Pages

Monday, February 28, 2011

my lung age is 36!

assalamualaikum.

this morning starts well.
i went to class as usual.
at 8am, i have one lecture on 'acid base imbalance'. BIOCHEMISTRY by dr justin.

at 9am, we are supposed to have clinical skill lab : respiratory apemende ntah, 
a practical session and it will be held at lecture hall D.
it was mentioned clearly in the module guide book.

so, i confidently went to the class wearing a sandal.
and i didnt even bring my labcoat! 

which i supposed to wear a shoe and labcoat to be allowed to enter the lab.
great aint it?


in the middle of the lecture,
my friend, radziah suddenly mention about us having a practical session in the lab.
i was like, 'hello, it stated clearly in the timetable, it gonna be held in lecture hall, not lab'.
and suddenly, i didnt know whether dr justin can read mind or whatever,
but he mentions about us gonna having our practical in the lab. 

and i was like, OH NO! this is disaster.

i tried to calm myself, eventhough, i kept thinking over it again. 
and ;astly i decided to 'borrow' my junior's labcoat. hehe.

at the practical today,
i played with a machine ( sound gigantic like, well its not) called a spirometry.
this machine aa, is to measure our respiration. 
and, we did 'forced vital capacity' test.

inilah machine nya.
to used this, firstly, we have to insert all the infos.
names, age, height and weight, and bla bla bla.

after that, what we have to do is.
put the thing, (tengok gambar atas) into our mouth.
then breath normally, minumum 3 times.
then, take a very deep breath and then expire and hold for 6 seconds.

hidung mesti tutup ya!

what i can say, this test is very tiring.
u go and try to expire and hold for 6 second.
u will feel ur stomach churning.
and i dont like that. 

after i done it, my friends even say.
'lisa, ur face look pale!'
see, sampai macam tuh sekali.

and this is the result.

diagnosis : normal spirometry! :)

and and and. see the lung age?
36 years old. OMG!
tua kan?

im only 20.
but my lung age is 36? wow.
is this a result of being a passive smoker? 
or maybe lack of exercise. 

but, within my friends,
my lung age is the youngest. tee-hee!
so, in the practical just now.
im being so big-headed, boasting around about my young lung age. kuikui.

and also, today the cardiovascular result came out.
n im really grateful with the result.

ok lah. bye.

Thursday, February 24, 2011

aku xmahu, tapi..

berbelah bagi.
tuh la yang aku rasa sekarang.

ada dua kata kata mutiara self-made.

kata kata mutiara satu berbunyi begini.

"ikhlas kan hati tuh"

huraian nya.
kalau dah dia kata wajib, pergi saja lah. 
dok kat bilik pon apa dapat?
hati x tenang. mau belajar pon susah. 
jantung dok lub dup lub dup takot tibe tibe orang datang bilik ketuk suruh pergi.
lagi naya, kalau die saman suruh pegi masuk tata tertib.
owh tidak!
so, ikhlas kan hati. pergi dan dengar.
eh, dengar? *itu xpasti*

kata kata mutiara dua pula
.
"kenapa baik sangat bila xperlu pon sebenarnya"

huraian bagi yang ini pula ialah,
ini kata kata mutiara bila berfikiran jauh sangat.
persoalan yang timbul ialah,
macam mana kalau sebenarnya tata tertib all those ugutan hanyalah ugutan semata.
maksud nya, die saja nak takot kan supaya aku pergi sana dengar.
macaaaaaam mana tuh? 

sungguh aku berbelah bagi.
mahu tuang, tapi takot.
budak budak sungguh aku ni.

ps : aku baik kan?

si kaki tuang, boleh kasi tips tak? aku mahu berguru.

perasaan aku jap lagi.

bukan caranya

persoalan bila tengok video ini.

mata hitam nya besar sangat.

die suke membulatkan mata nya. comel! (atau buat comel, maybe?)

hakikat nya, memang die comeel gila.

tapi, kenapa kacau orang kerja?

dah xda cara lain ke nak ngorat?

its just not the way kot aku rasa. 

meh aku ajar cara nya. LOL
(gurau je)

aku macam kesian pon ada nengok. hehe.

sebab xdilayan.

tapi xlogik, abang tuh juai mahai sangat daa.

xkan perempuan comel cam tuh ngorat direct xgoyah iman nya.

masalahnya, kerek gila kot.

nipuuuuuu la tuh. HAHAHA.

tapi cara pembikinan video ni best. lain dari yang lain.

still, i dont really like the lyrics.

macam perempuan murahan.

okeh la, bye. 

Wednesday, February 23, 2011

result sem 3.

all i want to say is 

alhamdulillah. 

thanx Allah kasi saya rezeki result saya okay.

memang x expect langsung.

sebelum exam, expectation tuh tinggi.
but then. after exam memang expectation tuh teros saya rendah kan sedikit.
sebab susah kan. 

namun, apabila result saya lebih tinggi dari expectation.
apa lagi yang mampu saya ucapkan kalau tidak thanx you Allah. 
sesungguh nya saya bersyukur.

:)

Tuesday, February 22, 2011

quiz?

salam. hye hye. 

few days ago, while i was blogwalking.
i tumbled up with my friend's blog.
my dear, ekin
she posted a blog post.
and it was about a quiz, personality quiz sort of.

in the end, i decided take the quiz as well.
and i got ESPP

here's the details.

