Pages

Wednesday, June 30, 2010

the real one.

ini life aku yang the fake one masa sem lepas. tapi insyaAllah la, i want to make it separa real or fully real sem depan. dan aku nak ucapkan selamat tinggal romeo (kalau lelaki) kat life real aku sem 1 dan sem 2 tuh.. sebab kalau aku keep setia dengan how i live, how i conduct my life, aku rasa memang aku akan dapat result yang sama over and over again. aku nak maju. YES! maju. so, kena berubah lah.

apa2 hal, this is the real one.

pagi isnin
hari plg susah nak bangun. sebab semalam cuti.
jam bunyi 6.30. 
ala, nak tdow lagi. so, 6.45 baru bangun.
pegi jenguk shower, bapak ramai dah cop. 
cop je la. wudhuk, g solat dulu.
selepas siap solat, pegi balik kat shower.
ala, ada orang lah.
terpaksa lah aku tunggu.
7.10 baru siap.
terkocoh2 masuk bilik. 
baju xiron lagi!
last2, pukul 7.45 baru pegi kelas.

k, dah. miserable kan?
ape yang aku hilang.
1) time ngaji
2)breakfast
3)time bukak buku.
=.=

gap or gap(s) between lectures.
1)kawan ajak pegi breakfast. 
aku angguk. JOM.

2)kawan ajak pegi jumpe lecturer.
jom. jom. jom.

3)kawan ajak dhuha. joms!

4)aku rasa nak terkucil. WAJIB pergi.

n ect. ect.

kan best kalau macam ni.
tapi malangnya, semua pelawaan aku reject

sebab, aku sibuk pulun kerja tutorial yang xsiap semalam.
=.=

balik.
besenye, aku yang akan ajak kawan balik.
xda maknanya kawan aku nak ajak balik,
sebab aku memang semangat kalau balik2 ni. 
(kalau semangat belajau xpe la jugak, kan?)




DC (tempat makan kitorang budak uitm)
check purse.
kondisi dan harta dalam purse still sama.
kondisi : buruk, dah terkoyak2, nazak, mintak tukar dah. 
harta : rm 10 dan syiling - syiling.

beli nasik goreng pattaya. rm 3.50
waffle. rm 2
air capuchino bungkus. rm 1.60

jumlah, rm 7.10

bagos duet da x cukop.
pegi cucuk kat bank islam. =.=

malam. 
huarh, da maghrib? (baru bangun from tidur petang)
okay, baru nak mandi.
so, pegi surau, solat maghrib bersama memang burn lah.
isya'? xnak pegi ke?
emm, malas la pulak.
(sebab time ni dah mengadap televisyen(TV) kat bilik TV tuh)

dah syok tengok cerita, or movie, or reality show.
belajar entah ke mana.
tutorial entah ke mana.

masok bilik da mengantok.
so, tidur lah.
tutorial xbuat.

pagi selasa. 
hari ini bangun 6.30. awal sikit.
n the cycles repeat.

sabtu dan ahad. 
lepak dengan kawan-kawan xingat dunia.
pegi pagi, balik malam.
malam da penat, cari katil. wat peta,
n langsung x belajar.

time nak test.
baru sebok nak bukak buku.
macam boleh dapat a lah kalau bukak buku last minit

time nak final.
lagi best, time study leave.
study bagai nak rak, mata da macam panda.
rambut da macam albert einstein.
baru sebok nk study.

result.
okay bagi orang yang baru study.

miserable kan hidup? 
langsung xda disiplin, xterurus.
dengan boros nya.
duit habes, cucuk. amboi, sedap nye hidup.
=.=

i wanna change next sem.
nak life aku jadi macam the fake one tuh.

sume balance. duniawi, ukhrawi. 
harap2 lah kan? :D

Tuesday, June 29, 2010

the fake one.

pagi isnin
aku bangun seawal 6 pagi.
xpayah susah susah kena berebut shower atau jamban kalau perlu.
lepas buat ape yg patut.
aku balik ke bilik.
aku solat ( alhamdulillah solat awal.)
aku mengaji ( alhamdulillah)
then, aku breakfast. air milo. (thanx water cooler. dwi-function.)
sambil stadi subjek yang lecturer nak ajar jap lagi.
xpayah pikir nak iron baju. 
sebab aku da iron untuk seminggu.
lepas bersiap2 aku pegi kelas.
dapat tempat duduk lecture yang bagus.

gap or gap(s) between the lectures.
bnyk things happen time ni. antaranya,

1)kawan ajak pegi breakfast. 
aku angguk. JOM.

