Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

test power

tidur dia terganggu. dia dengar orang bangkit dari tidur. dia dengar orang jalan. bukak pintu. pintu ditutup kembali. roomate dia dah bangun. ke toilet mungkin mengambil wudhuk.
handphone cabuknya dicapai. dah 6.30 pagi. kena bangkit solat subuh.  namun entah mengapa hatinya meronta ronta mahu menguji roomatenya. sengaja dia buat buat tidur lagi. dia bet roomate nya akan mengejutkan diri nya.
hidup ber roomate kan. kalau roomate xbangkit subuh, kejutkan lah. atau korang pikir pasal korang je. aku da solat, aku tidow la. peduli lah orang lain tuh... korang pikir macam ni ke?
so, jam di kunci. 6.45 la bangun.
pintu dibuka dan ditutup kembali. si room mate mengerjakan solat.
dia pula menunggu.  bilalah room mate nk kejut dia.
tunggu punya tunggu. sampai 6.45 pagi. alarm bunyi. dia bingkas bangun.
dan apabila dilihat. kelihatan sebujur tubuh room mate nye kembali mengerengkok di atas katil.
emm, xkejut pon..... detik hati nya.
lalu, dia berlalu ke bilik air.
--------------------------------------------------------…

future plan.

kalau dulu dok sibuk kalau pengantin je. nak amik gambar pelik pelik. tepi bendang la. landasan keta api la. macam macam.
sekarang kuar lagi trend baru. trend wat video.. hahahaha. bagus2. sume yang maneh2 seharusnya di memoribilia kan. :)
tibe2 rasa cam nak wat video pulak.  boleh x future hasben? nanti kena sporting habes la.
so, sila berperwatakan sporting habes stat dari sekarang. yerh? hehehe
production cst  ni okay gak kan? hahaha. *da start cari production mana yang bes la pulak* 
poket kasi penuh ye future hasben? :P
.: Majlis Persandingan Hazriq & Nurul :. from cstproduction on Vimeo.


dia amik video dalam air kot. fuyoh...!

i'll pray the best for them. (part 2)

like seriously, being at home without my mak and ayah is so pelik. im not used to it. i should use US instead.  we are not used to it.
as usual, US the siblings will be very quiet when there are people that not belong to the family were here. so quiet. awkward silence.  esp in the family lounge where usually US, siblings will be very hyperactive there. talking in high pitch voice, joking, bullying, play fight2. HAHAHA. i missed that moment. wuwuw.
the people that are not belong to the family that i mentioned earlier. tho, they are my uncle and aunty. we r not that closed with them. kami adik beradik memang susah nak rapat dengan orang lain. sebab kami memang kurang bercakap dengan orang yang kami xbiasa. so, paham paham saje lah. 
mak ayah, please be back soon. we miss u. especially dila. im pretty sure there is time where she will crying alone in the room. without no one noticing about it. because me as the oldest pon ada time i nanges sorang sorang dalam bilik. berbalik pasal dila tadi,  and the worst p…

MOVIE : OUTBREAK

okay, ada hutang tag from my malay-japanese friend, mika n yuzuki.  nanti lisa buat okay. tunggu... hehehehe
-------------------------------------------------------------------------------------
hello guys n girls,
today i nak cerita pasal PHPM.  do u basically know what is PHPM? PHPM tuh one of the 9 subjects that i need to learn n master ( er, not sure about this) in MEDICINE course ni. it stands for POPULATION HEALTH n PREVENTIVE MEDICINE. n basically, its about epidemiology of disease, statistic, how to prevent of course, zoonosis. how disease spread which are the sub sub things in epid of disease. n bla bla.
boring. yeah. its a very boring subject. really.
and supposely, i have 1 hour lectures of PHPM today. but, yesterday. my class rep suddenly announced that todays PHPM class is extended for 2 hours. we were like groaning, mumbling, memberontaking lah. what the heck kan? 2hours lectures? in ur dreams la~ memang akan tidow la..
the best part is, believe it or not i dont care, i do not sleep at …

ayah

i miss my ayah so much.
i dont know how to describe it.
but, i really miss him.

balik esok, bukan ayah dah yang jadi tukang amik. bukan ayah, bukan mak.
huuu.
balik kampung, mak ayah xda.
sedeh.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

stori pasal ayah. layan.


Tentang ayah
Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?
Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?
Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khaba…

kau pergi

Kereta dihentikan betul-betul di hadapan rumah. Pintu pagar automatiknya terbuka. Perlahan kereta dihalakan ke dalam garaj.
“Horey! Papa balik!” Kelihatan anak-anaknya berlari mengiringi keretanya. “Tepi! Bahaya tau tak?” Jeritnya. Anak-anak termanggu. Cahaya kegembiraan di wajah mereka pudar. “Aimin bawa adik ke belakang.” Arahnya pada anak yang sulong.
Pulangnya petang itu disambut dingin oleh anak-anak. Isterinya turut terdiam bila mendengar anak-anak mengadu tentang papa mereka.
“Papa penat. Aimin bawa adik mandi dulu. Mama siapkan minum petang. Lepas minum papa mesti nak main bola dengan kita,” pujuk Laila. Dia yang mendengar di ruang tamu hanya mendengus. Seketika kemudian terdengar hilai tawa anak-anaknya di bilik mandi. Dia bangun.
“Hah! Main air. Bil bulan ini papa kena bayar dekat seratus. Cepat! Tutup paip tu! Buka shower!” Sergahnya. Suara yang bergema mematikan tawa anak-anaknya.
“Asal saya balik rumah mesti bersepah. Kain baju berselerak. Apa awak makan tidur aje ke duduk rumah?”…

a letter

DEAR SPAMMER,

GET A LIFE!!
DONT MESS UP WITH OTHER PEOPLE'S LIFEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

OMG. SO ANNOYING!!!!!



from THE VERY SUPER DUPER ANNOYED BLOGGER.


