Pages

Thursday, December 30, 2010

korang macam ni ke last night?

salam. :)

sorry guys,
more posts on last night-so-awesome-football-match. :)
jangan muak muak tau tau.?

the story beginsss.. 

At first, Malaysia scored a goal and I was like:




And then Indonesia scored a goal, (1-1) and I was like:




And then Indonesia scored another goal, and I was like:




And then, they announced Malaysia 4-2 Indonesia, I was like:








To those who’re (Malaysians) not proud of Malaysia at all, this is for you:




Indonesia:




MALAYSIA, THIS IS FOR YOU :)




I’m proudly a Malaysian,



i took this from my tumblr. 
HAHA. 

so, are u guys like these last night?

u guys can comment this post to answer my question yea! 

k lah bye bye.

cuti pon xsuka ke?

salam.

sekadar hiasan. chill yaw!

sempena hari khamis yang harmonis ni.
rasa cam best.
sebab malaysia menang bola semalam.
pandang pekerja indon pon sengih sengih.
annoying gila kan aku?

ala kakak, aku bangga sekali sekala jer.
malaysia kalahkan indon.
sekali sekala jerr.
indon kan selalu menangg. hevat gila baby owh indon ni.
kan? HAHAH.
(wadahek? :P)

motifnya nak cerita, tadi aku bertapa kat PTAR, library UiTM la.
sejuk gila owhhmaigod. 
pakai banyak lapis pon sejuk lagi.
sebab xtahan aku pi la surau.
aku ingat xdop orang, sebab xda kasut or selipar pon.
xtengok la pulak atas rak.
so aku bajet boleh lah berharmonis baca notes kat surau ni an..

sekaliiiii!
akak akak indon mari sedap landing ramai ramai situu.
mule mule slow je borak.
xlama lepas tuh, oihhh bising ya amat!
aku wat bodow jer la.
baca ape yang patot jugak. sebelum aku ter tidow. HEHE.

sambil baca sambil dengar ape dorang cakap.
sekali terdengar dorang cerita pasal bola.
aku tiba tiba interested. 
nak gak tahu dorang nak cakap ape an..

nak tahu ape dorang borakkan?

dorang cam mempersoalkan esok, jumaat cuti.
sempena MALAYSIA MENANG kan.
dorang cakap, kecoh la malaysia..
menang bola pon nak bagi cutii... bla bla bla.
lagi dorang cakap, kalao INDONESIA menang...
mesti cam biasa jer, xde nak cuti ke ape...
bajet cam dorang dah biasa menang laaa... 

dalam hati aku,
wadafood kau indon?? 
cuti pon tarak suka ka? xberapa pandai la engko.! kesiaaan betolll.

xlama lepas tuhh,
aku pon tido 15 minit...
sebelom bangun solat zohor. 
tidow sekejap before zohor sunat kan?

k lah, tuh je untuk hari ini. bye bye. 

u glow, baby!

salam.

malaysia, u glow like jellyfish! :)

semua mesti tengah demam bola kan? ok, dah reda dah at least.
semua dah tarik nafas lega dah, kan?

so, ni ceritera bola versi niklisa. 

aku tengok bola kat bilik TV kolej aku jer.
nasebla bilik TV uh kat tepi bilik aku jer.
senang aku nak menjajah ke bilik keramat itu.
bilik TV ni sangat sepesel sebab ada aircond dan ada astro.
memang sedap la..

kul 8 uh aku baru tengah makan nasik goreng ayam merah.
tengah syok makan, lily, my coursemate datang..
"lisa, JOM bola!" suara kemain excited cik lily ni. HEHE
"orait weh, makan sat" aku balas excited jugak.

then, makan cepat cepat sebab nak pi tengok..
sambil2 tuh dengar dah bunyi jerit jerit...
kalau x silap, sebab indon dapat penalti awal awal tuh..
aku masuk jer indon tengah nak shoot. sekali xmasok. HEHE.
sori lah ye. khairul fahmi kitorang memang terbaik la!
kalau x sebab dia, dah berbelas kot gol indon dapat!
terer la khairul fahmi.. :)
nak cakap labiu la to khairul fahmi! 
tapi apek dah ada makwe yer. jangan dok love sangat.
kan jelous lak makwe die.. 

