Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

tibe tibe

tibe tibe jadi rajin semacam. tibe tibe sume notes rasa macam nak bace. tibe tibe rasa masa xcukup nak belajar. tibe tibe rasa xnak esok datang. tibe tibe rasa bodoh sangat tibe tibe rasa ape yang aku belajau empat minggu neh? tibe tibe tibe tibe tibe tibe aku terpost post ngarot ni.
mengigaukah aku? entah la.
yang pasti. ni lah symptoms2 bile esok hari ada p-test. 
prognosis? not sure. depends on how u treat it.  depends on berapa banyak yang masuk dalam kepala tonite.
T_T

MOVIES : movie critics secara bundle.

las 2 weeks, aku ada gathering 91 kan? aku dengar2 dorang ada yang nak bawak laptop. n aku tahu, mostly mesti ade cerita dalam laptop dorang. sooo. aku pon try2 lah bawak external harddisc kawan aku. mane lah tahu, leh rembat kan movie sape2.
so, ni mangsa aku. dari dia lah aku rembat movie banyak2. hahaha. thanx ye.
banyak movie melayu. tapi ambik gak. biase lah kan, movie melayu. thriller macam besss je cter tuh. tapi,bile tgok full hampeh. 
ni antara yang aku tengok la.
#1  komen :  citer sal kasut stilleto. n how dari kasut leh bercinta. aku rasa cter ni tergntung tiba2. tengok2 dah berapa tahun berlalu. then bercinta balik. xbes langsung. 
#2 komen :  jalan cerita cam biase lah kan. kembar, mula2 baik. bile da besar, masing2 ade kemahuan masing2. mule lah gadow2. cliche.  n aku xsuke suare fauziah gous dalam cerita ni. gedik nak mamfus. =.=
#3 komen : citer ni okay. action pack movie la. penuh dengan unsur bergocoh- gocoh. aku suke. :) tapi, nape ending die hero mati? kan bes lau bia hero dgn heroin je. hurm
#4 ko…

acceptance.

iklan fly fm. sort of la.  not the exact one of course.
girl : do u love me even if im blind? boy : yes. girl : do u love me even if im deaf? boy : yes. boy : but, but, but,.. u cannot be fat. hahahha *big laugh* girl : i hateeeee u! *throw shoes, throw handbag!
moral of the story, accept people for who they are. 
hahhaa. this 'iklan' kena betol dengan aku. =.=
ayat last iklan tuh,  acceptance for 1 malaysia. :))

susah bila macam ni.

okay, aku suke buat maksiat. xmacam kau, baik je. fine with me. i know it well.
len kali, tegor depan-depan. xpayah belakang2 baru nak cakap.
aku ni pegi wat maksiat. so, nape xhalang? nape xtegor? bia je aku pegi situ.
maybe elok gak kau xtegor, sbb aku kan memang jenis xmakan saman. lagi tegor, lagi lah nak buwat.
macam baik sangat lah. okay, kau memang baik.  tahniah. :))
tapi, kadang2 kau sangat menjengkelkan.

bayangkan, dan reproductive.

pernah x terfikir how medical students talk? dorang gune bahasa medic drg ke?
contohnya; 
contoh satu lisa  : weh, kawan lisa. aku rasa nak buang urine la. kawan lisa : ko pegi la toilet jap, urinate. kang ter-bladder incontinence pulak kat sni.
translation urine= air kecil urinate= proses buang air kecil bladder incontinence= lebih kurang macam xleh tahan, nak kencing sgt. sampai terkucil.

contoh dua presiden baru mesta : saya harap kite sume 1sy year and 2nd year dapat coascle with each other untuk kehidupan yang lagi mesra.
translation coascle= merge, bergabung. 
tapi, its happen sometime je la.
xda la asek gune jargon word je.
=.=

n ade jugak, nama2 yang macam bes.  bile dengar rasa macam wow, techie habes name. kalau taruk name anak pon, boleh.
contohnya, linea aspera linea alba copora amylacae
maksud die, cari sndri la.
cun kan name tuh? ke aku sorang je rasa cun. =.= 
n sekarang aku tengah belajareproductive module. asyik tengok gambar lucah je lately. kalau yang cun, comel, bersih, xda kuman okay la j…

it happen to be like this.