.me.

MALAY MOVIE : MAGIKA

sabtu lepas aku p bukit tinggi. dengan kawan ofkos. he he.
so, we decide to watch MAGIKA.


ye la.  dok dengar semua orang yang pegi tengok komen cerita tuh bes. macam rugi pulak kalau x tengok. so, aku pon tengok lah.
comment? memang best gila.
lain dari yang lain.  eventhough dia musical. n melayu yang produce. tapi. tapi. tapi. langsung xpelik. macam kena je semua benda. time dia nyanyi suma. 
memang a MUST WATCH movie la kalau nak kan kelainan dan kepuasan menonton cerita melayu.  syabas KRU.  dan semua artis yang menjayakan filem ni. (=
k bye.

MOVIE : TOY STORY 3

update movie lama.
TOY STORY 3.
the best part is, aku boleh nangis tengok citer ni. berjiwa sensitif betoi. hehe. 
biasa lah like mom, like daughter la an... mak aku lagi la. upin ipin pon nk tacink, sebak2, air mata ngalir.. hehehe. owh, i miss my mom so much. T_T
ok bye.



i'll pray the best for them.

selepas hantar mak ayah tadi kat kelana jaya. aku balik kolej aku. pakcik aku yang hantarkan. terima kasih ayah su.
tangan sedang memegang handphone. hati berkira kira mahu menghantar mesej. lantas jari lincah menaip mesej.
salam ayah, mak. semoga mak ayah selamat sampai sana. nanti mesej la bagitahu deh.. semoga dapat haji mabrur, and kat sana nanti doakan kakak, long, dulah, dan dila sumo deh.. bia jadi anak yang baik. hehe. n semoga sampai balik malaysia balik dengan selamat jugak. we gonna miss you so much. jangan risau sangat. insyaAllah kami adik beradik x apa apa. mak, ayah. kami sayang mak n ayah sangat sangat! :)
button send ditekan
xlama selepas tuh. hp ku vibrate. button open new message ku tekan.
ayah dan mak sayang kamu semua jugak. kakak jaga adik adik. assalamualaikum.
airmata jatuh berderai. senangnya air mata ni jatuh.  aku xtahu kenapa. sayu mungkin. mengenangkan mereka pergi jauh. dua insan yang amat ku sayang.
nornazila hj othman and nik yusof nik mat.
dua name yang memang mean a …

Ultra wide slim

hepi  gila  bila  dah  dapat  hasil  yang  aku  tunggu tunggu.
wuuuuhhhhhhhh!
so, layann. hasilnya.
camera : Ultra wide and Slim film : EBX.
subjek : bunga dan awan lokasi, rumah tukang jual murtabak raja. 

subjek : kereta sport merah. lokasi, umah pakcik aku time raya 1st.

subjek : awan lokasi, rumah saya la.
owh awan tuh cam kepala orang yang ada sanggul kecik kat belakang. 
more? usha FB daku ye. 
k bye.

akhirnya saya jumpa kedai develop slide film.

lepas aku tension tension film aku xleh cuci dalam POST nih. aku dah amik balik da filem tuh from kedai xguna tuh. hehe. terkutuk plak. 
sebelum tuh, aku ada post dekat wall ROFLCAM tuh. aku tanya kat kalau area s. alam. mane je ade crossprocess. then, admin group tuh. en. demang kot. (xsure) dia reply la. dia cakap ada satu kat area syeksen 2. so, tadi aku pi la usha kedai gamba kat situ.
pastu ada satu kedai ni, dia boleh buat crossprocess apa suma. then boleh scan apa suma la. kena rm12. 7ringgit cuci. 5ringgit burn masuk cd. ok la kot for the first time kan. xcuci la tapi gamba die.. bajet bajet. burn suda. hehee.
thanx ROFLCAM! thanx NIZ!
xsabar nya saya. HAHA harap harap kali ni boleh.

teruja gila naik bas dua tingkat.

REAKSI ORANG TERUJA NAIK BAS DUA TINGKAT.
1) call mak/ayah/adik/abang/kakak/anyone dia, bagitahu dia kat stesen bas. pastu once orang yang dia call tu tanya dia pasal bas ape. teros dia bercerita tentang bas dua tingkat tuh..... dok ulang ulang word tuhhh sampai la orang naik fed up, dan letak HP cakap line xda. padahal saje letak.
2) cerita perasaan dia bila dia naik bas dua tingkat. cakaplah,"aku dok kat tingkat atas ni. bessssssss.. rasa tinggi semacam... dekat dengan awan..... bla.. bla.. bla... bessssss.. rugi ko xnaikkkk... nanti ko kena naik tauuuu...." sampai lah tukang dengar rasa macam annoying. malas nak dengar dah...

3) bila bas da gerak... jerit kuat kuat.... satu bas dengar. "wahhhhhhh!!/fuyoooohhhhh (pilih satu), besssssssss gilaaaa bas ni... rasa macam naik kapal terbang..... !!" walaupun sebenarnya.. pegi lapangan terbang pon xpernah. =.=
pengalaman diri sendirii ni.
---------------------------------------------------------------------------------------…