Pages

Thursday, March 31, 2011

PT GIT

salam

yeah,  today is close to over.
my hectic day is close to over. im soooo glad. yeah!

and again, I was so down after any tutorial (SGS) or practical session.
feel like im the stupidest in the class.
and start blaming own self for being so stupid, and for not reading terrorly.

with the lecturer's talking or should i say advising us to keep studying, 
be more focus about the PRO exam which approaching me so furiously.
 what a scary things. :(

2nd may will be the date.
1 month to go. 
and im still not prepared. terok nye.

ape ape hal, best tengok gamba makanan.
ayam goreng awww sedapnya.


malangnya, it is tasty but it is nasty.
too much calories, keep the doctors near to you. :)
mahu ke macam tuh?

ps : progress test again tomorrow. need to study. 

k bye.

Wednesday, March 30, 2011

rindu zaman kanak kanak dulu

salam.


ash ketchum dgn pikachu! 
see? aku ingat lagi nama dorang ni.

try tanya sal digimon,
memang x ingat aah.

how i miss the old time,
when us, adik beradik sanggup bangun awal pagi...
to watch our favourite cartoon ni, pokemon. 

rindu zaman budak budak.

bye.

ps : tomorrow got Microb SGS, Pharmacology SGS and Microb Prac on the envening.
another hectic day to survive. pfft.

pregnant lady?

owwwwh wait till u read the rest of this post.
no early assumpations okay? :)

i think im pregnant. a song by soko. 
CLICK HERE to hear the song. 

it really suit me well, 
except for some parts. 

I think i'm pregnant
I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I feel fat and heavy,
and i hate my body

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I eat chocolate and strawberries,
I am sorry I can't help it!

And all day I feel nauseous it's not pretty to see
Of course I'm getting bigger and bigger
I'm getting bigger and bigger
I'm getting bigger, and bigger!

How, can I abort, all my fat, fat belly!
Tell me how can i abort
All my fat, fat belly

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
Though I take my pills everyday since I was 13

And I've had a test, and it tells me I'm not,
And my friends look at me and all ask "SoKo what's happening?
You're getting bigger and bigger
You're getting bigger and bigger
You're getting bigggger! and bigger!"

How can I abort, all my fat fat belly
Tell me how can I abort,
all my faaaat, faat belly

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I am breeding something,
but i don't really know what it is

I think I'm pregnant
I think I'm pregnant
But today I discovered that its not a baby, that I am expecting
Its just a big fart, stuck in my belly

And I might give birth to a little piece of fat
to a little piece of fat
to a little piece of fat

and you will look like butter
and you will look like butter
and you will look like
look like
butter

Welcome Mr. Butter!

waaaaaaaaa! i am fat! :(
im trying really hard here to lose my weight.
really, im getting bigger and bigger.
and i feel heavy too.
and it sucks. really sucks.

who's to blame?
of course my own self.
for eating gluttonously, 
for god sake, i dont want to be like CONCHITA. -.-"
and for not exercising AT ALL. 
pfft. apa nak jadi lah nik nurlisa.

just now, i was reading this blog and now, i full-spirited to lose some weight. 
and im planning to followed the instruction he provide there.
i hope i can go through my own nafsu, and can resist any tawaran makanan menggoda. hehehe.

ps : tibe tibe rasa nak beli penimbang buat cake tuh. HAHA. bukan nak buat cake, tapi untuk kira kalori. hehehe.