whatever it is,


TAHNIAH MALAYSIA.

tanah tumpah darah ku..!!
menang jugak kan?
siriyes rasa nak nanges sebab terharu, malaysia menang semalam.
aku tengok dengan penuh rasa. rasa berbagai. bercampur aduk.
jerit takot, jerit support, jerit emo, jerit ala ala coach pon ade. -.-

tengok chelsea main pon x emo macam ni. 
tengok spain main lawan germany pon x mcam ni.
tengok malaysia lawan indon jer emo tahap gaban.

sebab negara tercinta kan.. owh siriyes i love malaysia so so so so much!
lagi satu, sebab malaysia LAWAN DENGAN INDON.
kalau malaysia lawan vietnam, xde nak emo macam ni.
sebab INDON bajet cam bagus sangat la. 
xsuka tol orang bajet bagus dan sebab nak naikkan diri tuh bagus...
dorang boleh pulak kutuk2 malaysia. haihhhhh..
xsyok la wehh... 
memang terbakar habis la hati hati pengutuk tegar yang tengok kemenangan malaysia semalam.
sabar yee.

wateva it is, TAHNIAH MALAYSIA sekali lagi. 4-2
setelah 14 tahun x menang kan? 
aku sayang negaraku, MALAYSIA! :)

k bye bye

Tuesday, December 28, 2010

aku menang kalah artis.

salam.

aku ada buat poll tau.
so, kalau rajin boleh la buatkan.


kat sidebar blog aku ni.

nanti aku ulas resultnya. :)


btw, entri kali ni aku wat sesi mengutip award.
yahoo. dapat award. hot weh aku ni. (erk masuk bakul golek sndiri nampak) 

FIRST AWARD

awww thanx babe. terharu kot ko ingat aku. :)

task dia, 

1) ucapan anda
thanx to ika sebab kasi saya award ' the best follower' ni. aww. siriyes ika best. 

2) berikan 4 ciri wanita/lelaki idaman untuk dijadikan isteri/suami
- lelaki
- terer komputer
- terer masak
- manja cam ikan. wululwuwuw;

3) berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan.
- er, kalau xpuas hati bagitahu jer. bincang elok elok. 

4) pernah anda terjumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta
ada, tadi x ingat. sorii mehh.

5) letakkan 10 link pilihan anda dan bagitahu meraka telah memenangi award ni.
follower aku. sila amik kalau mahu.



SECOND AWARD

dari umar. thanx umar. 

cian tau umar ni. kena hentam dengan cik ju-on hari tuh.
nasib umar cam cool jer.
i love ur blog! :)
thanx kasi aku award ni! 



THIRD AWARD

banyak betol award dia kasi. 
yang dia tulis situ xda pon aku, tapi siriyes die jerit kat shoutbox aku.
aku rasa die copy paste jer kot. HHAHA.
tapi, dah orang kasi, appreciate la skit. :)

ada task, 

1) apa pendapat tentang blog umar?
best. aku suka. 

2) tempat yang paling nak lawat?
mekah, madinah. nak wat umrah or haji sana.

3) 3 perkara tentang diri anda
- sedang dalam minggu studi.
- final in 2 weeks time
- siriyes homesick bangat

4. tag kawan-kawan..


FOURTH AWARD

aww, comel nye baby ni. 

the last one for today. 
thanx ainu kasi aku award ni. :)

1) apa pendapat anda tentang blog pemberi award?
lawo, ada lagu lagi. :)

2) tunjukkan gambar desktop anda :


3) snap gamba anda sekarang xkira dalam apa jua keadaan.
gilo apo. malas den.

4) 3 word to describe si dia ( if u have any )
tat.tut.tet.
a saviour, person i can rely on, sharing machine with emotion.

5) 3 words to describe yourself
- unpredictable
- nerd
- lomokiddo
- ugly
- penyenyap.