2)kawan ajak pegi jumpe lecturer.
jom. jom. jom.

3)kawan ajak dhuha. joms!

4)aku rasa nak terkucil. WAJIB pergi.

n ect. ect.

balik.
kawan ajak, jom balik.
aku nak stay museum. korang balik lah dulu.
di museum, aku study.
study yang lecturers ajar tadi.

DC (tempat makan kitorang budak uitm)
check purse.
kondisi : buruk, dah terkoyak2, nazak, mintak tukar dah. 
harta : rm 10 dan syiling - syiling.

bagos duet still banyak, cukup aku makan lagi 3 hari.
aku beli nasi  goreng pattaya. da rm 3.50.
air aku xbeli, bukan kedekut. tapi, ini jimat.
water cooler kan ada. 

malam. 
pegi surau. solat maghrib bersama.
dengar tazkirah. atau bagi tazkirah. who noes?
solat isya' bersama. then, balik bilik, belajar  untuk esok.
atau buat tutorial. 

pagi selasa. 
buat the same things. and the cycles repeat.

sabtu dan ahad. 
lepak dengan kawan-kawan. 
dan juga, belajar.

malangnya, ini hanya fake story yang aku angan-angan kan.


oppa si aku.


bukti tae kyung suke aku. 
jgn jeles ye. :P

xreti nak n nak wat?
jgn segan2, cakap je kat aku. 
aku tlg wat k. :D

Sunday, June 27, 2010

ini post rumah tangga.

pesanan : aku bukan gatal. just terdetik je nk tulis ni.

aku bangun pagi-pagi. 
jeling kat dapur yang xberkemas tuh. nanti2 lah.
aku nak setel lipat kain dulu.

aku lipat kain depan tv. so, on TV.
tgok info. pilih cenel. eh, TV3 ada detective conan lah.
nak tgok. nak tgok.
tapi, bukan detective conan die tayang.
die tayang drama.
tajuk DALIL CINTA. 

mule2, ala. drama swasta lagi. malas lah. (si tipikal yang xminat drama melayu)
sekali ternampak pakwe hensem aku, si fahrin ahmad ada dalam tuh. 
so, trus aku nk tgok.
n sebab aku rasa cerita tuh penuh dengan pengajaran serta tauladan.
jadi, aku nak share lah kat sini.

cerita awal2 dia aku xsure. sbb time aku tgok tu da separuh jalan je.
yang pasti fahrin ahmad dgn syarifah amani ni bercinta, then kahwin.
aku xsuka watak s.amani dalam cerita nii. 

sebabnya, kalau dah kahwin mksudnya, kita da one step forward kan? 
mana boleh hidup macam orang bujang lagi.
ade responsible bagai yg kena galas. 
untuk be responsible, dari kecil lagi memang da kena berlatih.
kemas rumah, masak, basuh baju, lipat baju ape sume kan?

jangan bila da sampai masa nak kahwin, 
baru nak tergesa-gesa nak belajar all those things.
tambah orang perempuan.
bnyaaaaaaaaaaaaaak sgt yang kena belaja.

dalam cerita tuh, even da kahwin, isteri tuh bangun still lambat.
melingkar atas katil cam ular sawa.
xsedia breakfast kat laki die. sian laki die pegi kerja xmakan ape sume. =.=

kalo xreti masak lagi lah susah, bila balik rumah mentua, bila mak mentua suruh masak kembung asam pedas bagai da terkial-kial xreti nak masak. 
malu beb. 
kita orang perempuan ni kalo boleh sume kena pandai. 
tambah2 kalo orang yang bakal kita kahwen tuh anak tunggal or anak kesayangan keluarga bagai.

