean cancelled all the activities. (which are camping with tons of ilmiah activities) and replaced them with a programme namely as "INTRODUCTION TO CLINICAL" the worst part is, the duration is 1 month. *CLAP CLAP*
and will end at the end of JULY, meaning here..
my CUTI will officially start on 1st AUGUST.
pulak daaaaah?


dean dean tau x saya nak bisnes ni. hajat di hati ni nak start bulan 7 ni laaah. bila dah ada yang suka, then boleh la tempah untuk raya ke ape. boleh la dapat duit sikit. ye, saya orang miskin, duit JPA semua dah habis. satu hal lagi, cane ntah nak survive kan sebulan nanti. duit xde deaaaaaan! huuu
haapppy nye aku ye lah nak belaja kelinikal ni. xyah la nak kelinikal sa…

cara nak cari duit online

assalamualaikum.
well, nak share la sikit an pasal YOUTHSAYS. memang best sebab senang nak dapat duit. konsep dia sama macam churp churp lah. dia kasi iklan, kita iklankan dekat FB ke, dekat TWITTER ke. bila ada yang klik, duit masuk lah.
best sebab setiap klik, masuk dah 20sen, 30sen.. dapat 10 klik, dah rm3. memang lumayan lah. :)
lagi best kalau kita dapat survey online. buat je survey, dapat rm2, rm3. biasanya NST lah yang survey. kalau jawapan best, insyaAllah leh featured in NST. wow, dapat masuk paper owh. bangga siot.
tapi cam biasalah kena kerja sikit lah kan. lagi gigih lagi best duit dia. 
then kita akan dapat kawan baru. sebab dia ada section based on UNIVERSITY. memang boleh la kalau nak kenal member2 se university. 
kalau berminat boleh lah pegi website youthsays ni. memang senang dapat duit. 
jangan lupa ye, pergilah sini
bye. :)

A perfect life with my husband (?)

assalamualaikum.
-------------------------------------------------

in 4,5 years from now,  i will be married.  and have my own childs.

30 years afterward


i sit on the sofa cozyly..
i looked back into time.
reminiscing the old time.

-

when im happily married, and happy with my kids
and i raised my kids well. being able to watch them grow up is the best things that ever happen to me. with my supportive husband by my side,  my life can't be more great.
my kids always make me proud, with their excellent grades during their school life. as a reward, on the school holiday.. my husband and i will took them on a vacation.
everything seems perfect!  i love my husband and my kids.
now, my kids have grown up and so far healthy  my little boy turned to be a handsome guy. while my little girl turned to be a pretty lady.
one day, my son complained about him having a headache. I told him to get himself checked at the hospital.
as the malay saying says, "langit xselalu cerah"
well the saying is so true.
my so…

[VIDEO] A U R O R A: video : taaruf -camping 91

SALAM! 
ni haa ada video from camping hari tuh. OWH BEST!

-------------------------------
sila click ye.













CLICK IT!


-------------------------------
@ TAARUF
A U R O R A: video : taaruf -camping 91:

"sesi taaruf bersama peserta camping yg RAMAI... hope tade yg saket pale.. sorry senget... enjoy! ^_^"
@ GAME 3 WORDS
tengok lah ye, kerh kerh, macam paham je an. LOL.
tapi sumpah best!