6) anda selalu masak?
kalo kat U ni xleh la masak,kalao kat umah pon. xmasak gak. -.-
kesimpulan, xsuka masak.

7) tag 5 blogger yang chumil + sweet.


fuhh, setel jugak. :)

k lah bye bye.
yang kena tag, amik la. 

Sengal Zone : Saya lah Perempuan itu !

salam. 

nak join benda alah nih. yeah!
benda alah ape?
gi usha blog sengal ni.
tekan banner besar gedabak aku letak tuh pon xpa.


the picture.


tag line nya, the very cool, awesome, nerd

k bye bye.

Sunday, December 26, 2010

cakia

the girl is so unlucky to have such a stupid admirer.

----------------------------------------------------------------------------

tag tag dan tag. 
saya telah di-tag oleh cakia atau name lain dia cokia. tapi bukan nokia ok.

so, here it is.. 

apakah status anda? 
what do u think. HAHA. yang pasti akan berkahwin dalam masa 5 tahun lagi jugak. insyaAllah.

ceritakan tentang diri anda 
( contoh : asal, pekerjaan, belajar di mana, bilangan anak, cita cita, bla bla bla)
niklisa, from kelantan darul naim. 
full time degree student. 2nd year. medic uitm. taun depan clinical. wawawa.  
bilangan anak? anak ape ni? anak baju? -.- 
cita cita, doctor yang berjaya. :)

ceritakan tentang blog anda ( promosi la sikit )
personal things jer.
aku cerita ape yang aku minat.
hal belajar aku. 
tempat mana aku meronggeng. dan macam macam lagi. :)

Apa pandangan anda tentang dunia blog?
xamik port sangat. maaf.
tapi kalau blogger sume boleh hidup harmoni, barulah best kan?

nasihat anda kepada rakan rakan yang baru nak buat blog.
tulis je pasal diri anda. ikhlas kan hati.
niat kenapa nak blogging itu penting... 
kalau nak share, do share sincerely.
kalau nak buat duit, buat dengan usaha. :)

nyatakan keunikan yang terdapat dalam blog anda?
blog ini senantiasa bertukar background. HAHA. -.-

sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
bila aku rasa aku xnak share benda dengan sume orang.
impian, semoga aku xlupa blog aku ni. :)

TAG 4 orang?
awak awak awak dan awak. 

k dah. 
thanx cakia tag cakia





Rantai Art Festival

salam.


before masuk dimensi belajar bersungguh sungguh selama less than 2 minggu lagi ni.
semalam, aku pergi ke berjalan jalan di kota Kuala Lumpur.
niat di hati, mahu join event lomomatrix yang dianjurkan oleh lomokids dan mamat mamat lomo lagi due orang kat balai seni lukis negara. tapi macam macam obstacle la jadi. 
so, xjoin. :(

oh ye, lomomatrix tuh ape?
gi usha youtube. taip je lomomatrix berduyun duyun keluar result. 
ni LONDON LOMOMATRIX. awesome kan?
bayangkan lomokiddos malaysia pon boleh buat macam tuh.
xbangga ke?

here some malaysian punye lomomatrix.
now, cantik dan hensem sume dah tahu ke"cool"an lomomatrix ni kan?
waa. lomo itself tuh yang cool. 

ni pulak page lomokids malaysia. awesome u olls. join join!

-----------------------------------------------------------------------------

ok, dah promot lomo. now cerita semalam pulak.
pape hal, i wish u all merry christmas! :) HO HO HO.
kul 10 aku keluar. he he event start kul 10, kul 10 baru aku keluar bilik.
memang hampeh. -.-

from shah alam naik bas gi kl sentral. sampai sana naik monorail, pi titiwangsa.
yang herannye, awat la ramai benor orang kat monorail ni. 
beratur macam ular kena palu. berlingkar2. pelik tapi benar. 
then sampai sana, jalan kaki pergi balai seni lukis.
dalam kul 11 lebih nak dekat pukul 12 sampai sana.

