Pages

Tuesday, August 31, 2010

it kept bothering me.

selama ni aku xpenah ditinggalkan.
but today aku ditinggalkan.
walaupon ditinggalkan bersebab.
sedeh nye yang amat.
bila orang yang aku sayang.
buat aku macam tuh.

betol orang cakap.
we never know how to appreciate something when the things are easy to touch, to look.
we only care, appreciate when the things flee away. go away from us.

walaupon, ko cakap.. 
dont bother thinking about ur probs.
but, i cant help myself from thinking about it.
i keep thinking. over and over again.

im hopeless.helpless.
sekian.

Monday, August 30, 2010

CARA Membuat keyboard Anda Bercahaya Seperti "Disco"

regarding post nih.
aku ade cakap nk ajar kan cane nk wat tulisan macam post tuh.
usha dulu. 
t korang akan paham.

caranya2 :
Kod dibawah membuatkan keyboard anda bercahaya seperti kilat
1. Bukak notepad anda dan copy kod dibawah

Code: 
Set wshShell =wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "{CAPSLOCK}"
wshshell.sendkeys "{NUMLOCK}"
wshshell.sendkeys "{SCROLLLOCK}"
loop

2. Pastekan pada notepad
3. Savekan sebagai Disco.vbs atau AnyName.vbs
4. Double klik file .vbs tersebut
5. Untuk menghentikannya, bukak Task Manager (CTRL + SHIFT + DELETE)
6. Pada "Processes" pilih wscript.exe dan tekan butang "End Process"

Kod dibawah membuatkan keyboard anda bercahaya seperti disco
Code: 
Set wshShell =wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 200
wshshell.sendkeys "{CAPSLOCK}"
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "{NUMLOCK}"
wscript.sleep 50
wshshell.sendkeys "{SCROLLLOCK}"
loop

*Hanya Caps, Num, Scroll lock keys saja bercahaya

selamat mencuba.

credits to owner's thread, aiman31
kat jiwang.ws forum tuh.
taken here.

ps : dah bg credit kat die, copy pon xpe kan?
kang xpasal2 kena saman lak. 

i dont mind waiting.

kenape hari ni macam sume benda xkena ye?

n aku xnak cakap pasal others.
xmau cakap pasal benda lain.
sebab..
yang paling aku risau ialah pasal dia.

kenapa macam tu?
I WONder.
sungguh. aku confuse.
kejap ko di shah alam.
tup2 dah kat KL.
then, otw balik kampung.

dalam otak, dah pikir banyak benda dah.
tapi, malas nak buat telahan.
takot xbetol.

ape2 hal..
sharing is caring kan.
hope ko sudi share.

xpe. ko xnak share pon.
aku tunggu sampai ko nak share.

pasal ko, aku xkisah tunggu lama mana pon.
:)

class is burned today.

dang. ape aku wat kat bilik sekarang.
padahal kul 8 tadi ade lecture.
aku tuang lecture tadi.
sebab, penat gila tadi kat atas bas 9 hours.
n perut meragam lagi. =.=

kenapa lagi.
sebab khamis lepas perat dah meragam sbb terjadi victim food poisoning.
dang!
kelas khamis burn habes la.

kalo demam boleh lagi p kelas.
kalo perut meragam, maap banyak2.
mmg xakan boleh ke kelas.
hati xtenang.
asyik nk ke toilet.
sama ada nak muntah or nak berak.
sgt terseksa.

n aku rasa skrg perut meragam sbb kena superinfection kot.
ntah la silap makan ape.

jap g ade kelas kul 11. 
ingat cam nak pegi je. 
kuatkan lah semngat ku.

yeeeha. :)

Sunday, August 29, 2010

AGenda malaM nI

BUAt kesekIAN kALi, Aku WaT KEgiAtAN BRAni maTI akU Ni.
sOK ade LeCtuRE kUL 8. 
N aKU BarU naK BALik shaH ALam fRom KElaTE tOniYTE.
PErjAlanAn ADE lA DAlaM 8jaM.
so, kuL 9 berTOLAK, INsyAALLAh KUl 5 sAmpaI La.
Tu pOn kALo TEpAT MASA.
lAu X MahU samPaI Dekat KuL 6.
hurMM.
THen, BERsiaP apE Yg pAtOT.
kUL 8 MASOk LECtURe.
MESTi mata seGaR BUgaR Je KAN esoK?

JANGAN la JaDI cAM hArI tU.
bErTolak MALam. bajeT SampaI paGi isNIn dEngaN SElAMAtLA.
But then, xPOn.
bAS TUh gATAL kaN diRI G ROSak daLaM Hutan KAt PaHaNg.
BuRn KeLas AkU HARi ISnIn tUH.

So, Im hOpIng fOr SMoOTH jOUrnEY la esoK.

pS : 
aku Xda la RAjHEn MAno nk TUlIS KeCIK BEsar ni. 
Aku SetKAn daH tUlisAn JADI Macam nI.
NanTI akU ajOr K.
nExT poST. :)

bangun lambat



today terbangun pukul ____ ! (pandai2 isi sndri)
aku xsangka gila la.
mimpi punya mimpi.
last2, bangun pukul _____.
mmg terok gila. 

Saturday, August 28, 2010

pemende la~



buzy sampai persahabatan retak pon xleh jugak okay?

n plis, kalo aku mesej reply.
ko ngat aku mesej ko bende xpenting ke?

lau xpenting, xhingin aku mesej. 
=.="

Tuesday, August 24, 2010

ape ni?