kita kalo masa bujang memang lah kan?
beli nasik letak dalam polisterin.
then lauk2 letak dalam plastik ikat ape sume.
balik makan, bukak plastik lauk, kalau nak cedok je, gulai taruk je atas nasi.

tapi, kalo da kawen stil nak buwat macam tuh sbb malas nak basuh pinggan mangkuk afta dat,
mmg melampau lah kan?
kesian suami tuh. 
at least letak la dalam pinggan lauk pauk, nasik sume tuh. 
baru rasa macam makan kat rumah.

kesimpulannya, aku tengok cerita ni baru aku sedar la sikit. 
kita ni, pompuan ke lelaki ke..
haruslah siapkan diri kita sebaik-baik nya. 
rasa sayang sahaja xcukop.

kalo xreti, relakan diri untuk belajar.
jangan jadi keras kepala.

moga kita semua ditemukan jodoh yang baik.
insyaAllah. :D

post yg panjang tadi dah di-simplified-kan. :D

Saturday, June 26, 2010

the seducing process.

misi hari ini, seduce parent sebab kepentingan diri sndiri.

matlamat 1 : spec baru
matlamat 2 : jam baru

MISSION untuk matlamat satu, spec baru.

kat ruang keluarga. time minum petang.

aku tanggal spec, belek2. then cakap. emm, spec kakak ni da calar balar. ye lah. syg sgt. smpi tdow pon same2. (konon cakap srg)

mak yg ada kat situ jugak balas ye la. da lama kn spec tu. time matrix lg kan?

aku angguk je. da nak masuk jarum ni. (ehe ehe ehe)

mak cakap lagi nnt kita g wat spec baru k. 

aku : (dalam hati. YES! mission accomplished. )  XP

di kedai spec. konon nak spec style2 la. yang frame tebal2 n panjang and xlebar sgt tuh. ala. frame style sekarang tu. yang tepi die ade corak2 bulat2 bagai. kalo orang tengok pon wow. sampai takot nak tegor sebab kat tepi tuh corak dragon. (kan dragon biasenye mafia. kesian) pilih punye pilih. habis sume nk try. ada dua yg berkenan. satu yg ada corak tepi, corak X. satu lagi yg simple je. kalo amik yg X tuh nant orang cakap aku X-woman. da la aku jenis setia. nanti si spiderman pakwe aku tuh jeles pulak. so, aku tanye lah akak kedai tuh, akak, gambar spider xda ke? akak tuh cakap xda. aku sedey. so, last2, amik yang simple2 jugak. frame separuh kaler hitam. 

perangai xelok n xpatot dicontohi, nyusah kn org kedai kluarkan sume spec yg die ade sebab aku nak try punye psl, pas tu pilih yang awal-awal aku suruh dia keluarkan. xbaik betol. =.=

on the way balik, bermula lah misi ke-dua.

MISSION untuk matlamat dua, jam baru.

this time direct mintak je. 

Mak, nak jam baru. sambil tunjuk jam lama yg da mamfuss, n tali jam yang da buruk. n buat muke kesian.

da mintak pon direct, jawapan pon direct lah.

ayah cakap, xboleh. da dpt spec baru kan? so, no jam anymore. next time pulak.

aku sdey. huhuhu.

tp, sdey xlama. sbb bile mak n ayah aku balik another day, dorang wat balik jam aku yg da xmamfuss da n tali jam yg baru. oyeah! 

thanx mak n ayah. :D


=.=
seduction tuh ape?
bukan peng-goda-an ke mksud die.
aku google mksud die cam pelik je.

sori ye krg.



