Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

PT GIT

salam
yeah,  today is close to over. my hectic day is close to over. im soooo glad. yeah!
and again, I was so down after any tutorial (SGS) or practical session. feel like im the stupidest in the class. and start blaming own self for being so stupid, and for not reading terrorly.
with the lecturer's talking or should i say advising us to keep studying,  be more focus about the PRO exam which approaching me so furiously.  what a scary things. :(
2nd may will be the date. 1 month to go.  and im still not prepared. terok nye.
ape ape hal, best tengok gamba makanan. ayam goreng awww sedapnya.

malangnya, it is tasty but it is nasty. too much calories, keep the doctors near to you. :) mahu ke macam tuh?
ps : progress test again tomorrow. need to study. 
k bye.

rindu zaman kanak kanak dulu

salam.

ash ketchum dgn pikachu!  see? aku ingat lagi nama dorang ni.
try tanya sal digimon, memang x ingat aah.
how i miss the old time, when us, adik beradik sanggup bangun awal pagi... to watch our favourite cartoon ni, pokemon. 
rindu zaman budak budak.
bye.
ps : tomorrow got Microb SGS, Pharmacology SGS and Microb Prac on the envening. another hectic day to survive. pfft.

pregnant lady?

owwwwh wait till u read the rest of this post. no early assumpations okay? :)
i think im pregnant. a song by soko.  CLICK HERE to hear the song. 
it really suit me well,  except for some parts. 
I think i'm pregnant
I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I feel fat and heavy,
and i hate my body

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I eat chocolate and strawberries,
I am sorry I can't help it!

And all day I feel nauseous it's not pretty to see
Of course I'm getting bigger and bigger
I'm getting bigger and bigger
I'm getting bigger, and bigger!

How, can I abort, all my fat, fat belly!
Tell me how can i abort
All my fat, fat belly

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
Though I take my pills everyday since I was 13

And I've had a test, and it tells me I'm not,
And my friends look at me and all ask "SoKo what's happening?
You're getting bigger and bigger
You're getting bigger and bigger
You're getting bigggger! and bigger!&qu…

i think i wanna marry you! :)

salam
all the time favourite songs ever! MARRY YOU by bruno mars.
nanti kahwin nanti nak pasang lagu ni la. -.- tang bile je la nak pasang lagu ni?  macam la ada majlis tari menari majlis aku nanti tuh. LOL 
tapi sungguh sedap lagu ni. auuuw. 
nah aku kasi lirik. :) tekan je link kat sidebar. letak khas untuk yang nak dengar.  It's a beautiful night
We're looking for something dumb to do Hey baby I think I wanna marry you
Is it the look in your eyes Or is it this dancing juice? Who cares, baby I think I wanna marry you
Well, I know this little chapel On the boulevard we can go No one will know Oh, come on girl
Who cares if we're trashed Got a pocket full of cash we can blow Shots of patron And it's on, girl
Don't say no, no, no, no, no Just say yeah, yeah, yeah, yeah, yeah And we'll go, go, go, go, go If you're ready, like I'm ready
'Cause it's a beautiful night We're looking for something dumb to do Hey baby I think I wanna marry you
Is it the look in your eyes Or is it this …

happy earth hour!

salam. 
teringat lak zaman matrix dulu time earth hour. auuw, syok nye. aku xtahu ape yang syok.  tapi yang pasti pengalaman bergelap sejam (kot?) tuh da cukup untuk bagitahu satu dunia. time matrix dulu aku sambut earth hour. (haha)
aku ingat lagi macam maca indians kat matrix aku tuh sangat bersemangat jerit dari bawah.. suruh off the lights semua. nak support earth hour.
tapi kitorang roomate memang dari petang lagi nak support earth hour ni. so, xpayah nak suruh suruh pon kitorang buat.
so, bergelap la kitorang.
tapi maaf la. xingat sangat ape kitorang buat. sebab tertuka dengan aktiviti bergelap yang lain. sebab matrix tuh agak suka lah black-out. -.-"
yang pasti tahun ni punye earth hour iaitu semalam. aku wat bodow je. sebab? ntah, maybe sebab aku kongsi bilik ni dengan manusia yang xberapa aku masuk kepala. maka aktiviti bilik jadi terbatas. -.-"
papepon, happy earth hour. (untuk tahun depan punye.)
k bye.