Tuesday, March 29, 2011

i think i wanna marry you! :)


salam

all the time favourite songs ever!
MARRY YOU by bruno mars.

nanti kahwin nanti nak pasang lagu ni la. -.-
tang bile je la nak pasang lagu ni? 
macam la ada majlis tari menari majlis aku nanti tuh. LOL 

tapi sungguh sedap lagu ni.
auuuw. 

nah aku kasi lirik. :)
tekan je link kat sidebar.
letak khas untuk yang nak dengar. 
It's a beautiful night

We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes
Or is it this dancing juice?
Who cares, baby
I think I wanna marry you

Well, I know this little chapel
On the boulevard we can go
No one will know
Oh, come on girl

Who cares if we're trashed
Got a pocket full of cash we can blow
Shots of patron
And it's on, girl

Don't say no, no, no, no, no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
And we'll go, go, go, go, go
If you're ready, like I'm ready

'Cause it's a beautiful night
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes
Or is it this dancing juice?
Who cares, baby
I think I wanna marry you

I'll go get a ring
Let the choir bells sing like
Ooh, so what ya wanna do?
Let's just run, girl

If we wake up and you
Wanna break up, that's cool
No, I won't blame you
It was fun, girl

Don't say no, no, no, no, no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
And we'll go, go, go, go, go
If you're ready, like I'm ready

'Cause it's a beautiful night
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes
Or is it this dancing juice?
Who cares, baby
I think I wanna marry you

Just say I do
Tell me right now, baby
Tell me right now, baby, baby

Just say I do
Tell me right now, baby
Tell me right now, baby, baby, oh

It's a beautiful night
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes
Or is it this dancing juice
Who cares, baby


I think I wanna marry you
sweet kan?
hehe.

k lah bye. 

Sunday, March 27, 2011

happy earth hour!

salam. 

teringat lak zaman matrix dulu time earth hour.
auuw, syok nye.
aku xtahu ape yang syok. 
tapi yang pasti pengalaman bergelap sejam (kot?) tuh da cukup untuk bagitahu satu dunia.
time matrix dulu aku sambut earth hour. (haha)

aku ingat lagi macam maca indians kat matrix aku tuh
sangat bersemangat jerit dari bawah..
suruh off the lights semua.
nak support earth hour.

tapi kitorang roomate memang dari petang lagi nak support earth hour ni.
so, xpayah nak suruh suruh pon kitorang buat.

so, bergelap la kitorang.

tapi maaf la. xingat sangat ape kitorang buat.
sebab tertuka dengan aktiviti bergelap yang lain.
sebab matrix tuh agak suka lah black-out. -.-"

yang pasti tahun ni punye earth hour iaitu semalam.
aku wat bodow je.
sebab? ntah, maybe sebab aku kongsi bilik ni dengan manusia yang xberapa aku masuk kepala.
maka aktiviti bilik jadi terbatas. -.-"

papepon, happy earth hour. (untuk tahun depan punye.)

k bye.

Saturday, March 26, 2011

alahai rebecca black

salam.

PS : CE DENGAR LAGU FRIDAY BY REBECCA BLACK. 


SINOPSIS PENDEK LAGU NI :

HARI NI HARI JUMAAT. HARI MINGGU YANG AKU NANTIKAN. AKU BANGUN PAGI LEPAS TU AKU MAKAN CEREAL, THEN AKU PEGI TUNGGU BAS SEBAB AKU NAK PERGI BERPOYA POYA BERPARTEEEEYH SAKAN HARI NI. PASTU TIBA TIBA KAWAN KAWAN AKU LALU DEPAN AKU YANG TENGAH TUNGGU BAS NI. DORANG NAIK KERETA SPORT MAHAL GILA BABENG (PADAHAL MUKA SORANG SORANG NAMPAK SANGAT BUDAK 13 TAHUN.). KEMUDIAN, AKU DAN KAWAN KAWAN AKU NI BERPARTI PARTI SAKAN! WEEEHUU.

WE WE WE SO EXCITED. SO EXCITED <== CAM GAMPANG! -.-'

nrebecca black, 13 tahun.
seriously lagu macam gampang. 
suara macam dia tengah bercakap je. 
owh rebecca black, u made my day la.
sebab aku gelak gila gila dengar lagu ni.
macaaaaam, er, ada jugak lagu macam ni dalam dunia ni.
tau la u are so excited sebab weekend u boleh pegi berparteeeey, LOL.

tapi at least, this girl semangat nak keluar jalan jalan.
bangun awal pagi. xmacam orang kebanyakan...
selalu kalau weekend, tidow la ek? hehe
kul 10 baru bangun kuar. tee-hee.