Tuesday, June 22, 2010

autoplay again.

salam.

hari tu aku blogwalking. 
bnyk la jugak bloggers2 (ade s ok, so mmg bnyk la ) 
yg merungut2 sal pasang lagu yg autoplay kat blog..
kirenye, kalo masok blog, dgr lagu la. tersekat2 lak tuh.
(sape suh line xelok! hehe)
dan rasa bosan.

aku terasa kot. 
tuh yg aku da xwat autoplay.
tp, aku rasa bosan lah.
bile masok blog je da xda music ape2. 

so, i autoplayed it again. 

plus, aku suke kot usha blog kalo ade music.
 ade la hiburan skit.
n xda la sunyi sgt.
da la rumah aku ni da ckop sunyi da.
=.=

to those yg msok blog ni bosan dgr lagu, im so sorry. 
aku suka kot.

okie? ^_^

letak lagu kat blog childish ke? hurm. 
i dont think so.

Thursday, June 17, 2010

jgn tiru mcm saya.

before bercakap kita perlu tahu dulu ye.
look carefully before u say it. jgn men hentam je.

kaler ayat refer to characters berikut.

cyan, aku.
hijo, dulah. my brother.
red, akak mcD

kisah nya;
ini conversation yg berlaku di antara aku, adik aku dulah, and akak mcD

lokasi : kaunter mcD.

selamat dtg. makan sini atau bungkus.

bungkus.

nak ape ye?

bg fries satu. large. dulah, mu nk ape?

xtahu aku. 

emm, bg mcflurry orea la satu lg.

okeh.

then akak uh g siap2 kan.

aku nk blnje ni. bek mintak kalo nk ape2. burger ke.

dulah usha board menu mcD.

kak, aku nk big n nasty tuh.

akak yg td da siap nk trima duit aku tggu depan kaunter da..

kak, nk tmbh. big n NASTY satu lg eh. nk set lengkap. (huwawa. set lgkap tuhs)

okeh. ade ape2 lg?

aku geleng.

aku pon usha la board menu mcD tuh. terkejut.  then gelak srg2.

dul, big n TASTY la. bukan NASTY. mu niee. malu aku.

WAKAKAKAKA! kat situ gak kitorang gelak.


ni dia. BIG N TASTY uh.





las2, dpt burger. fries large dua. air coke large. mcflurry oreo. n sundae. (tmbh sundae sbb nnt dpt gelas percuma. huwahuwa.)
bnyk kot. =.=
rega pon leh tahan.

moral of da storie. jgn men cakap je. =.=
xpasal name die sedap2 letak big n TASTY jd big n NASTY. adeii. =.=

Sunday, June 13, 2010

milah yg kecewa

bunuh diri tu sgt xcool. oleh itu jgn sesekali cuba untuk bunuh diri.

-----------------------------------------------------------------------

milah bersiar2. dr kesini. dia kesana.

"bosan betol hari ni. dah la kasim hlg ntah kemana,"

biasenye, milah xda lah bosan sgt. sbb slalo nye milah dating dgn kasim. bukan abg kasim pon pon dalam raja lawak tuh ye. hari ni xnmpk pulak si kasim. abaikan je la sal kasim tuh. milah jalan2 lg. lalalala.

"ok. i had enuff. im so fukcing bored here. owh-emm-gee!!" dgn gaya cute. (wek!)

tiba2, milah ternampk si kasim dgn betina lain.

hati milah hancur lebur. air mata kuar2 dr mata kecilnya.

owh, kasim. tegar2 nya kau buat aku bgini, kasim~ (milah nye monolog)

milah ambil keputusan untuk bunuh diri. hati kecil nya terguris, rasa cam kena tikam dgn pisau rambo. sakit. sgt.

lalu milah terjun. milah redha dgn nasib diri. nk berkecai pon berkecai lah. milah da xkisah. mcm mane aiman tuh xkisah. milah pejam mata ala2 filem titanik. tgn pendeknya didepangkan. kaki pon. alagkah tdk sopan nya milah.

milah landing atas tanah lembut. (tanah lembut?)

inikah syurga? waaa. lembut nye tanah ni. kalo tahu da lama milah bunuh diri. (jgn ikot perangai milah. xbaik)
namun, ingtkan panas smpi ke ptg, rupenya hujan, eh, bukan hujan,  rupenya gempa bumi xtaw brape scala ritcher di tgh hari.

tanah lembut itu tbe2 bergelodak.(pesanan penulis, krg bygkan air dalam gelas, krg tuipkan straw. tanah tuh bergelodak mcm tuh la) milah cuba bertahan dgn menguatkan cengkaman tgn serta kaki nya. namun, gelodakan tanah lembut itu akhirnya tidak mmpu ditahan. milah akhirnya tercampak ke dinding.