You Are An ESFP

The Performer


You are a natural performer and happiest when you're entertaining others.
A great friend, you are generous, fun-loving and optimistic.
You love to laugh - and you like almost all people equally.
You accept life as it is, and you do your best to make each day fantastic.


In love, you are a smooth talker and incorrigible flirt.
While you get into relationships easily, you don't tend to stick around when times get tough.


At work, you do well in groups. You keep everyone laughing through difficult tasks.
You would make a good actor, designer, or counselor.


How you see yourself: Capable, fair, and efficient


When other people don't get you, they see you as: Incompetent, stubborn, and silly 
my comments are.

in friendship world.
i love to be friend to anybody. 
i'm not the type that sit alone, being alone, do not talk. <== this is so not me!
i love to make friends, and i will try to make them comfortable with me.
laugh at silly things together and do crazy things together. 

in love world, 
its says that im a smooth talker, which im not. HAHA.
im more to outspoken person laa. 
and what the hell is incorrigible flirt? 
can anybody clarify it with me? tee-hee

in work world, 
i think it is true.
i love working in groupss!
and hell yeah, i dont like intense situations. who loves it, anyway?
i prefer a more lively discussion. 
so, i will try to laugh more, crack jokes more. :)

k im done. till then. bye! 

lemau doe lemau

lemau dah aku ni. :face53:

kejadah update blog, cerita benda bosan.
personal life aku?
bosan bukan?:118:

aku pon bosan cerita balik pasal benda yang berlaku pada aku,
yang tukang baca nye lagi lah bosan. kot?
duh. :103:

tapi nak buat macam mana.
hidup aku memang bosan.

bangun pagi, pergi kelas, petang balik kelas.
malam baca buku atau bukak internet, online x ingat dunia.:face54:

mana ada aktiviti der.
setakat keluar makan malam malam je la.
tapi itu hal personal jugak. HAHAHA.

nak aku cerita hal penyakit aku belajar?
okeh, semalam aku belaja tuberculosis, ala batuk kering or batuk darah,
penyakit biasa di kalangan smoker hebat.
dan hari ni, aku belajar COAD,
nama panjang dia, 'Chronic Obstructive Airway Disease'. :face27:


berminat ka?
moh le amik medicine.
:face55: :face44:

kuikui.

serius entri xda manfaat.
wuhaa.

:0c2:

oh ya,
kalau berani buat, berani lah terima risiko.
ni x, nampak cam orang bersalah je.
kelaka lak aku nengok.
mungkin tengah belajar terima risiko kot.

bak kata orang mana entah,
alah bisa, tegar biasa.
xgitu?

k ah, bye bye. nak pergi jadi hantu jap. :104:

Monday, February 21, 2011

dugaan betol.

salam. :128:

today today today.
not so many class.
i like that! :11:

start kelas pukul 9 pagi sudah cukup membahagiakan diri ku. :67:
sebab before this, almost everyday kelas aku pukul 8 pagi.
kena bangun awal. :118: xbest bukan?

hari ni group elektif aku macam aktif sikit.
KENA AKTIF.
sebab lagi 2 minggu dah nak kena hantar proposal.
macam last minit punye kerja je ni.
wuu. haru betol. :face32:
diskus banyak betol. hurm harap segala nya berjalan dengan lancar. :13:

oh ye, baru realize kot.
this module, RESPIRATORY kan.
2 minggu je, n guess what? cuma ada 12 lecture sahaja.
macam boleh skor je ni. A*? hehehehe
jadikan aim ye lisa :face46:

yang xbest nye. :face59:
tukang supplier lecture notes dah nak bersara.
auuuuww. ye lah, kerja dia kan bahaya.
xpasal pasal kalau pihak atasan tahu.
dia yang kena, bukan aku, atau budak budak lain.
aku pon kesian jugak. but still i want the notes.
otoke otoke otoke :s::s::r::r::q:

nak baca buku? boleh.
tapi still, notes tuh guides untuk aku baca.
buku kan banyak gila.
takot terkeluar landasan je apa aku baca.
:131: pastu pening sebab banyak sangat kena baca. kuikui

hurm, terpaksa lah pergi mencari :122: manusia yang capture pic notes.

dugaan betol.
nak dekat pro exam ni.
banyak pulak benda xdiundang muncul.

k lah, tuh je. bye bye.

Sunday, February 20, 2011

spicing my blog! zrassshsh

salam.

ye, aku lah budak medic uitm shah alam yang mepunyai masa free yang sangat banyak.
mengapa? kenapaaaaaa?

sebab aku masih sempat meng-update-kan blog aku. yeahhh.
sebab aku telah menambah baik-kan blog kesayangan aku ni.

apa yang aku tambah?

:0h2: bendalah emoticon comel ni. penrumah:82::54::55: cakap je mahu apa. hehehe.
nak lagi, nahhhh :47::45::43::44::72: :119:

:9n2: then aku tambah emoticon kat shoutbox aku. try tulis 'singgah', 'hye' atau 'hai' dan jugak ':)' atau ':P'. keluar emoticon lain. weehuu.

:133: yeah, happy nye! happy

owl ataupun burung hantu

salam. :face64:

tiba tiba rasa accesories yang bertema owl atau burung hantu ni sangat comel! :130:
jom tengok.










comel kan? :n:

mahu mahu mahuuuu.

k dah meroyan nak bendalah ni.

bye. :0f2:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...