yang xboleh bla, cer tengok how the comment get soooo flooded.
like wow wow wow.
i never seen something like this before. HAHA.
people are so furious about her, till the comment is coming n coming every second. LOL



did u guys saw that?

btw, this post is nigahiga's inspired.
ala famous you tubers tuh.

k bye. :)

Wednesday, March 23, 2011

tahniah long!

salam.

this is my brother.
yang exactly bawah aku.
im the first, he is the second one.



nama dia 
NIK MUHAMMAD FU'AD BIN NIK YUSOF.

and, i want to bid him a very very big congratulations sebab result SPM dia yang cemerlang.

straight As. 
3A+, 3A, 3A-

i hope u can go oversea.
fulfill our parent punye dream ok?
our parent tuh macam nak sangat tengok anak berjaya and dapat pegi oversea. :)

aku dulu dah menghampakan dorang.
result SPM xberapa bagus.
dapat masuk matrix je.

nasib ah dapat amik medicine.
dapat la jugak ubatkan dorang punye kekecewaan.
(aku tahu dorang kecewa, tapi dorang baik, never show it to me. mereka sangat supportive. comfort me when im so down.. really love them!)

so now, tugas tuh dah beralih atas bahu adik aku ni.
fullfil it okay? 

till then, bye bye. :)

Tuesday, March 22, 2011

4 DONTS in history taking.

salam

oren : aku.
biru : patient

----------------------------------------------------------------------------


nak masuk bab social history aku memang berdebar.
tapi aku start jugak. macam biasa lah ayat buku.

"it may be a litle bit sensitive for you. but i need to ask these questions because it may be related to your illness" 

kemudian aku senyap jap. buat saspen.

patient x keruan. 'pemenda student medic ni nak tanya?' dalam hati die kot.

then aku sambung, "emm, do u smoke, miss susan?"

'no, i dont' muke patient berkerut tahan sakit.

"what about alcohol?"

'alcohol, what is that?'

"for example whiskey, beer"

'owh', patient angguk paham then sambung, ' no, i dont take any alcohol.'

"another sensitive question, do u take drugs for pleasure?"

patient buat muka xpaham. 

aku cepat cepat tangkap, "for example, dadah or something like that?"

patient macam nak menangis, sakit sangat kot namun dia jawab jugak 

'nooooo, i dont take drugs like thaaaat.. why u are being like this, asking me lot of nonsense questions.. im having loose motion here, cramping abdomen and all and yet u asked me about drugs, smokes and everything..' 
(imagine okay. her tones sound like she was super annoying.)

aku speechless kejap. xpernah lagi jumpe patient macam ni.

kemudian aku sambung, "im sorry, i need to ask these questions because it may be related to your illness," 

jawapan yang aku boleh fikir time tuh. 

----------------------------------------------------------------------------

dialog atas ni sedikit role-play history taking aku pagi tadi.

tadi time ECE. communication skills punye kelas.
im the lucky four (because there are four of us yang terpilih hari ni) today,
because im get chosen to interview 'patient tipu tipu' atau kitorang biasa gelar 'primer'.

things go all 'tunggang tebalik' bila the primer, madam radziah tuh berlakon sakit dengan sangat exaggerated.
i mean, she's like a real-life-patient-yang-kalau-boleh-doctor-want-to-avoid la.
she's really really in pain and easily get irritated.

macam mana nak deal dengan patient macam ni?
cer citer cer citer. ^_^

tips i got from Dr. Ng and Madam Radziah today are:

1) inform the patient awal awal lagi. maknanya, bagitahu patient tuh, history taking ni akan ambil masa 8-10 minutes. explain why u have to take the history and so on lah. pendek kata, make the patient understand first. :)

2) rephrase the ayat yang ini, "it may be a litle bit sensitive for you. but i need to ask these questions because it may be related to your illness".  tukar jadi "i would like to ask you few sensitive questions, because these questions are extremely important for me to know and i hope u can answer me properly". the point here, tell them that the questions are EXTREMELY IMPORTANT. so, the patient will understand the purpose of asking those questions. 