"mungkin ini neraka" (milah monolog lg. sbb hobi milah mmg bermonolog)

belom sempat milah gagahkan kaki, tgn nya untuk bngun.

PAP!!

penyapu delivered straight to kepala milah, bdn pon kena jgk sikit.

PAP!!

skali lg penyapu sggh di bdn milah. bdn milah berdarah2. kepala milah da pening2. milah rasa nk pitam. milah juga smpt terfikir nk kol talian nur. tp milah da xberdaya. milah da xleh nk wat ape2 da. sbelum pitam, milah nmpk lg penyapu tuh dtg. dan skali lg milah terlintas bahawa neraka mmg hell. (mmg la kan?)

PAP!!

hayungan kali terakhir ni akhirnya mengorbankan milah. 
milah mati.

-----------------------------------------------------------------------

ok, ini bukan cter sedey ke, hape ke ok.
xyah nk cakap innalillah ke, nk bce alfatihah ke, nk semayang jenazah ke sbb ni hnye riwayat seekor cicak di rumah nik nurlisa n ofkos yg jd tkg katok cicak tuh, bdk ni la. xpon bdk ni.

papehal, inilah milah.


cute bukan? sbb tuh kasim suke. tp xdpt cari lak betina yg kasim suke latest tuh. lg cute.
btw, inilah milah, si cicak yg mati tuh.
aku geli gila tgok gmba ni

kesimpulannya.
as my pendahuluan said, bunuh diri xcool. anda bunuh diri. anda sama mcm milah. =.= mcm cicak je awak.


k. sekian.

Saturday, June 12, 2010

TB episod satu

bertemu lg kita di rancangan aku tag kau, kau tag aku balik. yee. rancangan realiti konon num 1 di asia. terima kasih sbb vote rancangan ni smpai lebam2 kaki. eh, ibu jari tgn. i love u olls lah. muah. muah. 
surat peminat kali ni dtg nye dr izrin anismady n faiz-fzeo. ramai betol peminat. cm bese, bnyk soalan nye. muahaha. layannnn~

1] Adakah anda happy sekarang?

ya. saya sangat happy. 


2] Apakah benda yang boleh membuat anda happy? 
hiburan. 






3] Pernahkan anda menerima tag?
budak2 91 skrg gila tag kot. hahaha~

4] Nyatakan warna yang anda suka.
universal. yg lawa aku suke. but aku more to white larh. xseda diri hitam, gedik nk pakai brg2 putih. hehe

5] Berikan 5 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda mahu tag supaya dapat respond.(sbenanye die nk 9, tp aku gune kuasa veto tuka jd 5. huahua. mls den 9~)
-nizam
-wany
-keiry
-lepi
-suhail







6] Nyatakan sesuatu tentang orang yang anda tag. Nak tulis panjang berjela pun takpe, asalkan anda happy.
sy tulis pendek je pon sy da hepi da. hehehe. 
nizam ; krg nk donlod g cari die. hantu donlod neh.
wany ; adik tbe2 saya.
keiry ; suke po-ke aku. 
lepi ; member 91. 
suhail ; dia manusia yg suke rodiana sahaja katanya. 

7] Ni soalan cepu emas nih. Adakah anda happy dengan apa yang anda ada?

cepu mas ke. biasa je. haha. happy la ofkos. :)

Tuesday, June 8, 2010

1


lomo style edit-edit. 

kebiasaan.


this one from wany. thanx you yawh. hehe. i dapat award. erk. hepi.xhepi. layan jerh. hehe.