6 lectures per day are too much.

bile masa aku yang pemalas ni nak revise?

=.=

sori, blog sekarang penuh dgn rungutan. 


ouh PT

kalau anda ingat masa kita sekolah rendah dulu.
kalo soalan sains, die mesti tanya pasal inferens, hipothesis, ect ect

here, ada beberapa hipotesis yang mahu aku utarakan.
regarding my life.

1) semakin nk exam, semakin aku malas

2) semakin nk exam, semakin aku nak balik.

3) semakin esok ada practical, semakin aku xsuke bukak notes untuk dibaca.
(nk jadi mutualism je esok boleh? sedut je ilmu org)

4) semakin nk exam, semakin aku kuat online.

mengapakah?

n if something is not changed, hipothesis will absolutely be accepted.

conclusion ; im gonna failed my first PT for CNS. owh, bahagianya

owh damn. 

CNS sangat tough.
interesting, tapi a lot. bnyk sangat-sangat.

bayangkan, for the 1st PT.
for anat, lectures 1-14
for pharm, lectures 1-7
n physio, lectures 1-11

nk highlight.
ANATOMY ADA 14 LECTURES YE.
mati la. im dead. 

dah la sekarang tgh emo.
gadow2. aku pon xtahu kenape aku carik pasal dgn die.
mood unstable.

rogernout.thanxnbye.

Saturday, August 21, 2010

merepek

sape budak paling malas nk update blog?
saya!

terkinja2 angkat tangan macam budak kecik.

oh shit.
sgt buruk bila si budak tua mahu terkinja2 angkat tangan macam budak kecik.

ok. aku turun tangan. 

seriously,
aku xtahu nak update ape.
so. bye bye.

buat sang peminat blog ini.
aku mintak maaf.

Friday, August 13, 2010

simptom - simptom nya.

kepala rasa cam ade something.
badan berpeluh peluh.
nafas terasa panas.
kaki  dan jari sejuk
mata kuyu
tekak sakit.
suare serak rock rock uw
rasa nak tidow sepanjang hari.
tapi, tak boleh sebab ade praktikal histo kejap lagi.

pernah x rasa ape yang aku rasa?
maka, anda sekarang sedang xsihat.
dan perlu makan ubat.

kelonggaran diberi untuk tidak ke PK.
wawawa
ini bakal doctor yang xsuka pegi jumpe doctor.
apekah? =.=

apa apa hal, sakit wooo! :(

Wednesday, August 11, 2010

various things

my uws sakurasan has arrived.
together with ebx slide film.
n jelly lens set. :)

i cant wait to play with them.
2 more weeks seem long.
aha, 2 weeks are long la samdol.

n i really hope, there are still tickets left for me to go back for raya.
ticket hunting jobs are really difficult.
moga dipermudahkan. 
insyaAllah.

n tomorrow, i got practical in the evening.
i guess im gonna play with skull.
the real one maybe? hehe
and a brain. :)
since now i am learning about CNS which consist of brain n spinal cord.

n owh, my class will start at 10am.
means, i can wake up a lil bit late.
im loving it. :)



bila ramadhan menjelma.

perasaan pemberi tumpang
sungguh xselesa.
rasa xlengkap bila xbuat ni sejak pagi.
rasa pelik. rasa kotor.
rasa sesak.
rasa macam macam lah senang

perasaan yang ditumpang
lemas kena bertempek banyak2.
timbullah pelbagai question marks.
kenapa aku still ada di sini? 
time2 cani bukan ke dah kena buang?
n macam macam persoalan lagi.

lepas tuh, timbul penyesalan dalam diri si pemberi tumpang.
lalu bermonolog dalaman lah dia.

"tuh la.
len kali before subuh mandi dulu.
bersuci ape yang patot.
ni x, lepas sahur, tidor.
tgok dah xsempat nak buat bende2."

_______________________________________________________________________
ok, enough membebel. 
back to reality. 

actually, aku tahu.
ramai yang merasakan benda ni.
xingat, pastu nyesal.
termasok lah si penulis.

ape yang cuba disampai kan sebenarnya?
aku bercakap pasal aktiviti perlombongan yang terjejas dek kehadiran ramadhan.
pelik lah x melombong seharian.
rasa tersumbat. 
=.=

ko rasa ape yang aku rasa?

so, moral of the story melombong lah awal2.
jangan tunggu sampai waktu2 kritikal. :)
sekso woo. 

n rasanya xterlambat lagi nak ucap,
selamat ber ramadhan. 

Thursday, August 5, 2010

mak cik dah tiada



alfatihah untuk ibu saudara saya belah ayah yang meninggal semalam.
semoga die aman di dunia baru.
dirahmati rohnya.

sedekahkan yasin, al fatihah ye kawan2. 
jasamu dikenang. 


Monday, August 2, 2010

aku mahu

selama ni aku asyik tengok je gambar2 hasil tangkapan lomo camera.
lawa. sangat lawa.
aku jatuh cinta.

dari satu website, ke satu website aku jelajah.
betol lawa weh.
korang try usha website2 yang aku stalk tuh.
kat tepi belah kiri.
cun sangat gambar2 style lomo ni.
ala2 vintage gitu. ehehe.

aku nak. nak sangat have one, my own lomo camera.
aku pon nak tangkap gamba lawa macam tuh.

hurm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...