3) and please please please avoid any medical jargon, DONT USE lethargy to ask about tiredness. DONT USE yellowish discolouration of eyes to ask about jaundice. DONT USE hypertension, instead use high blood pressure. and so on. 

4) DONT ASSUME patient know what is alcohol? what is drugs? always provide some examples. :)

four tips i can recall now. aku malas ye nak bukak buku refer then taip sini. tee-hee.

yang pasti, i think now i need to mantopkan lagi english aku.
my english sangatlah x fluent.
it seems like i cant construct sentences in a short time.
i tend to mixed up words when i speak in english. and that's suck.

omg. how to mantopkan aa?
kan best if i study kat oversea.
boleh mantopkan english aku teros. hehe

k lah bye.


Monday, March 21, 2011

owh, baru saya tahu.

salam.

awas, post panjang. 

ahad lepas, aku dengan rajin dan rela hatinya telah join satu bengkel iaitu, 
bengkel 'feqah perubatan' yang dianjurkan oleh exco modal insan, MESTA (medical student association).
(serius bangga dengan diri sendiri, weehuu!)

sebenarnya kan, dari first year lagi dengar pasal benda ni.
dah banyak kali benda ni dianjurkan.
dan setiap kali itu ada saja benda yang buat aku x join.
malas or ada kerja lain.
(biasa lah. T_T)

dan bila dah buat ahad lepas, aku nekad nak join.
nak jugak tahu apa die 'feqah perubatan' ni?

macam biasalah, nak share lah benda dapat tuh.
buat apa dapat ilmu simpan je.
baik spread the word, ye dak?

selalu kita nampak,
kalau orang sakit masuk ward, kewajipan solat tuh macam x endah kan sangat.

aku nak bangkitkan 3 isu common la.
yang selalu aku dengar bila masuk hospital.
berdasarkan pengalaman aku dan family terdekat jugak lah ni.

ada orang cakap..
1) "awak x sihat, xpayah la nak solat. sakit tuh darurat kan?"

2) "macam mana awak nak solat, berdiri pun xboleh?"

3) "macam mana awak nak solat, tangan awak berbalut, xboleh amik wuduk?"


persoalannya, boleh ke sesenang itu kita nak tinggalkan solat?





persoalannya, boleh ke sesenang itu kita nak tinggalkan solat?


persoalannya, boleh ke sesenang itu kita nak tinggalkan solat?


persoalannya, boleh ke sesenang itu kita nak tinggalkan solat?

memang. aku pon macam ni.
xsampai hati kan.
yelah kalau misalnya, parent kita masuk wad sebab accident.
kita as anak ni nak suruh parent kita tuh solat macam kesian la kan?
yelah, dorang sakit, lagi nak suruh solat. 
tangan yang sakit tuh nak kena air lagi. peritnya. 

(tapi mintak jauh la kan? parent kita semua insyaAllah alert pasal solat ni.)

ape yang aku dapat dari bengkel tuh,
ustaz tuh cakap.
walau macam mana pon situasi awak,
selagi awak boleh solat, solat lah.

sebab dalam islam ada rukhsah.
rukhsah tuh kemudahan yang islam ni dah sediakan bagi mereka yang dalam keadaan darurat.

sebelum tuh kena faham konsep darurat dalam kontek perubatan.
(kalau aku tanya darurat time musafir confirm semua boleh jawab ni, kan?)

contoh satu lah aku bagi sini,
darurat tuh dikira bila mana pesakit tuh nak undergo operation yang makan masa lama. 
misalnya operation tuh start from 1pm. dan dijangka ambik masa 4,6,8 jam ke. 
maka dibenarkan lah untuk aplikasi rukhsah tuh.
sebab solat zohor sempat, tapi solat asar macam xsempat. 
so, boleh la jama' kan solat asar ke dalam zohor.
operate pon ye, solat pon jaga. 