Apa yang bermain di fikiran korang?
jap g nak balik kg. n before tuh sggh kedai makan, bekpes. waa. makan lagi. 

3 orang yang awak sayang?
mak
ayah
adik bradik.

panggilan untuk Si Dia?
pggil name je. 

hadiah yang diimpikan dari orang istimewa?
xkesa ape2 pon. i'll appreciate anything u give me. :D

blog mana yang korang suka visit
blog dak 1991. (for sure).blog amat(invited readers only).blog member2. blog masak2. blog cupcake. blog shopping online. tp xpena nk try shopping pon. =.=

tag 15 blogger bertuah
sape rsa nk bwat. bwat lah. :)
da second one. from cik wany jgk. minat btol eh ko dgn blog aku neh. hehe


Tugasan TAG : Award + Tagged

(a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.
(b) Berikan kepada 10 / 20 / 30 orang rakan blog korang.
(c) Beritahu kepada rakan - rakan korang bahawa mereka memenangi Award tersebut.
(d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri.
Award Yang Akan Disampaikan

TERIMA KASIH WANY! muah. muah. 

jadi mari kita kenal dengan pemberi award ini

my sister yg lewat bpe hari je. ^__^
wnderful girl.
nice n talkative.
in relationship with syafeeq.
bakalan medic juga ye? hehe.

jadi mari kita teruskan dengan 7 wonderful things about me..hahaha
(wonderful ke? haha)

-both my parents are teachers.
-im totally not an animal lover. a BIG NO. sorry. (this is not wonderful. haha)
-currently studying at uitm med school.
-i've got my eye on someone.  (kamu ke, kamu ke?)
-i love blogwalking.
-korean drama addict.
-i love to talk. so, talk with me. (desperado me)

so, penerima seterusnyaa..jeng3...

i don wanna tag anybody. huhu.

ps: i got one more tag from izrin. n one unconfirmed tag from feeq. =.=
owh bnyknye. hehe

Monday, June 7, 2010

cari port len boleh x?

td aku jaga kedai lg. 
cam bese aku amik sesi ptg la kan.
ye la.pagi2 aku mati sekejap. =.= (sila phm2)

okay la. 
sume go on cam bese. 
ape yg bes time nk ttp kedai. 
ade due kapel tbe2 muncul ntah dr mana.
masa aku tgok pompuan2 tuh da trun moto da.

yg xboley bla.
one of da pompuan salam tgn laki tuh.
siap cium tgn laki tuh.
then sempat lg tgn si perempuan tuh cuit pipi lelaki tuhs.

mak aih, sweet gilo. ='=
then laki tuh siap2 nk bla da.
n sempat pesan kat pompuan tuh, jalan molek deh.

apekah?

nape xanta umah je tros. 
nape kedai aku jd pitstop drg?

konklusi yg aku dpt bwat. 
pompuan tuh nk suh anta dpn umah tkot parent marah.
so, suh tgglkan kat mne2.
n drg jalan kaki balik umah. 

ps : ramai yg idop dalam menipu2 ni. including aku jugak. name manusia kan. emm.
moga kita sume dpt jd lebih baik. 

n this is my 200th post.
aint dat amount big? :)

Sunday, June 6, 2010

kerja sambilan



selain jaga cc, aku jgk mengambil upah taip.

so sape2 yg rasa mls nk taip, 
boley la bg aku.

upah nye berpatutan sekali. 
okie?