usha dan usha. xjumpa pun budak budak lomo.
num pon xingat amik. ingat nak buat suprise la konon. kah kah.
padan muka aku! aku lak kena suprise.
datang jauh jauh xdapat join pon. huwaaaa!

tapi xpe. sebab x dapat join. aku pon jalan jalan jer la dekat balai seni lukis negara tuh.
dan dan situ ada buat event.. RANTAI ART FESTIVAL 2010. theme dia gravity.
so, jalan jalan situ jer la. yang festival tuh aku xpaham sangat actually amenda yang cuba disampaikan.
sebab aku pergi belakang kat tempat booth.
macam xde sape nak layan pon. sedeh aku. HAHAH.
dorang kena touch up lagi la skill layan tetamu kalau bukak booth. 
ni pandang macam aku alien. cis cis cis.
makanya, aku blah dari situ.
pastu g usha hasil seni dari bakat muda sezaman.
memang superb la.
macam macam. terbaik dari ladang gandum! :)

lepas dah habis usha tuh, keluar la.
ingat nak pegi tasik titiwangsa kejap.
ye larh.. dah alang alang kat titiwangsa kan.
mesti lah macam nak tengok jugak macam mana lah tasik titiwangsa ni.
but then, ada pakcik aiskrim lalu.
so, melantak la aiskrim kejap. nyum nyum. 

then aku gerak pi tasik titiwangsa jap.
sekali nampak satu kumpulan besar tengah makan makan.
aku syak itu budak budak lomo. sebab aku macam cam la sorang dua. 
tapi aku yang pemalu ni terasa sangat lah segan.
maka, aku xtegor.
tapi kat situ, aku makan kepok lekor dan pisang goreng.
owh sedap. 

then jalan2 sikit kat tasik tuh.
masa untuk balik shah alam.
sampai je shah alam, aku p kfc. makan. 
lapo weh, dari pagi.. makan eskem roti jer.
beli nasi ayam kfc, cheezy wedges, and egg tart.
konon nak try. boleh la tahan sedap. belilah! :)

after dah makan kenyang sume, 
masa untuk balik bilik.
habis lah journey hari ini. owh best! 

ok now. picture time. layannn..

 ni gamba dah masuk dalam galeri BSLN dah okeh.
1. ni kat ruangan kitar semula.
2. same lah
3. rantai art. theme gravity. see baju tuh ade logo G. 
4. niklisa with merong mahawangsa. -.-
5. yoga jom!
6. alahai, saya baru turun beca. anda bagaimana?
7. teruja gile muka. -.-
8. hai saya naik benda alah ni.
9. hey, sila kitar semula.. asingkan barang2 anda. botol kaca dengan botol kaca.
k larh bye bye.

ps : walau xpegi lomomatrix. saya sangat teruja nk tgok hasil die. :)

Thursday, December 23, 2010

sape nak kasi rm30 free?

salam. 

tau x sapa nak kasi?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


jawapan dia ialah..

kisah nya..
happy sikit hari ni.

sebab aku menang contest
yea, first time kot masuk contest.
bukan giftaway ye.contest.

dan aku menang
tuh yang best. :)

sesungguhnya, aku masuk contest yang aku berpotensi menang jer.
contest perempuan perempuan cantik memang aku xmasuk la kan.
sebab aku xcantik.
kalo aku masuk tu maknanya aku perasan aku cantik. -.-
(pemenda la aku merepek ni?)

ni BUKTINYA! 
gi la tengok.
blog ERA ni lawo ok.
kretif dan inovatif betol!

tapi kena sabar la sikit tgok slide show tuh. hehe.

cop cop. aku nak tayang gambar ni.
jangan muntah lak k.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

gambar kemenangan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tuah gambar ini. 

muka mintak penumbuk. amacam? rasa nak tumbuk x? hik hik.

ape saya menang?

saya tak menang motor macam abang power root.
saya menang topup rm30. layann.. weh.. cam layan dadah je syok nye. -.- 
thanx era. adik memang best siot lah! 

k lah. bye bye.

Wednesday, December 22, 2010

ghrelin mengganas!

salam.