alahai rebecca black

salam.
PS : CE DENGAR LAGU FRIDAY BY REBECCA BLACK. 
LAGU FRIDAY REBECCA BLACK
SINOPSIS PENDEK LAGU NI :
HARI NI HARI JUMAAT. HARI MINGGU YANG AKU NANTIKAN. AKU BANGUN PAGI LEPAS TU AKU MAKAN CEREAL, THEN AKU PEGI TUNGGU BAS SEBAB AKU NAK PERGI BERPOYA POYA BERPARTEEEEYH SAKAN HARI NI. PASTU TIBA TIBA KAWAN KAWAN AKU LALU DEPAN AKU YANG TENGAH TUNGGU BAS NI. DORANG NAIK KERETA SPORT MAHAL GILA BABENG (PADAHAL MUKA SORANG SORANG NAMPAK SANGAT BUDAK 13 TAHUN.). KEMUDIAN, AKU DAN KAWAN KAWAN AKU NI BERPARTI PARTI SAKAN! WEEEHUU.
WE WE WE SO EXCITED. SO EXCITED <== CAM GAMPANG! -.-'
seriously lagu macam gampang.  suara macam dia tengah bercakap je.  owh rebecca black, u made my day la. sebab aku gelak gila gila dengar lagu ni. macaaaaam, er, ada jugak lagu macam ni dalam dunia ni. tau la u are so excited sebab weekend u boleh pegi berparteeeey, LOL.
tapi at least, this girl semangat nak keluar jalan jalan. bangun awal pagi. xmacam orang kebanyakan... selalu kalau weekend, tidow la ek? hehe kul 10…

tahniah long!

salam.
this is my brother. yang exactly bawah aku. im the first, he is the second one.


nama dia  NIK MUHAMMAD FU'AD BIN NIK YUSOF.
and, i want to bid him a very very big congratulations sebab result SPM dia yang cemerlang.
straight As.  3A+, 3A, 3A-
i hope u can go oversea. fulfill our parent punye dream ok? our parent tuh macam nak sangat tengok anak berjaya and dapat pegi oversea. :)
aku dulu dah menghampakan dorang. result SPM xberapa bagus. dapat masuk matrix je.
nasib ah dapat amik medicine. dapat la jugak ubatkan dorang punye kekecewaan. (aku tahu dorang kecewa, tapi dorang baik, never show it to me. mereka sangat supportive. comfort me when im so down.. really love them!)
so now, tugas tuh dah beralih atas bahu adik aku ni. fullfil it okay? 
till then, bye bye. :)

4 DONTS in history taking.

salam
oren : aku. biru : patient
----------------------------------------------------------------------------

nak masuk bab social history aku memang berdebar. tapi aku start jugak. macam biasa lah ayat buku.
"it may be a litle bit sensitive for you. but i need to ask these questions because it may be related to your illness" 
kemudian aku senyap jap. buat saspen.
patient x keruan. 'pemenda student medic ni nak tanya?' dalam hati die kot.
then aku sambung, "emm, do u smoke, miss susan?"
'no, i dont' muke patient berkerut tahan sakit.
"what about alcohol?"
'alcohol, what is that?'
"for example whiskey, beer"
'owh', patient angguk paham then sambung, ' no, i dont take any alcohol.'
"another sensitive question, do u take drugs for pleasure?"
patient buat muka xpaham. 
aku cepat cepat tangkap, "for example, dadah or something like that?"
patient macam nak menangis, sakit sangat kot namun dia jawab jugak 
'…

owh, baru saya tahu.

salam.
awas, post panjang.
ahad lepas, aku dengan rajin dan rela hatinya telah join satu bengkel iaitu,  bengkel 'feqah perubatan' yang dianjurkan oleh exco modal insan, MESTA (medical student association). (serius bangga dengan diri sendiri, weehuu!)
sebenarnya kan, dari first year lagi dengar pasal benda ni. dah banyak kali benda ni dianjurkan. dan setiap kali itu ada saja benda yang buat aku x join. malas or ada kerja lain. (biasa lah. T_T)
dan bila dah buat ahad lepas, aku nekad nak join. nak jugak tahu apa die 'feqah perubatan' ni?
macam biasalah, nak share lah benda dapat tuh. buat apa dapat ilmu simpan je. baik spread the word, ye dak?
selalu kita nampak, kalau orang sakit masuk ward, kewajipan solat tuh macam x endah kan sangat.
aku nak bangkitkan 3 isu common la. yang selalu aku dengar bila masuk hospital. berdasarkan pengalaman aku dan family terdekat jugak lah ni.
ada orang cakap.. 1) "awak x sihat, xpayah la nak solat. sakit tuh darurat kan?"
2) "macam mana awak n…

trust that i throw.

salam.