----------------------------------------------------------

owh, stopi it.
apekah aku merepek repek?

aku ngat aku dok umah kali ni.
da xda jaga-jaga kedai ape sume.
rupenye, ade jgk. 

n salonya. kalo aku jaga. 
msti ade kejadian lua dr kebiasaaan.

contoh 1

tbe2 ade org dtg. mintak aku tlg taip.
mcm upah taip la.
aku okay je la. 
sbb mmg aku xda kija.
dan aku jugak mmg baek nk tlg org. huahuahua.
skali dia tnya brapa sen?
esh, ni yg aku xreti neh. huhu.
terpksa kalut kol ayah tnye, skali ayah aku cakap. 
its up to u. dang.
so, aku amik 50sen satu pge la. ade 4pages, so. rm2 la abg tuh kena. 
berpatutan lah tu.

contoh 2

yg hari2 before ni xda pon yg dtg mintk aku binding.
hari ni ade pulak.
naseb bek aku ade berlatih skit2.
kalo x mahu kertas budak tuh berlobang2 senget benget. 
(aku pena skali wat bdk mane ntah, smpi senget2. kesian dia)
so, mmg flawless la aku binding td. yay!
aku hebak. :))

ko ngat sng ke? susah woo. tmbh2 org die dok tggu tercegat tgok kite wat. omaigad. neves. neves.

contoh 3

ini contoh bes.
dulu2 aku xpena tahu aku boley usha org len tgh bwat ape melalui main PC.
skg aku da tahu. org tuh tga bukak word ke? excel ke? ie ke? 
hahaha. sungguh xbaik kacau privacy org len. 
bdk2 mahupun org tua, sila jgn tiru aksi ini.

contoh 4

xpena2 ade org tnye pendrive nk cucuk kat mne.
hari ni ade org tnye.
besenye tmpt cucuk uh kat ats.
skali PC uh pakai CPU len.
cish btol. kn aku da kalut nk cari tmpt cucuk pendrive.
las2 aku suh die pakai PC yg ade CPU yg tmpt  cucuk pendrive die kat ats. sng hidop.

motif aku cakap ni ialah.
hidop ni unexpected.
(aku pon unexpected an?)
bnyk things yg we never noe might happen but it do happen.
so. prepare ourselves. 

ni baru keja kat kedai CC.
main2 dgn alat PC, binding, photostat. ape sume.
cane lah nnt da jadi doc.
main dgn life org? hurm?

last but not least. jom la tnye saya kat formspring saya. (:

Friday, June 4, 2010

aku rajen.



lambat nye nak bulan 7.

suda rindu nak belaja.

i need u.

assalamualaikum.

i've come to realize.
that.

my name is lisa.
n im not a terrorist.

im just a humble muslim
n i wish to live in a peaceful world.
please, let us all live in peace.
no hatred. 
no jelousy.

again,
my name is lisa.
nik nurlisa to b exact.
n i swear im not a terrorist. (till dis day.)
n i hope it will last forever. 

i do what i need to do. 
i do what is right.
lets respect one another.
lets love each other.

n im not a paranoid muslim.
i dont want to b da one.
im not easily distracted.
cause im strong.
i have faith.
im loyal.
n i have confidence in you.

please heart, 
be strong.
be faith. 
be loyal.
be confidence. 

im hoping for da best.
guide me for a better way.

i need u.

aminn aminn ya rabbal alamin. 

Thursday, June 3, 2010

i wish.

The stars lean down to kiss you


And I lie awake and miss you
Pour me a heavy dose of atmosphere

'Cause I'll doze off safe and soundly
But I'll miss your arms around me
I'd send a postcard to you, dear
'Cause I wish you were here

I'll watch the night turn light-blue
But it's not the same without you
Because it takes two to whisper quietly

The silence isn't so bad
'Til I look at my hands and feel sad
'Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly

I'll find repose in new ways
Though I haven't slept in two days
'Cause cold nostalgia
Chills me to the bone

But drenched in vanilla twilight
I'll sit on the front porch all night
Waist-deep in thought because
When I think of you I don't feel so alone

I don't feel so alone, I don't feel so alone

As many times as I blink
I'll think of you tonight
I'll think of you tonight

When violet eyes get brighter
And heavy wings grow lighter
I'll taste the sky and feel alive again

And I'll forget the world that I knew
But I swear I won't forget you
Oh, if my voice could reach
Back through the past
I'd whisper in your ear
Oh darling, I wish you were here

oh darling, I wish u were here.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...