When you wave at the wrong person

slowly back away and hope no one noticed.

i did this sometimes!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

macam mana ni?
nafsu membuak buak gila.

xboleh bla aihh.
dah beli kuey teow kungfu.
tapi bila ada kawan cakap nak keluar g pasar malam.
dalam kepala ni dok pikir lagi nak kirim ape ape ke x.
roti john pon sedap jugak ni. 

tolong la lisa. sudah sudah la makan. berpada pada la skit. 

cane la nak bagi ghrelin aku ni kureng skit.
aktif betol kot.
ade jual drug anti-ghrelin x?

oh ye, ghrelin tuh enzyme yang stimulate hunger ye.

 k, habis melalut. bye. 

eh, before that.
ade something untuk anda.

nah!


comel kan snoopy dan anak beranak die ni? :)

k bye. :)

Monday, December 20, 2010

bye bye grade B.

salam.

see. tengok tengok!

cari lah yang mana satu aku punye. hehe

alhamdulillah.. aku dapat ape yang aku target! :)
i am no longer a B student.

tapi need to work super hard lagi. yeah! 

rasa nak senyum senyum jer malam ni. im happy.



but still perjalanan masih jauh.
so, need to strive for excellency.

patient would need me later!
so, i must do the best
for the sake of them.

cehh, ayat nak poyo jer..

k bye. :)

Sunday, December 19, 2010

hidup berubah dengan groupsmore!

salam

pernah terfikir tak, 

"life aku sekarang ni bosan siot."

padahal, dulu dulu time sekolah rasa macam nak masuk u je sebab pikir university life la yang paling best.
boleh keluar suka hati. x terikat dengan undang undang sekolah ape sume. 

tapi jauh panggang ye dari api.

especially bagi student macam aku. 
pagi bangun, pergi kelas. petang baru balik. HOHO. malam malam study. 
woahh. bosan siot kot..!

bila hujung minggu, baru boleh keluar. keluar pon asyik buat the same things saje.
 buat ape? you all pon tahu kan. agak agak kita pernah jumpa tak kat KL cental, or pernah selisih x kat MID VALLEY. huahuahua.
pergi mall, jalan jalan tengok wayang dan makan. keluar macam tuh pon dah brapa banyak keluar duit. memang x berbaloi. 

memang, rasa nak try something new tuh memang ada.
tapi banyak lah pulak obstacle2 nye. obstacle paling besar, duit la kan. ape lagi. 
sedeh je.! 

kadang kadang rasa macam nak pergi try spa self pampering la konon. 
tapi bila tengok harga, teros macam emm xpe la kot. xnak la.. ape sume..

kadang kadang rasa macam nak makan besar.
tapi bila tengok pintu restoren kilat kilat kaler emas tuh pon dah xnak masuk.
mahal, xmampu. T_T sedeh kan macam ni?

nak enjoy tapi xmampu. urghh. loser gile! 

lagi satu, rasa macam nak pergi je main paintball ape sume.
at least nak try main la, kan? (ke aku je yang rasa macam ni)
tapi kalau dah satu session, sampai rm50.
macam xberbaloi kot.

 haih haih. otokajo? macam mana ni?

persoalan nya,

macam mana nak buat hidup kita ni lagi bermakna?

actually korang boleh tau.
sebab yang aku cakap atas tuh semua life aku before aku jumpa groupsmore.
korang nak tahu lebih, boleh usha ni. memang xrugi.

sebab dia macam bagi discount kat korang tau.
makanan rm17 lepas diskaun dapat rm7.
memang best la kan...
sape nak beli makanan rm17. kayo lah sangat kan...!
tapi kalo dah diskaun dapat rm7, memang aku pon bedal.

banana choc waffle. rm17-->rm7. wow wow wow. aku tengok pon terliur ni.

makanya, untuk mendapatkan kehidupan lebih bermakna tanpa perlu belanja lebih...
tekan lah sini. memang x rugi. :)

k bye.

Contest Edit Picture Paling Cantik

salam. 