dan juga nak menjawab pasal isu satu
1) "awak x sihat, xpayah la nak solat. sakit tuh darurat kan?
nak xnak kena solat lah ye. darurat macam mana pon xda istilah xpayah solat
sebab islam ni kan baik. dia kasi kita kemudahan (rukhsah).
so, kalau takat kaki luka sikit, toksah gedik la nak kata awak tengah darurat.

pasal isu dua.
2) "macam mana awak nak solat, berdiri pun xboleh?"
kalau patient xboleh bangun due to backpain (sakit belakang) ke, osteoarthritis (sakit lutut) ke.. 
ape ape sakit la. yang xboleh nak berdiri.. ni jugak bukan alasan ye untuk tidak solat.

ustaz tuh cakap..
xboleh berdiri, awak boleh solat duduk (either atas kerusi or atas lantai xkisah), 
xboleh duduk, awak boleh baring mengiring.
xboleh baring mengiring, awak boleh terlentang.
xboleh terlentang, awak boleh guna isyarat mata.
xboleh guna isyarat mata, awak boleh guna hati.
kalau guna hati pon xboleh. alamatnya dah mati la tuh.
he he he

nak solat xsemestinya kena berdiri tegak ke.
ikot kemampuan diri kita okay?

pasal isu 3
3) "macam mana awak nak solat, tangan awak berbalut, xboleh amik wuduk?"
yang ni pasal wudhuk.
tangan berbalut ni. macam mana ni?
kang amik air semayang xrata xsah wudhuk ni, 
lau wudhuk pon xsah, solat lagi la.
baik xyah solat terus. wuwuw.

(xboleh tau fikir macam kat atas ni.)

hehe, senang je cara nya.
 islam kan senang.

kalau boleh guna air, ratakan je kat bahagian yang  xberbalut.
kalau nak taruk air atas balutan pon boleh.
tapi kebanyakan yang balut balut ni, kalau boleh xnak la kena air ke apa kan?
so boleh je lau ratakan kat kawasan x berbalut.

kalau memang xboleh kena air langsung.
kan islam ada ajar cara tayammum.
boleh guna cara itu. sume pas PAFA kan zaman sekolah dulu2?
sekarang siap ada debu yang dalam botol siap, senang dah.
boleh la cari. mudah bila xleh kena air ke ape.

kalau fikir balik, kalau air pon xleh kena.
debu lagi lahhh xboleh.

penyelesaiannya, xda wudhuk pon xpe.
insyaAllah, Allah tuh kan Maha Pemurah..
die pandang kesungguhan kita nak solat tuh walau tengah sakit.
insyaAllah solat kita diterima.

n kalau xboleh nak amik wudhuk sendiri.
u can always ask ur family members ke, nurse ke..

tiga je la eh isu yang common aku share sini.
nak cerita semua, memang banyak sangat lah benda baik yang aku dapat semalam.

kalau boleh, doktor islam ni..
memang kena lah implement cara islam kat patient semua.
mindset bila masuk ward, solat xwajib tuh kena buang jauh jauh.
xbetol tuh. 

aku rasa pendedahan macam ni memang bagus la.
untuk pelajar medic tu sendiri, bakal jururawat.
anyone la yang bakal kerja kat hospital nanti.
kalau boleh share dengan orang ramai pon best jugak.

and kalau kita di tempat orang yang datang jaga or what.
dah jadi tanggungjawab anda tolong ingatkan dorang pasal solat.
tolong dorang ambil wudhuk and all.

kesimpulannya, solat tuh tiang agama.
kalau x solat, tiang agama kita roboh la.
nak ke macam tuh?
solat lah ye.


ps : jom sama sama mantapkan bab bab solat ni. aku pon tunggang langgang. especially subuh. T_T


Saturday, March 19, 2011

trust that i throw.

salam.