*i'm specifically telling all of u a story about me and her. because i was so moved, touched (terganggu?) when she was doing her talking. but, to be wide, this post is dedicated to all who are involved.*
kepercayaan.  trust
i hate myself for betraying her trust. for being super selfish.  since what im doing is giving me a very good deal of benefits. i didnt even realize that im betraying her trust. i didnt even think about how she would feels when she knows about all those stuff. illegal stuff i did without her knowing. illegal stiff i did behind her back.

you trust me, but i throw your trust away. i played with it.
hence, im deserve to lose your respect of me. and im really sorry for shattering your hope. your trust in me.
but there's really nothing much i can do. i cant reverse time to correct everything. i didnt have that kind of super-power.
just hoping here in my little room, praying. everything will be settled. 
so that i can live my life again, and gain your respect again. from the …

cocoV si klon nutella sedap menjilat jari.

salam

coco V ni super delicious.  macam nutella. 
k bye.

ini yang aku janji dulu, kan?

salam.
ingat lagi x pasal patchwork pouch, hp case dengan cupcake yang aku cerita post dulu dulu. haa, x baca pon? xpe xpe. sila baca dulu okay.
entri ini dan entri ini.
dah baca? bagus bagus.
so, entri ini hanyalah untuk menayang hasil hasil benda yang aku buat tuh.
untuk mendalah yang aku panggil patchwork pouch tuh, sebenarnya nama die patchwork wristlet.
inilah dia!


puas hati aku dapat buat sendiri. hua hua hua. 
next is, hp case.
ni pulak fabric yang aku beli untuk buat patchwork wristlet dan hp case kat atas tuh.

accident di pagi hari

salam
hari semalam, 13 mac 2011. pada pukul around 8.40 pagi, mak ayah aku tolong hantar aku kat stesen bas sebab aku harus balik ke shah alam. hari ini, 14 mac aku ada kelas dah.
time tuh ayah aku lah yang drive. bas pukul 9 pagi. tapi ayah aku drive cool sebab tau, bas bukan nye on time sangat. so bawak kereta chill chill je lah.
tengah sedap sedap borak satu family, tiba tiba nampak satu kereta ni, sedap kona nak parking kereta kat kedai makan. die jalan side lagi satu, tapi sedap kona amik jalan orang lain. body kereta dah macam hadang satu jalan. macam wat demo roadblock pulak.
kitorang satu family dah geram geram dalam kereta. membebel lah kan.
'apehal kereta ni? boleh amik jalan orang macam tuh?'
'kalau xda orang boleh la'
'sepatutnya tunggu la kereta yang guna jalan side lagi satu xde ke baru la boleh kalau nak masuk'
memang geram sangat. dah la die masuk side nak parking depan kedai tuh lambat gila. takot agaknya, xpon bajet boleh masuk, tapi sempit ke ape sume so cam lamb…

blog updated!

salam.
tengok tengok nie~~ excited gila neh! 

saya buat benda ni!  dah lama kot nak buaaaat shoutbox ni hidden. bila tekan baru kuar. yeaaaaah! dan akhirnya, hari ini rajin nak buat.
konon nak buat macam tag price. bila tekan, die kuar~ tapi macam xjadi sangat.  sedih terasa, kah kah.
more update, aku yang tamak ni taruk heartbeat kat dalam blog ni.

sila lah rajin rajin dan tekan!  mana lah tahu berminat kaaan? barang barang die okay whaaat. :)
k lah bye.

hp case siaaaap!

salam.
hari ini, satu lagi hasil seni tangan aku dilahirkan. hp case! weehuu.
nanti aku sampai shah alam aku kasi upload itu gambar. mahu menunjuk. kuikui. setan betol perangai. jangan tiru okeh?
btw, esok da kena pi shah alam. huh? dah seminggu eh? cepat betol. xsukaaaaa nya saya! :( tapi xpe, think positive okay? kena belajar demi masa depan. baru boleh beli macam macam. <= lagi satu perangai xelok. belajar x ikhlas. -.-
pahtu kan, tadi pi stesen ketapi. amik adik saya, ala yang kat post sini tuh. dia baru balik dari negeri sembilan.  cuti sekolah dah kan? 
happy nye dapat kumpul complete set satu family.  wee-huu. memang bahagia la ini macam. 
k bye.