before, i used to be friend with her. and also do now. i am still her friends. (at least aku rasa macam ni.)
somehow, i do feel something is not right. i feel some kind of distance between us. a giant barrier, like a massive stone happen to be between us. we see each other, but no longer mesra like before. it really weirdddd.
and its not a nice feeling that make hati berbunga-bunga or whatesoeva. hati jadi gundah gulana ada lah. 
but, still. i must carry on my life. haha. ye la. i have 4 more years, minus, minus to spend here in UiTM. so, stand still. be strong. focus. and moves foreward.
its tiring to think about the same problems over and over again duh.  =.=
ps : i always got problems with friendship. am i being too sensitive? and get hurt over little things?  and again, ps : i dont have mood to update about israk dan mikraj tuh. haha. insyaallah i will later on.

perasaannya, tidak bes.

sekarang aku dah paham ape perasaan lelaki yang termasuk koc wanita.
sebab, tadi aku termasok koc lelaki.
=.=
xpasal2 ada abang tuh datang berbual mesra dengan aku. nasib orang nya baik. siap nasihat bagai lagi. die nasihat aku jangan cari pakwe sekarang. pikir belaar dulu. 
waa. i met good people today. :D

review match semalam

ni first post sal bola.
aku ni kan, bukan lah peminat tegar bola. tapi, aku boleh lah layan. suka la jugak.
yg xbest nye, setiap kali aku tengok match, for sure kumpulan yang aku sokong tuh kalah. adekah ini ada kaitan dengan aku?
atau memang ramai yang rasa diri die macam yang aku rasa ni? ehe. tatahu la tuh.
ape-ape hal. semalam kan argentina versus german. aku sokong argentina. n kalah. agak sedeh di situ. T_T adakah argen kalah sebab niat xbaik maradona tuh? (maradona kata, kalau dapat masuk semi, die nak lari bogel keliling stadium) aku pon xtahu.
pape pon, aku still rasa okay lah.  sebab ayah n adik aku sokong german. dan aku x tengok match tu kat rumah. kalo x? habes kena balun la. 
naseb lah spain menang over paraguay.  terubat la sikit kecewa di hati ni. paraguay kalah sebab niat xbaik jugak ke? (oh ye, paraguay pon janji model paraguay akan telanjang kalau diorang masuk semi(KOT))
tuh la, lain kali jangan la macam cakap besar sangat.

uitm already.

da sampai UiTM. dan mood untuk menulis masih tiada. ini pon aku paksa diri aku untuk rela menulis.
owh ye, sempena bulan rejab ni. mak aku ada bagi buku santapan jiwa, pasal israk mikraj.
jujur aku cakap, aku selalu dengar sal israk dan mikraj ni. tapi kalau korang suruh aku explain.  aku akan blur, tataw nak jawab ape. (ye, aku xpernah serius nak tahu dan ingat kisah bersejarah yang satu ni.) ape lah agak nye yang aku buat dulu time dalam kelas? =.=
baru baca sikit. so, tak boleh nak cakap lebeh-lebeh lagi. hahaha
pendahuluan awalan. israk = perjalanan luar biasa. mikraj = tangga. (terasa nak baca x bile bace thriller bes aku ni? huahua)
nanti aku update pasal benda tuh.
btw, arnab aku dulu name israk dan mikraj. adik aku yang ber umur 9 taon tuh kasi.
eh, TERPANJANG lah pulak. kata xda mood. =.=

last post from home.

tajuk gaya macam xbalik sini lagi da.
4 jam lagi. im off to KL.
saje g awal. sebab kang da sampai, teros g derak KL. nak beli kain baju raye. huahuahua. jakel, here we comeeeee!

so, kalo ada bau tu nasib la ye.  huahuahua

sabtu, mak ayh da gerak balik kelate da.  sebab ahad, drg nak kerja pulak. bgos kan pengorbanan parent?
aku ni da sem3, nak menghantar bagai. sem 2 pon hantar, sem 1 for sure lah kan?
sampai sem 10 pon cani ke?  err, tatao nak kata ape. =.=
k, gudlak sume yeh.
bye. bye.
.