I'M JOIN
(cukup besar x dik? hehe.)

buang tabiat ke ape, tibe tibe dok im join ni. =.=
sebenarnye aku masuk contest nih ha. tibe tibe nak masuk kontest. 
hadiah tempat pertama tuh amat menarik jiwa raga kuh la.
mahu topup, akak tengah kering ni dik. HOHO.
info lebih sal kontest ini, pegi sini okay.
TEKAN SINI untuk pergi ke blog adik manis lalu menjoinkan diri anda. oyeah!


aku dah follow tiga tiga.
dah like fanpage.
dah send pic kat fanpage. 

dan gamba yang ku nak pertaruhkan ialah....

kerek x muka daku? rasa cam bagi penumbuk pon ada. =.=

tapi ni originally from niklisa. :)

serba sedikit pasal gamba di atas :
effect, crossprocess
name, niklisa
cartoon, menatang giraffe nak jatuh. padan muka! 
extra, background belakang di posterized kan. oyeahh!

siap dah kot. lau x, inform ye era. :)

Saturday, December 18, 2010

great time at taman pertanian malaysia!

salam.

tadi aku pergi ke taman pertanian malaysia.
atau nama lain dia, bukit cerakah
and yeah, i have a very great time.

guess what, aku jalan lebih 3km kot. yeah to lisa! :)
mesti dah kurus sikit kan? he he he.

mula mula pergi, aku ingat nak cycling.
round round naik basikal macam best la kan? 
tapi, ermmm. basikal xda pulak.
ramai sangat orang nya. weekend kan...

so, akhirnya, aku naik je bas.
nak naik bas tuh kena tunggu bas ke-3.
imagine jer la brape ramai yang beratur. =.=
oh yea. taman pertanian malaysia or TPM for short ada sediakan bas
bas tuh akan pusing lalu semua pitstop, bila dah patah balik nanti dia akan berhenti kat pitstop.
kalo rasa nak berhenti kat situ, boleh la turun.

lepas dah tengok semua pitstop. akhirnya aku turun kat pitstop 2nd last.
menara pandang jauh kot nama dia. 


ni lah dia menara tuh, aku naik la. anak tangga dia kecik gila. memang gerun lah. 
dari atas nampak la satu taman macam maze tuh. tapi pendek la. kalo jalan2 dalam tuh, memang boleh nampak la orang. so, xmaze sgt la. HAHA.

taman maze tuh. 

then, pegi keliling tasik untuk pergi ke taman maze tuh.

after that, aku pergi rumah empat musim.
musim salji wehhh..! memang best.
sejuk gilo kot. bawak sweater tapi xbawak masuk dalam ni.
ingatkan xnak guna. at last, terketar ketar masuk dalam ni.

some pictures..


antara gambar rumah salji tuh. memang terasa seperti di oversea lah. hehe.
nak masuk ni kena bayar rm3 ye.

then jalan jalan lagi. pergi tengok kampung idaman.
kat situ ada rumah rumah setiap negeri. 
ada rumah melaka, rumah perak, sume la. 
yang sedihnya, aku xjumpa rumah kelantan. 
sebab cam penat jer jalan, aku pon malas la kan nk jelajah semua tempat. he he he

then, jalan jalan lagi. tengok burung merak lawo. yiipppi! 

lalu taman padi, tapi padi xjadi. banyak lalang jer. 

tapi memang best la kan.
lain kali nak pergi sumpah nak cycling pulak.
dan sumpah nak spare camera awal awal. 
malang sungguh, pergi tapi x amik gambar pon. 
sebab camera bateri xda. handphone pon bateri xda. 
how sad. :(
sad xdapat nak capture best moment.

tapi happy sebab dapat pergi situ. 
nanti pergi lagi yer. 
boleh kan? 

thanx u for bringing me there. :)

pstt, sape yang xpernah sampai. pergi lah.
yang dok shah alam tuhh.. pegiii. rugi kalo xpergi.
memang best, selain dapat jadi lebih sihat kan. ecehhh. :P

ps : sume picture courtesy of various websites. kan dah cakap, camera xbawak. handphone xde bateri. 

k lah bye bye.