*i'm specifically telling all of u a story about me and her. because i was so moved, touched (terganggu?) when she was doing her talking. but, to be wide, this post is dedicated to all who are involved.*

kepercayaan. 
trust

i hate myself for betraying her trust.
for being super selfish.
 since what im doing is giving me a very good deal of benefits.
i didnt even realize that im betraying her trust.
i didnt even think about how she would feels when she knows about all those stuff.
illegal stuff i did without her knowing. illegal stiff i did behind her back.


you trust me, but i throw your trust away.
i played with it.

hence, im deserve to lose your respect of me.
and im really sorry for shattering your hope. your trust in me.

but there's really nothing much i can do.
i cant reverse time to correct everything.
i didnt have that kind of super-power.

just hoping here in my little room, praying.
everything will be settled. 

so that i can live my life again, and gain your respect again.
from the zero.

once again,



im sorry for all my wrong-doings.
i really felt very very terrible.

whoever read this might be asking (tertanya tanya?) what is this post is all about.
and im so sorry i cant tell much details regarding what happen.
its private. 

bye.

Wednesday, March 16, 2011

cocoV si klon nutella sedap menjilat jari.

salam


coco V ni super delicious. 
macam nutella. 

k bye.

Tuesday, March 15, 2011

ini yang aku janji dulu, kan?

salam.

ingat lagi x pasal patchwork pouchhp case dengan cupcake yang aku cerita post dulu dulu.
haa, x baca pon?
xpe xpe. sila baca dulu okay.


dah baca?
bagus bagus.

so, entri ini hanyalah untuk menayang hasil hasil benda yang aku buat tuh.

untuk mendalah yang aku panggil patchwork pouch tuh, sebenarnya nama die patchwork wristlet.

inilah dia!

luar

luar. 
dalam

puas hati aku dapat buat sendiri. hua hua hua. 

next is, hp case.


tapi kerja cincai, so hudoh. 
ni pulak fabric yang aku beli untuk buat patchwork wristlet dan hp case kat atas tuh.

gambar konon style. haha.
rm20 for 20 fabrics sized 12.5cm x 25 cm.
18 of them are cotton and the other 2 are linen.
they have a super cute design on them

super cute design! i love love love! :)
cupcake pulak.

malu sebenarnya sebab hudoh gila.
tataw nak lukis apa.
dan end up with lukisan mengarut, dan hudoh.

vanilla cupcakes. 
jangan komen banyak. hudoh.
da la terbuat kaler pink terang gila babeng.
xterasa nak makan pon aku nengok. hadoi. :(

len kali kena pikir siap siap nak lukis apa. 
baru leh lukis comel comel. :)

okay lah. itu sahaja. 

bye bye.

Monday, March 14, 2011

accident di pagi hari

salam

hari semalam, 13 mac 2011.
pada pukul around 8.40 pagi,
mak ayah aku tolong hantar aku kat stesen bas sebab aku harus balik ke shah alam.
hari ini, 14 mac aku ada kelas dah.

time tuh ayah aku lah yang drive.
bas pukul 9 pagi.
tapi ayah aku drive cool sebab tau, bas bukan nye on time sangat.
so bawak kereta chill chill je lah.

tengah sedap sedap borak satu family,
tiba tiba nampak satu kereta ni, sedap kona nak parking kereta kat kedai makan.
die jalan side lagi satu, tapi sedap kona amik jalan orang lain.
body kereta dah macam hadang satu jalan.
macam wat demo roadblock pulak.

kitorang satu family dah geram geram dalam kereta.
membebel lah kan.

'apehal kereta ni? boleh amik jalan orang macam tuh?'

'kalau xda orang boleh la'

'sepatutnya tunggu la kereta yang guna jalan side lagi satu xde ke baru la boleh kalau nak masuk'

memang geram sangat.
dah la die masuk side nak parking depan kedai tuh lambat gila.
takot agaknya, xpon bajet boleh masuk, tapi sempit ke ape sume so cam lambat.

jadi, ayah aku brek la slow slow.
memang keta kitorang tuh kena berhenti jap kat tengah jalan tuh.
dah la jalan sempit, jalan kampung kan.

sekali ayah aku dah berhenti, motor kat belakang lak pergi rempuh kereta kitorang.
'gedebuk!' bunyi kuat gila.

aku pandang belakang.
nampak dua perempuan dok meniarap atas jalan.
muka macam sakit sakit.

aku bagitahu la ayah aku.
so, terpaksa la berhenti kejap.
dah la, time tuh kitorang dah rushing gila, takot x sempat. aku nak naik bas ni.
tapi ayah aku turun jugak pergi tengok.

aku turun jugak, tapi tengok kereta kitorang je la.
takot ada calar ke ape. he he
tengok tengok xda pon. syukor. :)

ok ni lah lebih kurang keadaan time tuh.

kereta A nak cross jalan nak pergi kedai kat opposite side. kereta aku dah brek slow slow tapi jarak dah dekat. motor belakang laju xsempat brek so rempuh kereta aku.

perempuan yang bawak kereta A tuh memang kena habis lah dengan ayah aku an.
memang kena tegur habis la cara die drive kereta tuh.
bahaya kot bawak kereta macam tuh.
yang xboleh bla, boleh perempuan tuh wat innocent.
konon x bersalah.

tahek kau xbersalah, segalanya bermula dengan kau kot.

tapi xsempat nak settle lama lama lah,
sebab tengah rushing kan, nak kejar bas lagi.
ayah aku suruh perempuan tuh hantar budak perempuan dua orang yang jatuh tuh pergi hospital.
takot takot ada effect ke ape, risau jugak kan.

moral nya di sini kawan kawan.

kalau drive, time nak kona, or time nak masuk kedai ke ape ke yang opposite of the road yang kita guna.
tolong lah pastikan the opposite road tuh xda orang dulu.
bahaya laa. masuk macam tuh je.

xpasal pasal kereta yang tengah asal asal memang guna jalan tuh kena brek mengejut.
lau brek slow slow tapi jarak dah dekat memang terkejut jugak la orang belakang yang follow kereta tuh kan?

kalau korang tengah drive ada kereta buat macam ni?
x ke rasa nak mamun hamun je?

lagi satu, motor kalau nak follow kereta jangan follow betol betol belakang kereta.
bila kereta tuh brek mengejut dan awak tengah laju.
xsempat nak kontrol dah.
xpasal pasal loss balance, jatuh tengah jalan. sakit tuh.
sebaik baik nya amik lah side tepi sikit. 

k lah bye.

Saturday, March 12, 2011

blog updated!

just be happy. :)
salam.

tengok tengok nie~~
excited gila neh! 


saya buat benda ni! 
dah lama kot nak buaaaat shoutbox ni hidden.
bila tekan baru kuar. yeaaaaah!
dan akhirnya, hari ini rajin nak buat.

konon nak buat macam tag price.
bila tekan, die kuar~
tapi macam xjadi sangat. 
sedih terasa, kah kah.

more update,
aku yang tamak ni taruk heartbeat kat dalam blog ni.


sila lah rajin rajin dan tekan! 
mana lah tahu berminat kaaan?
barang barang die okay whaaat. :)

k lah bye.

hp case siaaaap!

salam.

hari ini, satu lagi hasil seni tangan aku dilahirkan.
hp case! weehuu.

nanti aku sampai shah alam aku kasi upload itu gambar.
mahu menunjuk. kuikui.
setan betol perangai.
jangan tiru okeh?

btw, esok da kena pi shah alam.
huh?
dah seminggu eh?
cepat betol. xsukaaaaa nya saya! :(
tapi xpe, think positive okay?
kena belajar demi masa depan.
baru boleh beli macam macam. <= lagi satu perangai xelok.
belajar x ikhlas. -.-

pahtu kan, tadi pi stesen ketapi.
amik adik saya, ala yang kat post sini tuh.
dia baru balik dari negeri sembilan. 
cuti sekolah dah kan? 

happy nye dapat kumpul complete set satu family. 
wee-huu. memang bahagia la ini macam. 

i phone kaca. xsesua untuk aku yang clumsy ini, jatuh sekali pecah. nyesal xsudah la~
k bye.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...