Friday, December 17, 2010

Day 3 – Your idea of the perfect first date.

salam.

tajuk ni kalau boleh aku nak elak. sebab aku malas nak bercerita hal hal macam ni sebenarnya.
tapi sekali sekala ape salahnya. dah lama gak xada post pasal hati perasaan aku. biar aku saje yang tahu. siapa istimewa di hati. siapa yang bertakhta di hati di saat ini. xperlu nak gebang kat semua orang. xspecial lah kan. kalau berteka teki tuh lagi best aku rasa.

so, my idea of perfect first date.
1. pakai secantik yang mampu. first impression itu penting. mandi wangi wangi. pakai bedak. pakai perfume. baju kemas dan lain lain.
2. cakap macam xda suara. slow sangat, sopan la konon. kah kah kah. padahal suara jantan xkeluar lagi neh. HEHE.
3. malu malu. first time kan? mesti lah malu macam ape jer. next date dah xberapa nak malu dah...
4. time makan, makan sikit yang amat. konon xnak tunjuk diri yang pelahap sebenarnya. 
5. menjadi wanita melayu terakhir di abad ini. jalan sopan, duduk sopan segala segala nya lah sopan. 
kesimpulannya, first date adalah hari yang penuh dengan pura pura. serius aku cakap. HAHA.

first date memang best. sebab first time kan? 
tapi mesti rasa janggal yang amat sebab first time kan..

jadi bagi aku xda makna nya first date ko perfect sebab ko akan penuh dengan pura pura.
hek hek. aku pon kot.

future husband, jom pergi funfair. :)


LOVE LIKE WOE

salam.

jangan salah faham ye. walaupon tajuk post LOVE LIKE WOE. xbermakna ye aku nak bercerita pasal LOVE yang like woe. aku tengah sedih ke ape sebab love ke. tidak sama sekali yer. 

baca sampai habis baru tahu kenapa tajuk macam gituh. hehe.

sebenarnya, hari ni lagi sekali aku kena tag. kali ni dari ustad arip. name gelaran this guy.
dulu, kadang kadang kitorang lepak sini. situ lah aku kenal ustad ni. 
walaupon panggil ustad jangan lah salah paham. perangai xmacam ustad pon. 
erk. jujur pulak kan? hehe.

so, syarat tag nya ialah.

1. pasang earphone ke, speaker ke.. bukak winamp or ape2 jer la. masukkan koleksi lahu korang.
2. PENTING! mode kan as shuffle-play okay.
3. jawab soalan berdasarkan tajuk lagu. untuk soalan seterusnya, klik next dan seterosnya. paham kan?

so, soalan nya ialah.

  • if someone say 'is this okay?' you say? JUST A DREAM nelly
  • how would you describe yourself? DECODE paramore
  • what do u like in guy/girl? I LIKE IT enrique iglesias
  • how do u feel today? NEED YOU travie mcCoy
  • what is your life's purpose? THE TRUTH Kris allen
  • what is your motto? LIKE A G6 far east movement
  • what do your friends think about you? PLEASE DONT GO mike posner
  • what do you think of your parents? AIRPLANES bob n halley william
  • what do you think about very often? IF I HAD YOU adam lambert
  • what is 2+2? USE SOMBODY king of leon
  • what do you think about your bestfriend? FIREWORK katy perry
  • what do you think about the person you like? GRENADE bruno mars
  • what is your life story? CAREFUL paramore
  • what do you want to be when you grow up? PRAY justin beiber 
  • what will you dance at your wedding? FORGET YOU cel lo
  • what will they play on your funeral? RAISE YOUR GLASS pink
  • what is your biggest fear? WE ARE WHO WE ARE kesha
  • what will u post this as? LOVE LIKE WOE the ready set
okay. im done. 
memang mengarut lah kan? tapi percaya lah lagu lagu yang kat atas ni semua best best. gi lah download okay.
and now u know dah la kenapa tajuk post ni macam ni.

akhir nye, mangsa tag adalah.
selamat buat tag. :)

ps : aku pena buat kot tag ni. post ini!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...